Nisam ni rekao da je to nenormalno, nego da ne plaćem jer je to skupo. Jednostavno nitko me tam ne tjera i koristim alternativu.
Ja sam starog kova, odgojen sam u vrijeme kad se familija i prijatelji dolazili u posjete…čak su se svadbe radile u vlastitoj kući, nekada i u vlastitom stanu. Bilo je to sasvim normalno i nikome zbog toga nije padala kruna sa glave, niti se na to gledalo podrugljivo, barem ja to nisam prijetio.
Onda je krenuo "zapad" kroz filmove i sl. odgajati kako je IN povesti na večeru jednom tjedno curu ili ženu u restoran, kako je IN nakon posla otići u pub na pivo…a u pitanju su različite kulture, kulture koje na kućne posjete gledaju kao na tlaku. Vjerojatno nije u pitanju toliko drugačiji karakter nego tempo života.
Mi smo oduvijek voljeli doma napraviti roštilj, sa kilama mesa, pa nek se ždere i pije do grla i sve skupa ispadne daleko jeftinije i kvalitetnije nego restoranu. Danas je je naravno kao statusni simbol najbitnije slikati i objaviti kaj si naručio za jest i gdje si to pojeo, čisto da se zna kak si to možeš priuštiti.
Moje mišljenje, može biti potpuno pogrešno i mogu biti totalno u krivu…ali tak ja razmišljam. Zato sam kupio espresso aparat, kupi Frank mljevenu i popijem dvije espresso kave dnevno, dok sjedim ispred monitora i klikam po netu. Košta me toliko da o tome ni ne razmišljam. I ne moram glumiti psihijatra nekome na kavi, kome služiš da bi se izjadao o dnevnim problemima. Onda ak se furamo na zapad, hebote plati si tjedno par sati psihologa pa mu pričaj o zločestoj mami, tati i zločestom šefu 😃