Ruku na srce, Oro Goro je davno prije bila dosta bolja pizza nego sto je sad. Sad ako idem na pizzu, idem u Verona Due. Sa kukuruznim tijestom ofc.
Blebetaonica 2
Postavlja se logično pitanje, da li će trgovci smanjiti cijenu jer će se evidentno smanjiti potražnja ili će čekati do kraja sa rokovima valjanosti proizvoda pa ih par dana prije baciti na akciju, i konačno, ako se ne proda baciti?
Hoćemo li postati takvo društvu u skoroj budućnosti, društvo u kojem ljudi gladuju a trgovci bacaju hranu?
Poznavajući naš mentalitet, bojim se da naša država tone u bezdan. Gdje radnici neće moći zaraditi za troškove života a ostali koji se bogate na radnicima, biti će enormno bogati za naše prilike. Društvo će se podijeliti na siromašne i bogate.
Pa budi pošten i poštuj moralne vrijednosti, pa preživi, ako možeš.
Zato je plaća zlo ilitiga put ka robiji i vječnom siromaštvu.
Kikiller Već se radi na tome da se i neki zakoni u EU usmjere na to da se hrana pred istekom iz TC-a donira javnim kuhinjama, skloništima, CK i drugima. Recimo kod nas Kaufland baš dosta donira za potrebe Crvenog križa i to uglavnom ide u ovom trenutku za izbjeglice iz Ukrajine. A ono što prodaju u trgovini pred istekom je uglavnom do 30% na akciji i ne vidimda se tu bilo što promjenilo.
Što se tiče ovog ostalog za restorane i sl., neki će vidjeti mogu li tako dalje ili će stavljati ključ u bravu. Ako se standard plaća isto ne digne, moglo bi biti problema. Tek sad slijedi i dodatni udar jer će maknuti i neke subvencije iz EU fondova koje su bile usmjerene k ublažavanju krize.
Btw. evo i što predviđaju da će uskoro biti sve češće korišteno u hrani kao jeftina alternativa životinjama - https://www.tastingtable.com/916993/why-europeans-may-soon-begin-eating-more-insects/
Baš čitam kako od 24.1. u EU mogu početi koristiti brašno od kućnog zrikavca za kruh, krekere, kekse i grickalice.
- Uređivano
Srećom kod mene ne dostavljaju jer im je prenaporno pedalirati u brdo pa nemam problema.
A na poslu imam gablec, juha, jelo s prilogom i salata za 20 kn. Ne može bolje.
Kupio čovjek iksicu i još se hvali.
- Uređivano
Zero Baš čitam kako od 24.1. u EU mogu početi koristiti brašno od kućnog zrikavca za kruh, krekere, kekse i grickalice.
Evo imaš i temu za takve stvari koju sam prošle godine otvorio ali će vrlo brzo i postat naša kultura hranjenja pa ćemo se hvalisat kojeg kučeka smo sad pojeli a Miro će umjesto janjca nekog skakavca okretat na ražnju i objavit sliku.
Egzotična hrana i ona koja to nije u zapadnoj kulturi. - FFA.hr Forum
Ćeli ste u Evropu. Evo vam ga sad…
More like woke side of the moon, amirite.
bosscorelli Verona due je actually dobra. Da. Oni daju kukuruzno tijesto po defaultu. Ne treba ni tražiti.
A Oro Goro je bio dobar prije 20 godina. Već barem 15 godina to ne valja. Jedino vrijedno spomena je veličina. I lokacija same pizzerije. Pa djeca odu na igralište, a starci jedu i piju i dive se kak je ogromna.
Tzereen Vezano za Pizzu.
U Labinu ima jedna pizzerija. Zove se Rumore. Rade takve pizze o kojima pričaš.
Ja obično gdje god odem na pizzu pustim okrajke. I uvijek mi bude previše, napuhne me i nisam za ništa osim za kauč.
U Rumoreu sam pojeo cijelu s okrajcima. Niti me napuhala, niti teško pala na želudac.
Nevjerojatno koliko lagana pizza a opet zasitna. Taman.
Nakon toga meni osobno nema više vraćanja na "teške" pizze.