Raziel da, ali ako se na gripu nakalemi upala pluća i upala sinusa uz astmu onda da vidiš život tri mjeseca. Uz antibiotik smanjuje se mogućnost upale sinusa i upale pluća putem bakterija, koje su uvijek u nama u nekoj količini, te pri virusnoj infekciji i automatski smanjenim imunitetom mogu početi bujati. ;meni logično, nisam doktor ali pijem kako mi kažu.

zbog posla, poslan sam na pregled vida…nakon vise od 25+ god za racunalom, igranjem igrica na TVu itd…izgubio sam 5% vida, vele kvaliteta vida vam je 95% i vidimo se za 5 god…

Meni je nalaz i gori kad sam bio zadnji put u Oculusu prije par godina, makar bih morao pogledati nalaz. A ono, radiš pauze kad možeš (moderna istraživanja pokazuju da je pogotovo za djecu iznimno bitno da provode više vremena vani na otvorenom i suncu, kako ne bi razvila miopiju), ali najbolje da ću čuvati oči za sljedeće generacije. Ići će se pod laser u nekoj skoroj budućnosti pa da i to riješimo ako se riješiti može.

Zero moderna istraživanja pokazuju da je pogotovo za djecu iznimno bitno da provode više vremena vani

Giphy - Adventure Time Grass GIF by Cartoon Network

i onda imaš @Kaiserus koji je to shvatio drugačije 😃

fensisuperstar Nije baš tematika za slobodnu interpretaciju jer su tu pojavu zapazili u čini mi se Kini ili Koreji, a nije da se mogla pripisati samo tome što klinci vise za ekranima ili knjigama (što je isto činjenica), već ima i drugih faktora, a najviše ovaj spomenuti da djeca nisu vani na otvorenom ni približno dovoljno za zdrav razvoj očiju. Zato sad i imaju programe kojima ih "tjeraju" da u sklopu škole i vrtića budu puno više vani jer je doslovno postala epidemija slabovidnosti u odnosu na prethodne generacije. Prvi rezultati su pozitivni i pokazuju da bi se trend mogao promijeniti u suprotnom smjeru.

Zero Prvi rezultati su pozitivni i pokazuju da bi se trend mogao promijeniti u suprotnom smjeru.

Jako sam skeptičan po tom pitanju, jer vrtić traje par sati dnevno, a djeca kad dođu kući i kad im roditelji uvale telefone u ruke, sav prethodni trud propadne.

Nije problem davanje tehnologije na korištenje, već roditeljska nepažnja i ne uvođenje restrikcija na vrijeme korištenja takvih uređaja. Dovoljno im je 2 sata korištenja mobitela/tableta po noći, gdje će pod uticajem plave svjetlosti ekrana i ostalih po vid štetnih zraka negativno uticati po zdravlje.

Ja s druge strane također planiram lasersku operaciju već otkad, ali sve se kanim. Sveti Vid ili Klinika Svjetlost. Morat ću prvo istražiti iskustva drugih između te dvije klinike. Nije mi dioptrija strašna, ali mi se nošenje naočara poslije 15 godina popelo na svaku stvar. Ogadilo mi se čistiti ih po par puta dnevno.

Raziel

Za Sveti Vid neznam, vidim njihovu reklamu svaki dan na tv a što se tiče Svjetlosti moji roditelji su tamo išli na pregled očiju bila je neka akcija besplatnog pregleda dubinskog pregleda oka.

Bio sam i ja tamo kao pratnja. Osoblje tad bilo ljubazno, oftalmolozi također profesionalni i po mom prvom utisku dao bih im se u ruke za oči. Zbog nama previsoke cijene naravno odustali od daljnjeg liječenja kod njih.

Kad sam bio tamo tad sam sreo Nenu Belana koji si je ugrađival leće i tako nešto da ne mora nosit više cvikse. Tad je došao na posljednji pregled nakon operacije. Bio je sretan i nasmiješen.

Raziel

Moja isprika, pobrkao sam kliniku Svijetlost sa Optical Express, neznam zašto ali te dvije klinike brkam često. Bio sam u klinici Optical Express. Sorry još jednom!

Raziel Sveti Vid ili Klinika Svjetlost.

Iz onoga što sam ja čitao, Svjetlost je stvarno vrh na polju oftamologije i to za cijeli svijet s obzirom da razvijaju i naprednu lasersku tehnologiju za sve druge. Gabrići stvarno rade jako dobar posao. Ja isto odgađam odlazak nadajući se da će tehnologija još malo maturirati (i postati još dostupnija😅), ali ako prolazim kao kandidat za smart sight metodu, rekao bih da je to ono što trebam. Šansa da nešto pođe ukrivo bi trebala biti skroz minimalna, najgore vjerojatno u rangu suhog oka i povratka dioptrije s godinama. Voljan sam riskirati u svakom slučaju.

Zero najgore vjerojatno u rangu suhog oka i povratka dioptrije s godinama

šanse za jedno i drugo su male, doduše povratak dioptrije s godinama često naginje na plus koji i dolazi sa godinama. Ja operirao u Svjetlosti prije 3-4 godine kod doktora Pašalića. Sve hvale i preporuke i doslovno lifechanger. Nakon toga 3-4 dana muke jer sam imao ogromnu dioptriju ni poslije toga se sve svodi na kapanje umjetnih suza, steroidnih kapi za jačanje mišića, antibakterijskih kapi i noćnog gela za hidratizaciju oka tokom noći.

Ja imam -5.75 dioptriju i nosim naočale od četvrtog osnovne i tolko sam naviknuo već da mi se sama operacija čini totalno nepotrebna, pogotovo sa mogućim povratkom dioptrije.

Od 6 ljudi koje znam da su išli na skidanje dioptrije, svih 6 im se vratila dioptrija u nekoj mjeri i to unutar nekoliko mjeseci od operacije, nekima čak do razine gdje opet moraju redovito nosit naočale što onda znači da je sama operacija u biti bacanje love.

Ne znam zabsve u kojim su klinikama bili al za dvoje znam da je bilo u Svjetlosti, al nema nikakve veze s klinikom. Neki ljudi jednostavno dobiju nazad diopriju i jebiga.

Naravno, to nije apsolutno i ima puno više ljudi koji su prezadovoljni kolko vidim po internetu.

• [deleted]

I ja sam prije 4 godine operirao u svjetlosti i sve je super proslo. Imao sam -3.5 dioptriju. Metoda Femtolasik, tad je bilo poprilicno povoljnije nego danas.

Mama mi je operirala prije nekih 5-6 godina. Sa -15 -18 na +0.5 -0.5 Za sad nije imala problema i nije joj se dioptija vraćala. Kaže da joj je to bio najbolji ulog u životu i da joj je žao da nije prije išla.

• [deleted]

yakuza_stinger ma nisam nista osjetio, osjetis malu nelagodu dok ti namjesta ono sto ti drzi kapke i to je to, trajalo je sve skupa mozda 5-10 min. 5 min nakon operacije vec sam u drugoj sobi citao najsitnija slova.

Vecu nelagodu osjetis kod zubara nego ovo 😁

Zna to otići i ukrivo, ne lažimo se, vidjeli smo u DS 2:

😅😆

yakuza_stinger nikakav, meni je dalo 2 apaurina i anestetske kapi i ne osjetiš niš. Jedino sto sam osjetio je miris zapaljene plastike za vrijeme zahvata - Imao sam -8 , sad sam na 0, -0,25 već par godina i nema pomaka uz redovne preglede. Jedina nuspojava svega je što sam prvih par mjeseci bio izrazito osjetljiv na bljeskove i svijetlo te su mi se oči sušile sigurno 5-6 mjeseci nakon operacije.