Ma gluposti…na žalost znam iz prve ruke. Kćer se trebala voziti tu noć sa tom ekipom, ali srećom nije. Cura vozila i dečko sjedio na zadnjem sicu između dvije cure, bila pijana i sletili u grabu. Njoj ništa, cure imale prijelome ali oporavile se sve. Dećku puko vrat, totalni invalid do kraja života. Bile dobrotvorne utakmice da se skupe neki novci…žalosno. Cura i roditelji odselili, koliko znam vozi auto ..tak sam čuo. I kaj sad da stari radi…treba sinu…niš ne može, od odlaska u zatvor zbog osvete nikakve koristi. To ne bu ozdravilo njegovog sina. Tak da, jedno veliko i tužno jebiga. Kad pomislim da sam mogao biti na njegovom mjestu brijem da bi sam sebi skratio muke.

Tom dečecu bude jednom takav slučaj životna škola kad dođe u neke teže godine, mladost ludost. kako tko po svojim prilikama i neprilikama, niš se tu nemre. Ajmo zato pričat o video igricama ili ti ga igrama 😆. Kaj se igra ili se igralo, odigralo 😆.

yakuza_stinger ovo. Od prijatelja brat se nasrao ko životinja i uzeo onaj jedan segway, zaljepio je glavom u rasvjetni stup, ostao gluh na jedno uho i slijep na jedno oko. Do sebe napravio invalida.

Nije poanta tko koristi stvar i koliko je skupa, nego kako se koristi ta stvar. Mogao je on pokosit 5 ljudi sa stojadinom, ali nebi bio stereotipan tatin sin sa mercedesom i nebi se diglo toliko fame da nije bio mercedes i balavo derle od 20 godina.

Nit je svako bogat debil, nit je svako siromašan anđeo.

Al nemojmo se lagati da ako klinac od 20 godina dobije auto od 150k€ očito nije učen normalnim životnim vrijednostima i ima velike šanse ispast sebično govno. I da može radit kaj oće bez posljedica.

oxi e pa to. Mrzim taj lazni moralizam i vonabi asketizam. Netko kad je glup, moze pokosit ljude i sa autom od 100ks ako "hoce". Stvar je ipak u odgoju. Sto od strane roditelja, sto od strane okoline. Pa cak i tada imas ponesto ovakvih statistickih izdvojenica kao sto je ovaj mali i jbg.

Prije bi svalio krivicu na institucije koje su nikakve, a onda bi zapravo trebao oktiviti sve, pa i sebe sto smo svojom inertnoscu stvorili takve institucije pa i uredenje.

yakuza_stinger institucije kurca ne mogu danas. Profesor više nije uzor. Nije izvor mudrosti. Prema njima se nema respekta.

Mladi nemaju respekta prema nikome i ničemu. I tome je jedino zaslužan odgoj, odnosno neodgoj. Starci se ili nemaju vremena posvetiti djeci ili ih uče skroz krivim vrijednostima zbog vlastitih neuspjeha i frustracija.

Tzereen pa zato i kažem na kraju, na kraju smo svi krivi.

ili nam je sasvim dobro, a kuknjava ostaje samo to - kuknjava.

Al da,

Složio bih da, ako je mladoj osobi sve posluženo bez muke, da dotična u pravilu nema osjećaja postignuća pa uzima zdravo za gotovo sve. Tako je i ovaj mulac uzeo zdravo za gotovo da može divljat s mečkom. Nije naučen da s tom razinom dođe i više odgovornosti. Ako si spreman divljat, moraš biti spreman i na protuvrijednost posljedica. I tu bi ga društvo trebalo sankcionirat kroz institucije. Samo je društvo u kurcu pa su i institucije u kurcu.

Sankcioniranje posjedovanja materijalnog se zasad kosi s načelima napretka civilizacije. Odnosno više je kao tiranija. Osim ak se paradigma ne promjeni pa se okanemo materijalnog. Al čisto sumnjam u taj scenarij. Donedavno smo valjda nosili stvari u grobove za idući svijet lol.

Baš bi mogli puno pričat o svemu tome. Ne bi vjerovao tko mi zna imati dobru kolumnu. Andrea Andrassy. Bila je baš dobra tema o ljudima danas kakvi su. I o odgoju. Nemaru. Sebičnosti.

Nažalost. Eto, vratio se sad sa zarazne. Cura ostala na promatranju. Ja idem dalje radit.

Steta sto svi imena sakrivate pa nemoremo znati tko je ali eto isto puno srice zdravlja i ljubavi vam zelim.

fensisuperstar

Ma tekma od jučer, danas se jedva probudio, a kad zbrojim deadline na poslu danas, cijeli sam zbrkan i nevoljan.

Ništa strašno momci,proći će, hvala što se brinete 🙂

Nisi jedini…mi svi na poslu isto u kurcu..

Tekma muka isusova a ja kreten još gledao telku do pola 2 ujutro.

milicevic87 Veća je vjerojatnost u Njemačkoj da upadneš u siromaštvo, nego u Hrvatskoj. 🤔

Pa da.

Kolko god stislo, uvijek možeš prodat vikendicu na otoku nekom švabi.

Mi smo u Bejha to pametno i na vrijeme skužili. Prvo moraš imati normalan život i poslovnu karijeru da bi imao šta izgubiti i postati siromašan.

Ako si siromašan kao kosa na buzovoj glavi, onda nemaš šta ni izgubiti.

I kad skupiš nešto lovice i misliš dobro je…investiraš u nešto u kući/stanu/okućnici…lova se otopi u trenu…

I tad svatiš da si fakat siromašan.

Ja sam bio najbogatiji dok sam studirao i živio sa starcima…jbg 200kn mi je bilo dovoljno za cijeli mjesec 😃