Hong Kong Kina nije!!1!!:
Blebetaonica 2
Testiram Discord webhook
Pitanje za vas šta ste dobri s autima. Ručna na Renault Megane iz '05 mi je totalno otišla. Koliko bi me moglo doć to popravit/zaminit ili šta već tribaju napravit? To i ulje u kočnicama. Mislim ima tu i drugih stvari ali ovo je kritično.
Ja imam iz 03, praktički je ista linija. Što je točno otišlo? Ručna je po sebi dosta primitivna. Možda samo trebaš zategnut sajlu? Da je pukla znao bi to. Nategnut je možeš i sam, navoj ti se nalazi baš na dnu ručne u autu.
Ali to je toliko jednostavno da ti neće mehaničar ni naplatit kad mu odeš da ti promijeni ulje što je 100-150 kuna.
Ništa ti ja to ne razumim da budem iskren, iša sam na tehnički i nisam proša jer ka ručna na livom kolu mi je praktički nepostojeća, a i na desnom dosta slaba. To i ulje je sve šta mi je reka u vezi toga, dalje nemam pojma.
A za to ne znam onda. Ulje općenito treba mijenjat prije svakog tehničkog. Možda bude neki kurac koji samo treba podesit, kao sajlu od ručne, pa te ispadne sitno nešto.
A nadam se. Hvala!
shooteru. jesi jea algidu dok si ručnu povlačija u golfa
Mora sam guglat šta je algida. Shooter jede samo zeleno.
@Shooter nisi blitvar bez razloga jelte! OD BLITVE I KAKICA BUDE ZELENA! <3
Shooter
to ti ovisi od specifikacija vozila, godišta i godine kad registriraš, neće ti bit isto kao njemu. Možeš si lagano izračunat tu:
https://www.hak.hr/vozila/tehnicki-pregledi/kalkulator/
Znam to, nego napisa je da ima sličan model pa pitam da vidim bar okvirno. Prema tom kalkulatoru oko 1800 kn me čeka ako sam sve dobro upisa.
Ručna ti je ko kočnica na biciklu.
900kn registracija, jel me jebeš ili kaj?
Pričaš samo o osiguranju ili kaj? A i za to bi trebao imati 85% popusta.
900 kuna je cifra same registracije + poreza na motorna vozila. Osiguranje je dodatno, ako nemaš od roditelja da ti je prenio svoj bonus onda će te dosta ispasti, ima kalkulator za to kako je netko gore i naveo. Nosi keš za platiti osiguranje, dobiješ nešto popusta. Pretpostavljam da su na tom autu stražnje kočnice bubanj, trebat će vjerojatno zamijeniti kočione obloge. I bubanj kočnice se troše, traju duže od klasičnih diskova, ali svejedno. Mehaničar će biti pametniji kad ih otvori i vidi. Možda treba samo što dotegnuti.
Je je odabra sam u kalkulatoru novu registraciju umisto produljenja, zapravo je oko 900kn. Ovo tek uzimam auto od ujaka, on je uzea osiguranje na svoje ime, tu sam dobro proša. Dobro je sve, sad sam to povata, još samo da servis ne bude puno i vrh. Zahvaljujem na pomoći.
Sad vidim da je Megane, onda su vjerojatnije disk. Bio sam uvjeren da je pisalo Clio.
Bude li ti kao Fenixu, naplaćat ćeš se popravaka u vrijednosti još jednog auta