Sirovu pa i termički već obrađenu hranu treba držati u frižideru. Ustvari da ne prođe 24 sata što opet zavisi o temp. prostorije i godišnjem dobu. Ja katkad držim hranu npr. neko varivo i po 3 dana pa ga nakon 3 dana prokuham za svaki slučaj također i juhe.
Blebetaonica 2
Maca popapala jezik pardon slova, Šta više nitko nema kaj tu blebetati
I mene zanima šta će bit. Možda neki drugi restoran, npr nepalski.
U kaj su optimistični.
Rijetko znam ljude da su doživjeli 80 a sve više umiru mlađi pa i moja generacija 90-ih.
Ratovi, elementarne nepogode, bolesti razne i pandemija koja je redom pobila najviše starije stanovništvo.
Fejk podaci jer nije u interesu probuditi ljude da će živjet sve manje a radit više. Zamisli, od 7. godine postaneš rob sistema do 65. pa ak si sretan imaš još 5-10 godina mirovine.
pravednik to je eurostat. Dakle u pravilu je istina. Uostalom sve vise i vise imas 100godisnjaka nego ikad u zabiljezenoj povjesti covjecanstva. Bez obzira na pandemije i sve cesce mogucnosti da mladi dobiju opake bolestine koje su nekad bile rezervirane za starije.
Jedino nisam siguran da vitalnost prati starenje pa da nekad u buducnosti bude da ljudi od 70 god budu vitalni kao sad ljudi s 45-50 god. Iako vec postoje ona gadna istrazivanja i pokusi o antiage-ingu pa mozda se nesto i otkrije
yakuza_stinger Iako vec postoje ona gadna istrazivanja i pokusi o antiage-ingu pa mozda se nesto i otkrije
Vampiri. Želim bit vampir, i igrat 800 godina from now on.
100 godišnjaka je bilo i pre samo nitko nije bilježio datume smrti ili dugovječnost.
Ljudi se nisu time opterećivali neg se živilo.
Ne impresionira me to jer sve nakon 55-60 i nije život rekao bi. Pogotovo ak te dočepa neka boleština ili izraubanost od posla.
Dok/ako doguramo do mirovine Sonyjeve igrice će koštati 200 eura. Pa ti vidi računicu kako platiti i starački i barem 2-3 naslova mjesečno. A od onih "besplatnih" naslova na pretplati vjerojatno će se moći samo skončati agonizirajućom smrću ili završiti na psihijatriji. Jeben će to bit život pod stare dane, kažem vam.
U penziji nema igrica. Tada ćemo se brinut kako smanjit tlak i održavat šećer u normali a igrice bit će samo sjećanje na divne dane.
Znači svi koji su završili fakultet, pogotovo 5 godina. Dodaj ako školu završis sa 19, to je 24. god. Traženje posla, nisu se svi 2010. zaposlili nakon završenog fakulteta.
Tak da 61 god. more biti samo za ljude koji su počeli delati odma nakon srednje škole.
Pitanje samo penzije isto nije lako, koliko god išao prije jer su primanja nikakva.
onaj tko racuna na mirovine za 30 god…taj se samo tjesi xD
Niti ja ne volim delati. Sam velim da nebreš zaslužiti koliko su troškovi, bez luksuza.
Bar ne na pošten način u HR.