Tko god je vidio kružni tok ispred Piazza Venezia shvatit će kako je kružni tok pred King Crossom mila majka.
Blebetaonica 2
Sterlok Ne usporiš samo zbog sebe nego i zbog drugih koji očigledno neznaju pravila kod rotora.
Meni je dobar taj rotor, samo zažmirim i dam gas.
Ako se strogo držiš pravila po Zagrebu i očekuješ da će ih svi poštivat, financirat ćeš vikendicu na moru autolimaru. Bolje je malo usporit i provjerit kako reagiraju ljudi oko tebe nego se ić gurat jer si u pravu. Ne znam za ljude koji gore žive, vjerojatno imaju bolju sliku, ali moje iskustvo je da se je u zadnjih deset godina promet u gradu udvostručio, a kvaliteta vozača prepolovila.
Ne znam za to, ali svatko tko vozi sporije od mene i smeta mi je debil, a svatko tko vozi brže od mene je kreten i manijak.
Što se Zagreba tiče, mislim da je ovako:
- broj auta 40% veći nego prije cca 10 god (slobodna statistika) a sustav cesta praktički isti
- Auti su krmad velikog volumena, sve jači i brži
- Vozači, sposobnost, reakcije i ostalo - jednake ili gore
- Rezultat, non stop gužve, nema parkinga, non stop nesreće itd.
- Ima li kraja tome? Ne. Bit će još gore.
sanzo Pa zato sam napisao da je zdrav razum dio zivota, tj trebao bi biti, a pod tim mislim da i treba paziti na sve to sto govoris. Isto tako kada si u prometu nema po svom, drzis se jebenih propisa. Da ih se svi drze, ne bi morao toliko paziti. Do opreza dolazi ponajvise jer se krkani voze po svom, ubacuju se na glavnu jer to oni tako zele, voze slalom po cestama i ne daju zmigavce, jebes zmigavce. U kruznom toku ne znaju pravila, a uredno ti se i nabiju na dupe i trube kao da si Nomura u FF7 Rebirthu. Kultura vozaca je u Zagrebu najgora, ja vozim kao penzic opcenito a tamo jos vise.
Bottom point, ne budite krkani i postujte pravila, postoje s razlogom.
Ha reci to biciklistima i pješacima koji niti moraju zadovoljit minimum znanja o prometnim propisima, niti snose odgovornost pri izazivanju prometne nesreće.
A sudionici su u tom istom prometu.
Evo ti pravi primjer od prije koju godinu upravo za desnu stranu, tu kod mene u Lučkom ima dosta sporednih ulica u poprilično gusto naseljenom području sa kućama i ogradama praktički na samoj cesti. Sve se križaju i nigdje nema znakova. Lik se vozio ulicom, nije očito glavnija pošto nema oznake ni ništa, ali zdravorazumski je glavna ulica pošto su ove druge jedva široke za jednu traku i lako imaju ocrtane dvije. I izletava mu bemvejčina s desna iza živice i skreće desno ravno pred njega.
Naravno bum tras bmwu potrgan cjeli prednji ljevi kraj, kotač okrenut lijevo, a drugi desno, popucalo sve živo, prvom liku auto praktički totalka. A vozio je 30 na sat, debelo ispod ograničenja. Vidio svojim očima.
I prvi lik je bio kriv, bum ogromna kazna, bum duplo skuplje osiguranje idućih x godina, bum svi troškovi za svoj auto, mislim da je novi kupio nakon toga.
Kretenski da kretenskije nemre bit.
- Uređivano
wooddiebone Je, najjače mi je kad mi biciklisti rokaju po zvoncu a voze se suprotnom stranom/smjerom i još se ljute jer ja idem po propisima. Takvima čveger, ali često su veći od mene pa se ne usudim
A za ovo ostalo, tu je HDZ, samo se treba učlanit
Biciklisti su baš deranged lunatics.
Izlazim iz parkinga na gredelju na kuplungu puštam auto lagano pošto mi ni hauba još nije na nogostupu i evo heroja zaletio se s biciklom ko da ima proljev. I skoro se zabio u mene, ja naravno još ni ne vidim lijevo ni desno pošto mi je tek prednji branik na nogostupu, a kroz šajbu vidim samo zidove od ulaza u parking.
Krene se derat, lupat po haubi, histerizirat. I krenem izlazit iz auta jer ne lupaš nekom po haubi nikad, al je onda zbrisao odmah jer imam u nadlaktici više kila nego on cijeli
Točno bi ga zajedno s biciklom lansirao u grm prek puta.
wooddiebone Krene se derat, lupat po haubi, histerizirat.
- Uređivano
- Uređivano
foggy naci ti si isto jedan od onih sta rokaju po svom pa kak bude
Zato i je kolaps jer svi imaju svoja pravila. Zdrav razum je jedno, i treba biti dio zivota u svim situacijama, ali s razlogom postoje i pravila - pogotovo ona u prometu
Daj ne bulazni bez veze, vozim po Zagrebu svaki dan trideset godina bez i jedne kazne, od sudara sam imao kad su me znali napucati u "guzicu" jer sam stao pješaku na zebri, kad bi netko izlazio iz svog dvorišta na cestu bez da bi pogledao da li može ili kad bi ja kao pješak hodao po zebri i kad me krkan u neregistiranom autu polomio na toj istoj zebri.
Pravila ne zna nitko, niti se itko drži pravila. Za vožnju u džungli usporiš prije križanja bez semafora, i ne držiš se pravila prvenstva prolaza nego gledaš tko kaj radi, propustiopš idote i ideš kad je sigurno. Isto je sa kretenima koji voze slalom po cesti, pa su malo na tramvajskoj pruzi, pa bi malo na cestu uz guranje tak da mu moraš kočiti i sl. Jednostavno pustiš budalu ispred sebe, ne isplati se držati pravila i ne kočiti jer ti on oduzima prednost, imati sudar i natezati se po sudu i sa osiguranjem te po limariji.
edit;
kaj se biciklista tiče…
Izazim iz haustora na nogostup bez biciklističke staze, znači nogostup je za pješake i zabranjena je vožnaj biciklistima, i tip se zalafao i zabio se u moj prednji kotač te preletio preko haube. Kotač na biciklu mu se skroz spigao. Samo je dignuo bajs na zadnji kotač i odgurao ga doma…ja izašao da vidim da li je sve OK ali znao je koliko je glup i nije rekao ni riječ. Srećom nije mi sjebao haubu na autu, jer je preletio prek nje…da je sjeo na haubu eto sranja.
- Uređivano
wooddiebone Žmigavac?
Kako ćeš na onoj slici vidit desni zmigavac ako taj auto skreće desno?
Tebe zapravo ne jebe jer on skreće desno, lijevo ili ide naprijed. Tvoj red je pustiti ga.
Sterlok Pravila ne zna nitko, niti se itko drži pravila.
Znaju mnogi. U njem te obicni prolaznik može snimiti kako si u prekršaju, posebice to sada rade kada te smiju snimiti ako si parkirao nedozvoljeno i dobiješ kaznu. Da ne kažem da ako te ova na Benzi služi da si pio i sjedas u auto , postoje velike šanse da ti murija pokuca na vrata, isto kao što ako netko vozi iza tebe i skuzi da krivudas po cesti, možeš takodjer nadati se muriji. Slično vrijedi i za druga kršenja pravila u prometu. Tako da sretno sa glupiranjem i nepoznavanjem propisa jer takvi kada tada ostanu bez vozačke. A fala bogu kamera i bliceva na svakom koraku pa i ovi što divljaju se imaju čemu veseliti.
Kad se malo bolje sjetim, gotovo svaki naš kojeg znam ovdje je barem jednom ostao bez vozačke. I ja sam.
maverick Znaju mnogi. U njem te obicni prolaznik može snimiti kako si u prekršaju, posebice to sada rade kada te smiju snimiti ako si parkirao nedozvoljeno i dobiješ kaznu. Da ne kažem da ako te ova na Benzi služi da si pio i sjedas u auto , postoje velike šanse da ti murija pokuca na vrata, isto kao što ako netko vozi iza tebe i skuzi da krivudas po cesti, možeš takodjer nadati se muriji. Slično vrijedi i za druga kršenja pravila u prometu. Tako da sretno sa glupiranjem i nepoznavanjem propisa jer takvi kada tada ostanu bez vozačke. A fala bogu kamera i bliceva na svakom koraku pa i ovi što divljaju se imaju čemu veseliti.
Kad se malo bolje sjetim, gotovo svaki naš kojeg znam ovdje je barem jednom ostao bez vozačke. I ja sam
Jedva čekam da to krene masovno, jer ZG je postao grad četri žmigavca, totalna anarhija. Ostavljaju se auti nasred cesti i ide se na kavu ili šoping. Vozi se kao mad max drumski ratnik….daj bože da to krene masovno i da krenu oduzimati vozačke, automobile i radit ljudima ovrhe ak nemaju za kazne.
wooddiebone Biciklisti su baš deranged lunatics.
Ovaj sto stoji malo vani doslovno vozio uz punu crtu dok se nisam naslonio na trubu.