Torgue Mogao je stvarno bilo tko pobijediti Trumpa. COVID je daleko od jedine situacije koja je digla ljude na noge. Čitavo nasilje nad prosvjednicima, bacanje suzavca da bi mogao šetati do kapelice, hrpetina afera, guzoliz Putinu, nepotizam, nema smisla ni nabrajati sve koliko je čovjek sranja uzrokovao. Čitava ekonomska kriza koja nam dolazi događa se jer je Trump oslabio SAD i omogućio Rusiji da destabilizira zapad.
Biden je odabran ne zbog karizme ili onoga tko je bio u Obaminoj administraciji, već zbog toga što je slika i prilika stranačkog čovjeka. Znali su što dobivaju s njim i da neće udarati po korporacijama kao što bi to pokušao Sanders.
Ono što je izuzetno pozitivno iz njegovog mandata je vanjska politika. Tu ima iskustva i vidi se da zna što radi.
Naravno da je mandat mogao do sada biti bolji, no mislim da je za sve dobro imati jedan koliko toliko miran mandat nakon Trumpove sabotaže. Administracija je izvrsno izvukla državu iz COVID krize (ne-republikanske države koje su same sebe ubile), no onda su sjebali studentske dugove. Ima i dobrih i loših stvari. Također, ne znam što točno mogu napraviti. Republikanci kontroliraju Senat i Vrhovni sud. Sabotirali su Bidena prije njegovog mandata nominirajući drugog Vrhovnog suca u jednom mandatu, nešto što su prozivali Obamu da mora poštivati Trumpa i da pusti svoju nominaciju da ode novom predsjedniku. Ako osvoje izbore krajem godine, onda će doći i vrijeme da ih se stvarno sudi po onome što mogu napraviti jer će to stvarno biti more i masa. Tad bi i stručni kadar mogao raditi ono za što su im dodijeljene pozicije.
Dokle god iza Bidena stoje ljudi koji imaju kompetencije i dokle god im prepušta da rade svoj posao, što je za sada i bilo tako, do tada mi se njegovi gafovi ne čine ničim vrijednim spomena i malo smijeha kad nešto baš bubne.