buz ehhh ne bih ti znao reci jer nisam vec god i nest u svabiji a imao sam novije vozilo pa se nisam previse zamarazo s tim certifikatima

Svatko mora imati plakatu, nebitno bio iz njem ili Tunguzije. Kazna je 80€ i npr cijeli Stuttgart plus manja mjesta koja mu pripadaju su u toj zoni. Prije nego što Udjes u takve zone, postoji znak koji te obavješćuje da ulaziš u Umweltzone. Bijeli znak sa Crvenim krugom u kojem piše Umweltzone i većinom je dosta velik i vidljiv.

Edit.

A gdje to mogu kupiti? Koliko sam skužio to svi moraju imati, bez obzira koliko auto bio nov, čak i električni moraju.

buz možeš dobiti na svim mjestima gdje se vrši tehnički pregledi poput TÜV, DEKRA, GTU itd. Možeš kod svih mehaničara koji mjere emisiju CO2. Također na mjestima za prijavljivanje auta poznatijih kao Zulassungsstelle.

Najlakše će ti biti ovdje dobiti, ako imalo znaš njem ili znaš nekoga tko zna. Mislim da možeš i za HR auta tu naručiti plakatu.

https://www.umweltplakette.org/umweltplakette-kaufen/

maverick Zahvaljujem, kolko sam vidio Leipzig je manje više cijeli u toj zoni tako da nemam baš puno izbora.

buz

Ti buš prek ove stranice kaj je Maverick stavil?

Pital sam sad ove svoje s kojima idem, vjerojatno ćemo i mi trebat.

Tuhy Ne znam još, našao sam info za park and ride sistem. Našao neki parking u Leipzigu koji je kao mrvicu van te zone, a kraj tramvaja je koji vozi prema centru. Jer meni svakak treba auto u nekoj mjeri, smještaj sam jučer rezervirao 30 km od Leipziga. Hoteli i stanovi su za dva noćenja za dvije osobe prosječno 600€ i to su ovi jadniji, ja sam našao 30 km od stadiona za 138€, a samo je 30 min vožnje po Googlu. Ali mi treba auto da dođem od smještaja bliže Leipzigu svakak. Na koju ti ideš?

buz Hoteli i stanovi su za dva noćenja za dvije osobe prosječno 600€ i to su ovi jadniji

Šta si ti to tražio. Koji datum ideš i ostaješ? Nadjem sigurno u pola grada za 100-150€.

Isplati vam se obojici uzeti tu plakatu jer vam to vrijedi zauvijek.

20€ vam kosta, a ako odete u bilo koju gore navedenu radnju samo date knjižicu vozila i kažete da trebate Grüne Plakette. Tada košta oko 6€ samo.

maverick Idem na Euro, Hrvatska-Italija. Po gradu je sve oko 600-700€ u tom terminu. Ma ovo gdje sam našao mi je ok.

buz vjerojatno će ti biti gužvare samo takve u to doba. Nakupi se strpljenja.

Ali da, u tom terminu su cijene nenormalne i to samo zbog Europskog.

Inače mrtvo ladno dva noćenja ti i žena za ca 150€ u okolici centra. Posebice jer Leipzig nije skup grad općenito.

maverick Ma znam zašto su cijene takve, očekivano. Radije za tu razliku odem 4 noćenja sa ženom i djetetom u Prag u Hotel s 4* na jesen. Ja sam čak mislio u Dresdenu spavat ako u okolici Leipziga bude skupo, ali ovih 138€ za ovo i za tu udaljenost od 30 km se ne isplati do Dresdena jer nije ništa puno jeftinije, a skoro 4 puta je dalje. Znam da neću doć za pola sata nazad, ali poslije utakmice ne očekujem neku preveliku gužvu po samom gradu kad je ipak ponedjeljak u 11 navečer gotova utakmica. A za gužvu tokom dana mi je svejedno, kad se naspavam od puta dobro, lagano krenem prema Leipzigu, da nađem taj parking i onda u centar i laganini neka fan zona i pivice.

buz Na koju ti ideš?

Isto na Italiju, samo treba vidjet kak će bit sa kartom. Računal sam na frenda u Hns-u, al ništa od toga. Trebamo dvije.

Al već smo se u listopadu dogovorili šestorica i idem sigurno… na 2-3 dana. Ako ne nađem kartu, gledat ću i lokat u fanzoni 😃

Mi isto našli neki jeftin smještaj na cca sat vremena od Leipziga. Jbga, nemam sad link.

Uglavnom, vidimo se tamo pa popijemo ❤️

Tuhy Ma da, bit će super atmosfera, ak i ne odeš na utakmicu bit će ti jebeno. A uvijek možeš tam "nabavit" prije utakmice sigurno. A TÜV ima u ovom mjestu gdje spavam, tak da ću za tih 6€ vjerojatno u ponedjeljak ujutro na dan tekme se zaletit po tu propusnicu da nemam problema, a i onda vrijedi zauvijek.

Nakon dnevnog odlučio i hodnik sredit.
                    Na živce mi ide ova žuta boja zida sada u hodniku nakon šta je dnevni sređen, (nova kuhinja i kupaonica sređene lani) i žuta vrata.

Popituro zidovem, (nisu ravnani kao i u dnevnom jer su bile one suze ili kako več, kao da sve curi) koje trebam još na mjestim apopravit jer je dosta mračno u hodniku pa se vidi tek kada se osuši i počeo sa vratima koja će biti siva.

Prije:

Sada:

A dnevni je gotovo, samo moram kapicu za zid iznad slike kupit

Ovo kad Abby vidi, poslužit će uff! Pazi se!