Oćel to možd opet padat snig, a?

Brijac

Napisao sam da skuplja prašinu jer skuplja. Ne bunim se i nije mi žao, ako gledamo neke stvari dobio sam ga badava i još na koroni i sonyu zaradio ali nebitno to. Mogu i toga prodat sutra za 5000 kn ako baš želim.

Gledaj, post se tiče eksluziva, za sve ostalo PS5 je svemirski brod prema PS4.
Iskustvo igranja je neusporedivo bolje, od grafike, frame ratea(najveći pomak) preko kontrolera i zvuka. Da, na običnim PS4 igrama koje su se vukle kriminalno radi preslabog hardvera, primarno procesora.
I sad, ti si rekao PC, gledaj PC je klasa za sebe i trenutno teško sklopiv radi rudarenja i korone. Pa onda uzmeš Series X koji opet nema ekskluzive ali je ipak kompletniji što se tiče igranja i multimedije trenutno u svijetu konzola.

Garrus_V

Series X je kompletniji po mnogo kriterija.

1.neusporedivo bolji backwards compatibility koja čak boosta grafiku u naslovima do 4K i frejm na 60 ili više.
Bolji od raznih PC emulatora.

2.Bolja softverska podrška, VRR, nema bugova kao Sony sa raznim TV-ima.
Podržava razne rezolucije, 1440p recimo.

3.Bolji operativni sustav, brži, responzivniji, PS5 uz Spotify pada na 25 frejma. Uz još jednu opciju također koju ću navesti jednom.

4.Quick resume opcija, PS5 za sada toga nema, ne na taj način switchanja igara.

5.Hardverski je jači naravno pa su pojedini naslovi oku ugodniji.

6.Zbog boljeg backwards compatibilitya ima veći raspon naslova za odigrati.
Također ima većinu PC igara pošto su to zapravo sada ista platforma.

pravednik Sve to treba gledati u kontekstu vremena. PS4 je isto bio ogroman napredak po pitanju kako je kvalitetno složen stroj (Cerny kralj), naglasak je doduše bio na brzoj unificiranoj memoriji i pristupačnoj arhitekturi. Ta konzola je ponudila generacijski skok u odnosu na PS3 i po pitanju multiplatformskih igara koje su izgledale puno bolje i stabilnije nego većina prethodnih portova/verzija na PS3, isto tako i u odnosu na Xbox One. Evo, najnoviji primjer ti je 900p/45fpsa u RE8, dok je XO na 900p/30fpsa.

Ali kako ide ona stara, tko hoće igra na čemu god, tko neće nađe već neku dlaku u jajetu.

pravednik

Čak je Xbox One X udario temelje za PS5 i XSX. I Microsoft i Sony imaju sjajne konzole koja svaka ima svoje prednosti i mane jer ne postoji konzola koja je savršena u svemu. PS5 kao ni XSX nije savršen u svemu i slažem se sa tobom u potpunosti sve šta si napisao vezano uz Xbox i PS.

Zero

Tko može igra na čemu hoće, tko nemože jebiga.
      PS4 je ponudio skok naprama PS3 ali ga je slabi Jaguar CPU debelo kočio da prodiše kako spada. To se sada vidi u igrama kad ih igraš na PS5/SX. GPU u tim mašinama nije uopće bio problem.

Svejedno, konzole su uvijek predugo na trzištu, 5 godina bi morao biti maksimum. Tehnologija strašno napreduje.
      Da ti budem iskren ne sviđa mi se ni PC napredak koji je bezobrazan i nametljiv.
      Isto kao kod mobitela.
      Svakih 6-8 mjeseci novi CPU, matična, ajde GPU tržište je sada malo
      stagniralo.

Dugoročno gledano to nije zdravo za okolinu, baš se Linus dotaknuo te teme nedavno. Imaš hrpu e otpada koji je neupotrebljiv za nešto drugo u smislu brze i jednostavne reciklaže a ispravan.
      Samo ljudi moraju imati najbolje i najnovije uvijek. Teško je ograničiti sam sebi, pogotovo ako sredstva nisu problem.

escoban

Gluposti?

PS5 ima Returnal(koji btw. nije izašao)
      Series X ima The Medium.
      1:1

Pa koje su to 3-4 NOVE igre?
      ove najavljene?
      Po tome Series X ima 10 najavljenih.

DS,MilesMorales ,Godfall , Sackboy ,astrobot i sad izlazi R&C i kad si vec nave taj Returnal i deadloop

escoban
        Došao Returnal i zaboravio si Destruction AllStars

I btw.
        To sta tebi konzola skuplja prasinu nije do nje nego do tebe , bez obzira koju platformu da imam prakticki bi mi svaka skupljalja prasinu , jer vise mi se neigra svaki k . kao nekad ! Cekam one izabrane mega naslove ala TLOU GOW ili RDR i jos neki FPS sastrane i tjt. Kao sta sam vec reka u drugoj temi , odkljucaj mi cili store i nebi skino 5 igri

Ako ništa drugo, dinamika se skroz promijenila.

Ako se ovaj forum donedavno smatrao "Sonyevim" s pregršt Sony fanova, sada je postao "antiSony" s pregršt dežurnih pljuvača koji su puno glasniji od branitelja. Vjerojatno zato što je (kao što sam pisao neki dan) pljuvanje uvijek lakše i zanimljivije. A i pozitivci često gube volju nešto objašnjavat, demantirat ili argumentirat jer vide kamo stvari vode.

Tzereen

Ovaj forum bi trebo biti namijenjen za sve platforme. Ne vidim ništa loše da se kritizira Sony kada donese neku krivu odluku, kao šta se kritizira i Microsoft i Nintendo.