Fenix
Gledao sam Direkt sinoć i jedinu kontru koju mogu dati je neka se onda na kraju godine usporede statistike koliko ljudi je bilo hospitalizirano ove godine, a koliko prethodnih.
To koliko je hospitaliziranih ništa ne govori. Svi znaju da su hospitalizirali (pogotovo u prvom i dijelom drugom valu) hrpu ljudi koje nisu trebali. Stavilo bi ih u bolnicu zbog straha kojeg su imali i zbog preventive tj. smanjenja mogućnosti širenja zaraze.
Uostalom to su sami priznali kao i to da su očito radili hrpu stvari iz čistog straha, umjesto da su se radila istraživanja i da su se mjere donosile sukladno pravom znanstvenom dokazu.
- lipnja 2020. Vili Beroš demantirao Alemku Markotić: Nikakav strah, nikakva panika nisu bili razlog naših mjera
https://teleskop.hr/vili-beros-demantirao-alemku-markotic
“Nikakav strah, nikakva panika nisu bili razlog naših mjera, već oprez!”
Prije 4 dana
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/beros-otkrio-detalje-o-novom-radu-bolnica-capak-o-novim-brzim-testovima-nisu-pouzdani-15026339
Pitali su me zašto se proljetos Arena mobilizirala. Okolnosti su drugačije, bio je prisutan strah, ali sada trezvenije razmišljamo i napravili smo koncept da je covid pozitivne bolesnike prije Arene bolje smještati u bolnicama - kazao je Beroš.
Nemam šta više dodati na ove doktore, "znanstvenike" i njihove mjere koje očito nisu utemeljene nikakvim istraživanjem.
Fico
Ovo nema apsolutno nikakve veze s nošenjem maski. Radiš identičnu stvar koju rade vlada i stožer. Miješaš politiku sa znanosti. Korupcija nema nikakve veze s time da potrošiš 3 sekunde svoga života da staviš masku na lice.
Apsolutno ima veze s nošenjem maski jer oni koji donose odluke NEMAJU nikakav legitimet ni kredita kod ljudi. NIKAKVOG.
Zašto bi REALNO itko trebao vjerovati bilo kojem našem političaru, njihovim suradnicima, biranim "ekspertima" i njihovim stožerima? Nakon svega ovoga što su priuštili ovom narodu u ovih 30 godina? Nisi ni pročitao kako treba...
Znaš li ti zašto ti živiš s roditeljem od 60 godina, kao i velika većina ljudi u ovoj državi? Zato što ti ova država nije dala potrebne alate da se odseliš, kupiš svoj stan/kuću i započneš svoj samostalni život! Zato si sad ti, ja i svi ostali nervozni jer živite s roditeljima, rodbinom, punicama i sl. jer vam ta ista država nije omogućila tj. dala šansu da SAMI živite sa svojom obitelji!
Kako to jebeno ne kužite? NEMAJU kredita! Jednostavno nemaju.
https://www.telegram.hr/zivot/izvjesce-eurostata-s-roditeljima-u-hrvatskoj-zivi-vise-mladih-nego-u-bilo-kojoj-drugoj-clanici-eu/
Je li ovo sramotno?! Naravno da politika ima veze sa svim. Ne bi se brinuo da imaš svoj život, svoje mjesto gdje sam živiš, već si tu kao i ogromna većina hrvata. U kući/stanu s roditeljima, rodbinom i sličnim koji su puno stariji, nemaš svoju neovisnost i onda dođe ovakav virus koji očito utječe puno gore na starije i onda si u problemu. Svi su nervozni, svi žele bit Gestapo, svi su odjednom epidemiolozi i znanstvenici.
Ma daj molim te. Naravno da sve ima veze.
. Zbog toga što ne možete ni u to biti sigurni, svaki put kada Chono, Nexus, Tuhy, bilo tko ne stavljate masku na lice dovodite ljude u potencijalno životnu opasnost, a među njima može biti i moj otac. Sve se to da opisati jednom riječju – sebičnost.
Ja ne znam odakle si izvukao da NE NOSIM masku, ako nosim. To sam jasno rekao. Jasno sam rekao i zašto, a ne treba ti puno da se vratiš malo gore i vidiš što sam rekao. Mislim, vrlo razumno.
Uostalom moram se vratiti i na činjenicu da se stalno provlači lažna činjenica da "nitko ne nosi masku"...jebote svaki dan sam u pokretu i jebeš mu sve, ali SVI nose maske. Svi.
Nađe se pojedinac, ali oni su raritet iz mog iskustva. Hint: živim u gradu, a ne u nekoj selendri, svaki dan prođe pun k ljudi po centrima, dućanima i slično i koliko ja vidim svi poštuju nošenje maske.
Druga je stvar što one očito ne djeluju, ali u to neću opet ulaziti.