mene samo zanimali dali je sada i grupni seks zabranjen
Blebetaonica 2
maverick mene samo zanimali dali je sada i grupni seks zabranjen
želiš da te više njih jebe ?

ahahhahaha. pa ovo kod vas je kamilica. u stuttgartu se moraju konstantno svugdje maske nositi i ne vidim da itko dize toliko halauku osim onih nekoliko liberala koji protestiraju po cjeloj njemackoj jer nemaju nista pametnijega u zivotu za raditi. to bi ja poslao na goli otok nek tuca kamen iako kakvi su to endemi mlitavi, ne bi ni dana prezivili.
chono7 Na temelju cega @fensisuperstar ? Jer ti smatras da je to ispravno, a nemas pojma sto se nekome izdogadalo taj dan i koji je razlog njegovog ulaska u trgovinu bez maske. I to ti je glavni problem, oni bi sve regulirali na "free", da to rade gradani, nekakvi redari koje objekt mora osigurati i sve na dobru volju, a stvarne kontrole nigdje.
1) na temelju da je to zakon.
2) kakve ima veze što se tebi izdogađalo, ako zaboraviš masku u većinu trgovina MOŽEŠ kupit masku za svega nekoliko kuna. Ja sam morao sudski objasnit zašto sam zaboravio produžiti vozačku. Nikog nije briga što mi je žena bila bolesna, trudna, umirala or whatever the fuck you want. Izvukao sam se samo zato što od svoje 18 godine nisam napravio jedan jebeni prekršaj u vožnji.
3) na početku same korone bilo je izvan većinu trgovina ljudi koji su forsirali ljude da uđu sa maskama i da si špricaju ruke. zar sad opet moraju ljude učit to? Kad jednom naučiš kako pišat i kakit zar ti opet netko treba doći skinut gaće i obrisat ti dupe? Ne. Država je svoje napravila barem na osnovi. Objasnila je stanje i što radit.
Peri ruke, peri lice, drži se razmaka i nosi masku.
nije teško.
chono7 Ma štite, ne baš učinkovito, ali i to donekle je bolje od ništa. Ali vidim da ste to apsolvirali u kasnijoj kilometarskoj raspravi. Još jedan efekt je i kakav-takav osjećaj kontrole, vjerujem kako većina ljudi zna kako to nije apsolutna zaštita, ali bitno je i da se osjećaju sigurnije. Psihološki efekt nije nešto što tek tako treba otpisati, čak i ako obične maske štite do 60%, ovisno o uvjetima.
Ja je naravno nosim u javnim prostorima, ali naravno da nije na licu kad jedem ili ločem.
fensisuperstar https://www.zakon.hr/z/1067/Zakon-o-za%C5%A1titi-pu%C4%8Danstva-od-zaraznih-bolesti
Nije zakon, preporuka je, mjera, odluka kako god frende. Da je zakon, onda ga moras provoditi, a ti ga kao takvog ne smijes niti bi trebao provoditi. Nemas nikakvo pravo uletiti u trgovinu i mene prijaviti sto sam zaboravio masku. Pogotovo za nesto sto pojma nemamo stiti li uopce i na koji nacin i u kojoj mjeri. Samo to je problem sto je vidljivo, opipljivo, dok pranje ruku nije. Sto bi se dogodilo da ti diftas u trgovini i ja te prijavim da si prljav i da ne peres ruke prema naputcima drzave? Ili da ne peres lice?
- Uređivano
1967 smrti manje u ovom razdoblju u odnosu na prošlu godinu. Naravno da je ovo rekao neki forumaš, laik, netko tko razmišlja svojom glavom, taj bi bio teoretičar zavjere, spreman za Bujicu i slično.
Jako teško je kritizirati opreznost onih koji su odgovorni. Ne možemo znati rezultat tih mjera, ali do sad one su dobro radile. A koja je dimenzija ovog problema javnog zdravlja ja sam ne znam, ali kad pogledam podatke Hrvatskog zavoda za statistiku, onda fino može se pročitati da u ovom dijelu godine ima 1967 smrti manje nego u istom dobu prošle godine. Čovjek zdravim razumom onda se pita gdje je tako strašan problem. Ne znam koji je nivo inženjerstva ovog puta i zašto je Covid postao takva zvijezda, celebrity kad imamo manjih smrtnih slučajeva nego u isto doba prošle godine.
Nexus
Opet radiš isto kao sa grafom.
Naravno da je broj smrti manji kad ljudi nejdu nikud, ne putuju, ne izlažu se nepotrebnom riziku i stresu...
Okani se pejstanja linkova.
- Uređivano
wooddiebone
Što sam ja to napravio neko postao izjavu stručnjaka?
Kakve to veze ima što se ljudi manje kreću negdje? Kako ti to utječe na smrtnost? Nije da smo u karanteni 9 mjeseci.
Čovjek sam kaže da nema potrebe za ogromnom halabukom zbog iznimno male smrtnosti.
Edit: valjda bi to ekspert trebao znati, inače je loš u svom poslu i ne bi ga trebali slušati
De zajebite Covid vise nego idite na stranicu i pravite stogod korisno
chono7 kao što bilo koji dezinficiens ubija 99.9% bakterija, (ne brkati dezinfekciju i sterilizaciju) tako i maska štiti određeni postotak. Maska primarno služi ne zbog obrane od vanjskih utjecaja, nego da viralnog subjekta ograniči na širenje svojih klica ne dalje od svoje labrnje. Nema pacjent na operacijskom stolu masku nego osoblje koje radi na njemu da njihov kontakt bude sveden na minimum prilikom bilo kakvog operativnog zahvata.
Puno ljudi prenosi bolest bez svjesnog znanja zbog nedostatka simptoma ili zbog vremena inkubacije virusa. Zato sva ta "fama" sa maskama.
Poanta maski za vrijeme korone nije da si 100% zaštićen od svega, zaštićen si do neke mjere, čak i da je 1%, ja taj 1% uzimam i trčim s njim jer bolje jedan od nula.
Poanta maski nije teorija farmaceutske zavjere da bi zaradili na ljudima, niti opresija ljudi. Poanta maske je da ljudi sa IQ-om stolne lampe koji obilaze birtije, partije i koji operu ruke dva put mjesečno, kada stave komad sintetike preko tog proreza ispod nosa tih pola sata (o ne, pola sata...... kako će preživit) kada su u dućanu ili ljekarni ili bilo kojem zatvorenom prostoru, da svoje bolesti zadrže u svom osobnom prostoru a ne da ih rašire po još 30 nesretnika koji su imali privilegiju dijeliti isti prostor sa kretenom koji ne vjeruje u nešto što ne vidi svojim očima.
I ne brkaj kirurške maske od 5 kuna koje su napravljene od materijala koji služe da blokiraju patogene organizme, sa maskama od platna napravljenih od nečijih starih donjih gaća koje kupuju kreteni koji žele uskladit svoju boju maske sa bojom remena koji nose. To je njihova neinformiranost i taština u vrijeme kada su ti sve informacije doslovno na dlanu.
chono7 Nemas nikakvo pravo uletiti u trgovinu i mene prijaviti sto sam zaboravio masku
Stari ako piše negdje da ne možeš ući sa psom, dal ćeš ući sa psom?
Ako piše da ne možeš ući bez maske zašto bi ulazio bez maske.
Ako te trgovac ne može izbaciti onda te kupac ili trgovac mogu prijaviti zato što je to odluka koju je donijela RH.
Ako mi sad nađeš paragraf neki koji kaže da tebe netko NE MOŽE prijaviti rado bih ga pročitao.
Jedno su frustracije uzrovokane relativno lošim suočavanjem vlasti sa svim ovim (mislim da se svi slažemo), a drugo je praktički negiranje bolesti, njezinih posljedica i izvrtanje statistika kako bi se pokušalo opravdati zašto ne staviti masku na sebe. Tu se radi samo o tome jesi li šupak ili nisi.
Nexus Gledao sam Direkt sinoć i jedinu kontru koju mogu dati je neka se onda na kraju godine usporede statistike koliko ljudi je bilo hospitalizirano ove godine, a koliko prethodnih.
Tako je Fenix, nitko ne spori da muljaju i petljaju s time, ali ne zato što je bolest izmišljena, već iz razloga koji su znani samo izvorima moći.
- Uređivano
Fenix Tu se radi samo o tome jesi li šupak ili nisi.
pazi. @chono7 se sad ljuti zato što bi rekao da bi ga prijavio. Mislim ne bi ja chonu prijavio. Ja bi mu dao maskicu jer uvijek nosim maskicu sa sobom. Ali @chono7 ja bi izvadio telefon instant i okrenuo 192 da vidim frajera koji ulazi u trgovinu u kojoj se nalaziš ti i sa svojim sinom. Ja ne kažem da si ti šupak jer si jednom zaboravio masku ali ima ljudi koji UOPCE NE NOSE MASKE. Ti imaš malog bebača, ja imam niti dvogodišnje dijete.. to ne radim radi sebe radim radi svojih. Mene bi korona vjerojatno pokosila pošto nisam baš osoba od zdravlja, ali brinem radi svog sina, brata, supruge, mame... Kad je počela korona tek ja sam se izolirao potpuno od svoje obitelji i išao sam u trgovinu dolazio kući, prao svaki proizvod koji sam mogao sa dezinfekcijskim sredstvima, povrće ispirao vodom, nosio vizor plastični i rukavice. Tako da ostali ne moraju riskirati. Ja nisam žrtvovao doslovno vidit i grlit svog sina par mjeseci da bi mi neki idiot bez maske prenio koronu.
maverick Ja se ne bih bunio da imam maskicu napravljenu od gacica koje je nosila kejt bekinsel npr. Nosio bih ju i na spavanju
brijem da bi to "popio" nešto gore od korone.
fensisuperstar brijem da bi to "popio" nešto gore od korone.
Bmk brate. Vrijedilo bi!
maverick Bmk brate. Vrijedilo bi!
fensisuperstar ja to nisam nista radio niti cu raditi, dok ne vidim nekakve konkretne simptome. Nisu mi dopustili da udem u bolnicu kada sam zenu na rukama nosio do ulaznih vrata dok je trpila uzasnu trudnocu par mjeseci, nisu mi dopustili da budem na porodu. I onda magicno tri dana poslije nema vise nikakvih zabrana niti je korona ikad postojala i dopusteno je biti uz zenu na porodu. Zatim zavrsi sezona i ja se danas opet moram boriti protiv vjetrenjaca.
Ponavljam, ja se drzim mjera, ali brate ne pretjerujem.
@oxi ne brkam ja nista, samo konstatiram da to krpeno govno na glavi jednako vrijedi kao i kirurska maska u kontekstu sukladnosti i postivanja mjera, pa stoga gospodo reagirajte i na takve slucajeve, jer to ne stiti kurca, a nosi ga jako jako puno ljudi.