Bio veceras na gaming kvizu, osvojili smo trece mjesto ali kviz je stvarno mogao bit puno bolje napravljen. Cudi me sto ih nema vise po zg, a i sto nije bilo vise ekipa ali sto je tu je.

I sad kad sam o tome razmisljao a i raspravljao malo sa frendom, ima netko misljenja/ideje kako kvalitetno koncipirati pitanja i mozda neke primjere? Mislim da nije tako lagan posao ali definitivno se moze sloziti puno kreativnije od "koji je ovo lik/igra"

kauboj

Čestitam. Koliko je bilo timova?

Zna bit kvizova po raznim konvencijama, onda se obično i okupi ljudi da prođu vrijeme dok čekaju za nešto, ali češće su vezani uz filmove ili fantasy/sf općenito. Samo par puta sam bio na gaming kvizu.

Neko vrijeme je i tu na forumu Blade vodio, samo nije baš bilo puno zainteresiranih. Sjećam se da je bilo raznolikih pitanja, ali ne mogu iskopat topic više. Prošlo je već dosta godina.

kauboj

Ako si bio u Z centru onda smo bili na istom kvizu, mi smo bili 4. na kraju jer smo usrali zadnji krug, držali treće mjesto do tada. 😃

Ako pričamo o istom kvizu, slažem s tobom da je mogao biti puno bolje napravljen, pitanja su bila dosta bazična i svodila su se na ''pogodi igru/izdavača/lika iz igre/godinu ili genaraciju konzola kad je igra izašla''. Vrh mi je bilo kad je iz kratkog videa trebalo pogoditi o kojem se točno nastavku FIFA-e radi. 🤣 Šteta je i što kviz nije bio malo ''začinjen'' nekim klasičnim kvizaškim mozgalicama kao npr. asocijacijom i sl. Također su neka pitanja bila dosta neprecizno postavljena pa je na neka bilo moguće dati i više odgovora što je skroz bezveze, a i žanrovska zastupljenost baš nije bila najbolje balansirana, uglavnom su bili neki indie naslovi ili neki stariji fps/rts naslovi. Ispravljanje je isto bilo krajnje dubiozno, čini mi se da se svašta vrlo nategnuto priznavalo kao točan odgovor.😅 Mislim da ekipa koja radi taj kviz ima hrpu raznih tematskih i općih kvizova skoro svaki dan negdje pa im se uz toliku kvantitetu teško fokusirati na kvalitetu pitanja.

Inače, ja sam sad već davnih dana, negdje u proljeće 2019., bio iz vlastitog gušta složio jedan gaming kviz koji smo onda održali kao FFA gaming kviz u Norris cafeu, @Fenix je osigurao sponzorske nagrade za najbolje, a @Nocna_Mandragora i ja smo vodili uz @yakuza_stinger kao DJ-a koji je puštao mjuzu i glazbene isječke za kviz. 😀 Odaziv je bio skroz solidan, ak se dobro sjećam bio je pun Norris koji je, istina, nešto mani kafić al se ipak skupilo ljudi, jedino mi se čini da baš nije puno forumaša došlo bilo.

Koga zanima kakav je bio kviz može baciti oko na ovom linku, bio sam ga već jednom zalijepio negdje na forum, al nemam pojma više gdje.

fox da da, bio je popunjen birc do kraja. Cca 20ak timova. Bio je baš gušt glumit dj-a i vidjet kako sve to izgleda u praksi 😃

fox

E taj kviz

Mi smo onda bili ispred vas, vidio sam sa smo do zadnje runde imali isti broj bodova. Ne znam koji si ti ali dosao sam na kraju do vaseg stola pozdravit dvojicu kolega pa smo se onda i indirektno sreli.

Ma da, pitanja su bila skroz basic a vrhunski mi je bila slika iz TLoU gdje je prešarao zirafu iz one scene sa Joel i Ellie i pita koja je zivotinja u pitanju a po crtama i cinjenici da su na balkonu + jos je 5 drugih zirafa u pozadini stvarno nije bilo tesko za pogodit cak i za nekog tko uopce nije igrao. Isto i za lika iz Valoranta, nitko od nas to nije igrao ali smo pretpostavili kroz eliminaciju da je Valorant a ime lika je bilo doslovno otisnuto u krupnom fontu u pozadini slike.

Ali ajde, zanimljivo ali definitivno me potaknulo na razmisljanje kako bi se dalo sloziti nesto puno kvalitetnije i zanimljivije uz par ljudi dobre volje.

E sjećam se da su se s nekim dečki pozdravljali, to si onda bio ti 😃

Da, to sa žirafom je bilo vrhunski, još je tak bilo zašarano da je praktički obris žirafe ostao🤣

Jebate redovna izdanja Dylan Doga su došla na 3,32 eura!!! Kad si zadnji put čita DD-a, @zontra??

k

Prije mjesec dana ovo. Druga prica u ovom Almanahu, ‘Terminal’ me se posebno dojmila.

Ali ne kupujem bas ja DD. Najcesce na Interliberu, ali to su oni Maxiji koji nisu uvijek na razini redovnih izdanja. Malo sam po Njuskalu gledao, razmisljam kupiti ove neke legendarne brojeve iz redovnog izdanja koje sam dosad propustio. Tipa ‘Sjecanja na nevidljivog’, ‘Poslije ponoci’, ‘Dvorac strave/Dama u crnom’, ‘Necropolis’ i slicne. Ne znam ako ti imas jos kakvu preporuku?

Ufff ja sam ih imao bas hrpe, par vrecica dao starom jos prije ohoho godina i tko zna gdje to sad trune…

Ali na moru mi je uvijek gušt DD, Zagor i pogotovo Tex Willer, bez toga ne idem na plažu.

zontra

Uuuhhh. Daj mi par dana i izbacit ću ti neki popis. Ne želim ga zbrzat; ovo je bitno!! Ha-Ha-Ha

"Dugački Pozdrav" mi je ne samo najdraži DD ikad, već jedan od najdražih i najinspirativnijih komada nekog medija ikad. Gotovo cijela moja osobnost se nalazi na tih 96 stranica . . . ali to već znaš.

Dat ću ti par epizoda kad budem spreman.

Naravno, samo si daj vremena, zanima me stvarno koje je brojeve VAŽNO imati.

A o 'Dugačkom Pozdravu' smo se raspisali prije par godina. Definitivno moj najdraži broj nekog stripa ikada.

"prezivio" Zagreb i vratio se kuci <3

posto sam zadnji put prije cca 10tak god bio u ZG te kad usporedim sa sadasnjim, pa nije se previse promjenio osim da je pun azijata 😃 i dalje mi ostaje onak neku cudan odbojan osjecan kad sam tamo….

Genesis Kaj ti je odbojno, kaj nema 50 milijardi komaraca?

Nije loše u OS ljeti…barem dok ne odeš na periferiju, tamo baš i ne zaprašuju.😅 Meni je ZG ok, ali mislim da ne bih imao živaca ujutro putovati gradom kroz one gužve. No da, baš više nego ikad upada u oko koliko dotepenaca imate.

Btw. sad mi izbacilo da je Apple navodno nedavno kompletno odustao od projekta izrade svog EV-a. Ima boga izgleda.🙏