chono7 koliko puta ja zaboravim masku. Da me netko prijavi jaja bi mu iscupao. Svejedno svi nose ispod brade, pa i blagajnice.
pa to si sam kriv ako zaboraviš masku. na svakoj trgovini piše obavezno nošenje maski. to ti je provedeni zakon RH.
chono7 objekt nije nista poduzeo za suzbijanje zaraze
svaki objekt se deizinficira svakih X sati. kod nas se trgovine stalno čiste svako toliko sa dezi sredstvima. u vrtiću se kod nas djeca izvedu na balkone i u tom trenutku ulaze čistačice i dezinficiraju sve površine. To im je propisano zakonski. Tko to ne radi treba biti prijavljen. Točka
Fenix Mene osobno boli briga hoćeš li kad izađeš iz Konzuma obrisat nos s onom rukom kojom si dirao košaru i zarazit se. Meni osobno je bitno da nosiš masku i smanjiš mogućnost da zaraziš mene s kojim si dijelio taj javni zajednički prostor.
Tako je. To što ti radiš solo je tvoja stvar. Ali ako dolaziš u kontakt samnom barem smanji širenje maksimalno. Maske ne zaustavljaju virus kao takve ali smanjuju jačinu mlaza koji proizvode usta i nos.
chono7 I jos k tome imam bradu i ta maska mi ne stoji nikako, vec imam zraka sa strane
taj zrak koji bacaš sa strane je u biti burnout jer si uvijek nabrijan 😃
šala na stranu, imaš maske koje pokrivaju čitavu širinu lica, nabavi si neku gdje piše jebat cu ti mater ako dišeš prema meni i to je to.
Fenix Da imaš antivirusni softver koji zaustavlja 99% malwarea je
mene panika iza tih 1% zato koristim sve u mogućnosti da tih 1% skrešem na 0.01%. Tako bi se trebali odnositi i sa koronom, ali ljudi koji nisu imali zarazu poput tebe i ne znaju kakvu agoniju mozes proci u kratko vrijeme to ne vide tako.
chono7 tebi nije, ali meni koji trcim s kolicima u trgovinu, nosim malog u ruci i zaboravim masku staviti jer eto nije mi ni na kraj pameti i onda da me neki debil prijavi, je problem
Veljko, jednostavan odgovor je imatu uvijek masku u đepu. To je stvarno minimalni problem. Taj isti netko tko ne nosi masku a potencijalno ima zarazu može zarazit tebe ili nedajbože tvog sina. Ja jednostavno ne želim riskirati sa takvim ljudima. Pazi mi živimo u praktički nezaraženoj zoni i generalno se pridržavamo zakona ali neodgovorni ljudi su problem. Zašto bi ja ispaštao, doveo kuci koronu, zarazio svoju majku koja ima preko 60 godina i riskirao njen život radi nekoga koji jednostavno nije mogao stavit masku?
Fico Sam si kriv ako te netko prijavi, nitko drugi. Nisi jedini koji ima strku u zivotu. Nakon vise od pola godine globalne pandemije, ocekivano je da ti maska bude na pameti.
tako je. Nije samo za maske. Nedavno me tip išao na zavoju kod kamenoloma preticati na 90 preko pune crte i uletio u škare sa kamionom, vozio je drva na autu. da sam vidio registraciju ili sam ga usnimio prijavio bi ga makar mi bio rođeni brat. Ako te netko legitimni prijavi za nešto u što si se sam doveo, sam si si kriv.
wooddiebone Smanjio si mogućnost lansiranja virusa na daljinu za 100%.
wooddiebone Te maske su napravljene za kirurge da ne kontaminiraju slučajno čovjeka kojeg operiraju
prvo niti jedan kirurg sada neće nosit tu maskicu tokom operacija. nosit će maske kroz koja korona ne moze proći. Broj 2 100% je prenapuhana brojka ali se šanse za zarazu smanjuju ako se osobe drže udaljenosti i oboje nose nekakvu pokrivku preko lica koje će zaustavit širenje zraka/sline.
sori bro ali razlog zašto istra "blista" a ostatak hrvatske je zaražen nije radi mjera već zato što znamo kako sa foreign invaderima. "Iš ča pička ti materina dio kan" je rečenica kojom foreign invadere držimo na distancu. Nešto što vi purgeri ne možete izraziti toliko efektivno.
Nexus Dajte se malo sredite. Uostalom neka NETKO pruži legitimni dokaz da platnena maska ili obična kirurška maska uopće funkcionira u prijenosu virusa. Jer sure in hell ne izgleda tako. Nigdje.
brother brother. mi pričamo o tome da ZAKONSKI moraš nositi masku u zatvorenim prostorima. To što ti nećeš, neće te nitko zaustaviti. dapače na ono što si napisao gore tebi trgovac mora reći da bez maske ne možeš ući ali ti trgovac ne može zabraniti ulaz. Moja žena radi u trgovini i ona nema nikakvo ovlašteno pravo nekoga izbacit iz trgovine. može samo pozvati policiju.
Nexus Jebeno grozna osoba
Jest. ako uđeš u trgovinu bez maske šupak si najveći.
buz Licemjerni su strašno, neke mjere su nebulozne i mrzim nosit masku. Ali zdravstveni djelatnici ovakvu masku nose desetljećima i bullshit je reći da ne funkcionira.
reko je buz sve sa ovime.
broj 1. da nitko ne nosi masku svi bi bili zaraženi.
broj 2. da nije bilo turista hrvatska bi bila clean as fuck.
broj 3. da nema debila koji idu okolo po partijima hrvatska bi bila clean as fuck.
broj 4. da ljudi imaju pojam o tome kako se ponašati tokom pandemije hrvatska bi bila clean as fuck.
ja si perem ruke, lice i kitu sa sredstvom kojeg koriste doktori za ubijanje bakterija virusa i sl., perem pod sa sanitolom, nosim masku, nosim rukavice. Ako to mogu ja onda možete i vi. Kraj priče. Osim ovo kaj perem kitu. Netko voli kad smrdi!
lijep pozdrav <3