Ja sam probao zaposlit kod sebe mladu osobu koja je voljna naučit se radit u proizvodnji rashladnih uređaja.
ZA. BO. RAVI.
Jedan je izdržao do gableca, otišao bez izgovorene riječi i nikad se više nije javio. Drugi je otišao nakon prvog dana jer mu je kolega nesimpatičan. Treći je htio 1200 eura za pomoćne radove, a 90% vremena je drkao po mobitelu. Četvrti nije znao kak se drži metla u ruci. Peti je dolazio napušen na posao u 10 sati, a radno vrijeme je od 7.
Stranog radnika ne mogu zaposlit jer siroti treba voditelja koji mu može na njegovom jeziku objasnit kaj treba radit, a u firmi sa 4 zaposlena nije isto jel zapošljavaš jednu osobu ili dvije.
Znači nije ok generalizirat. Al to kaj postoje iznimke, ne znači da pravilo ne vrijedi.
Zoomeri su dive koje sa 20 i kusur godina žele iste benefite i plaću kakvu imaju ljudi sa desetljećima staža. Tko se ne slaže nek proba zaposlit nekog.
I da, problem je devastacija strukovnih škola, može mi netko tvrdit drugačije, ali to je isto ko da neki internet znanstvenik pokušava objasnit astronautu sa ISSa da je Zemlja ravna.
Probajte zaposlit Zoomera.