Deadwalker ne kazem da nisu rasisti, mnogi cak toga nisu ni svjesni da jesu ali mislim da smo mi ipak novi u toj situaciji i sigurno da mozemo nauciti iz gresaka nekih zapadnih drzava. Ne radi se o rasizmu ako kazem da postoje paralelna drustva na zapadu iz kojih domaci bjeze glavom bez obzira. Rekao bih da su recimo Nijemci procentualno sigurno manje ksenofobni od nas ali ipak i lijevi i desni se slazu da imigracija i integracija u drustvo tesko uspijeva. Rekao bih da su domacini sigurno grijesili ali kako je to moguce da se neki narodi gotovo vecinski lijepo uklope u drustvo a drugi ne (i tu iskljucujem Europljane) pretezito mislim na ljude iz Indije, Sri Lanke, Kine i Irana dok su ljudi iz Libanona, Palestine, Alzira i Maroka nazalost cesto primjer kako to ne funkcionira. Za dobar suzivot je potrebna dobra volja s obje strane.
Mada mislim da Hrvatska ne mora imati taj strah, nisam uvjeren da ce se ljudi u ogromnim kolicinama doseljavati tu, vise vidim da ce nam dolaziti ljudi koji ce tu raditi a srediste zivota ce im biti sasvim negdje drugo kao u slucaju s Nepalcima.