Mislim da je Microblink PE, ja radim sa private equity i to je postalo pravilo pri otkazima a ne izuzetak. Sto ljudi budu vise upuceni da kompanije i menadzment rade na principu brojeva a ne moralnih principa bit ce svima lakse jer ces odradjivati sate i davati onoliko truda koliko si placen. O ovome smo ranije razgovarali pa je bilo oprecnih stavova.
Upravo jucer imam razgovor sa izvrsnim direktorom kompanije koja je u PE vlasnistvu i ljudi jednostavno vide zaposlene pa cak i cijele sektore kroz brojeve, kako prelijevanjem brojeva (potencijalni otkazi) iz jednog sektora u drugi dostici kvote i zacrtane ciljeve.
Tako da naravoucenije, posao je posao, privatno je privatno, ne identifikuj se sa poslodavcem i kompanijom i razvijaj vjestine. Takvi pojedinci velikom brzinom razvijaju ozbiljne karijere. Naravno, niko se nije naucen rodio ali ovakvi primjeri kao sto je Wooddie spomenuo su njemu usluga pogotovo kada se dese relativno mladom covjeku.
Isto tako ce uvijek biti izuzetaka i onih koji lijevim metodama dospijevaju na odredjene pozicije ali iz licnog iskustva mislim da je to vise prenapuhano iz nemoci ili neznanja pojedinaca kako da izgrade ono sto zele.