chono7 Ulagao i ulazem i previse vremena u zdravlje i "zdrav" nacin zivota, tako da vjerujem kako je ovaj stav i odluka ispravna za mene. Samim time sto zaista ne idem nikamo i nisam u doticaju sa ljudima.
Ja ti mogu dati svoj pogled na ovo. Bivši prvi susjed s otoka je kao ti. Taj čovjek je svaki dan ribu jeo, hranu iz svog vrta, super građen, igrao nogomet, vježbao, nepušač, eventualno čaša vina poslije ručka, a poslije posla i ručka svaki dan u masline/polje i sve to ne iz potrebe nego iz navike i ljubavi prema tome svemu. Uzor u svemu, fit i zdrav.
Prije par godina otišao u penziju i možeš mislit kako je počeo uživat u životu. Isto kao i svaka druga osoba koja čitavi svoj vijek radi na sebi i svojoj familiji. Kao i ti dosad. Uživanje s unukom, dobra spiza, dobro zdravlje, masline, na barku, mediteranska prehrana, klima i aktivan način života. Od masnoće samo masna kosa.
I onda je došla korona. Na otoku je nije bilo puno, niti je sad ima puno. Ali pokupila ju je njegova žena slučajno na nekom glupom pregledu. Pa je pokupio on od nje. Pa završili oboje u bolnici na respiratoru. Prvo ona pa on. Govorilo se da su loše. Njemu je krenulo na bolje. Onda se i njoj poboljšalo. Javila se i na fejsu, stavila profilnu sa unukom. I onda je umrla prošli tjedan, a njemu se opet pogoršalo. Nju pokopali, a on se još bori.
Zato se cijepiš ako ti se pruži prilika, nosiš masku i držiš razmak, a ne filozofiraš po forumima. Jednog dana ćeš možda baš ti bit taj čovjek od niti 70 godina, zdrav, fit, s unicima i perspektivom od još 15-20 odličnih aktivnih godina.
Ali dobro, kod tebe barem cijenim to što tvrdiš da uopće ne ideš među ljude i nećeš dok ne prođe sve. I ne spinaš i dezinformiraš grafovima kao Nexus. Vidjet ćemo kad će i hoće li uopće proći, a ovisi o tome koliko ima nas glupih i nas koji ne brinemo o sebi.
Ali općenito, generacije su imale priliku napraviti nešto slično za kasniju dobrobit čovječanstva. Tako danas imamo cjepiva protiv gripe, kozica, dječje paralize, hepatitisa B... bolesti od kojih se nekada umiralo samo tako, a danas se ne umire zahvaljujući hrabrima koji onda nisu imali ni približno informacija kao što ih imamo mi danas.