Mislim da je negdje bio info da je Tunis zapravo najopasniji.
Blebetaonica 2
Razumije li se itko u zmije?
Otprilike metar i pol dugacka, max 2 metra. Debela jedno 10-tak cm, smede boje (malo i zelenkaste zapravo). U unutrasnjosti Braca videna. Sad se sakrila u ogromni kamenjar. Zna li netko o kojoj vrsti je rijec? Znam da poskok sigurno nije.
- Uređivano
Izgleda da je to bila bjelouska. One mogu do 2 metra narasti, a i po slikama je izgledala slicno kao ova koju sam ja vidio.
EDIT: Ne, izgleda da je ipak bjelica. A mislim da su i one cesce na Bracu nego bjelouske. Ali dobro, nijedna nije otrovna osim poskoka, pa i nema toliko brige.
zontra znam da je kravosas velik, ima ih čak i po Maksimiru u Zagrebu. Jednom sam ga vidio na autobusnoj stanici kod gornjeg ulaza u Maksimir, drugi puta na glavnoj maksimirskoj šetnici kad je bilo čak i dosta ljudi. Kravosas nije otrovan i opasan za ljude koliko znam.
Ako nije kravosas onda ne znam kaj bi moglo biti.
Možda je vrsta guža. Kod nas su guževi crne boje pretežito, ali imaš masu vrsta. To ti je zmija pička. Zmija koja se boji vlastite sjene. Ostale zmije ti gledaju u guža i uradili bi facepalm da mogu koliko sramote zmije. Ja sam par puta uhvatio guža unutar kampa bacio ga u vreću i pustio ga kasnije u divljinu izvan kasnije zato što su zaštićena vrsta i mozeš u zatvor. Gosti stalno zovu. Ja im kažem ako je crni ili jednobojni nije otrovan, ako ima dvije boje e tad ne bi imali ovaj razgovor.
- Uređivano
Mogla bi biti bikosas jer ona je oko 2 m, navodno je mužjak.