Blebetaonica 2
Jeste li vidjeli što su napravili s cijenama za Redditov API? Ubili su third party aplikacije i mislim da je to kraj za mene
Prvi put čujem za Reddit API, šta to točno oni i kome prodaju? Objašnjenje za nubove ako može.
Brijac dosad nisu prodavali ništa, odnosno requestovi su bili besplatni. Pa si imao niz odličnih aplikacija za Reddit poput Joey, Reddit is Fun, Apollo, Joey koji su se spajali na Reddit API i prezentirali sadržaj na svoj način. Tako čitam Reddit već 10 godina, prvo RIF, a sad Joey.
A onda je Reddit najavio naplaćivanje API-ja, što su devovi third party appova pozdravili, jer bi sve bilo kvalitetnije, a oni bi mogli naplatiti appove neki sitan novac. Platio bih i ja par dolara mjesečno. Međutim, sad objavljenje cijene su bezobrazno visoke i jasno je da je cjenik kreiran s isključivom namjerom da izgura sve app osim svoje, a koja je nakrcano smeće koja pokušava biti sve što Reddit nije
Naplacivanje API-a gotovo sigurno ne bi dovelo do vece kvalitete. Twitter je poceo naplacivati pristup API-ju pa se kvalitetom samo srozava. Reddit ce uskoro izaci na burzu. Naplacivanje je samo jedan od nacina da pokazu potencijalnim ulagacima: "Gle, i mi mozemo svasta izvuci iz korisnika". Odbijanje third-party aplikacija tjera korisnike na njihovu sluzbenu mobilnu aplikaciju koja ima svoj sustav monetizacije nagrada i reklama. Pritom telemetrijom prikupljaju podatke o korisnicima koje koriste kako bi krojili svoju marketinsku kampanju i potencijalno ih prodali zainteresiranim stranama.
Samo da ne upadne u grupu smrti sa Nigerijom, Gambijom i Obalom Slonovače.
Mislim da je negdje bio info da je Tunis zapravo najopasniji.
Razumije li se itko u zmije?
Otprilike metar i pol dugacka, max 2 metra. Debela jedno 10-tak cm, smede boje (malo i zelenkaste zapravo). U unutrasnjosti Braca videna. Sad se sakrila u ogromni kamenjar. Zna li netko o kojoj vrsti je rijec? Znam da poskok sigurno nije.
- Uređivano
Izgleda da je to bila bjelouska. One mogu do 2 metra narasti, a i po slikama je izgledala slicno kao ova koju sam ja vidio.
EDIT: Ne, izgleda da je ipak bjelica. A mislim da su i one cesce na Bracu nego bjelouske. Ali dobro, nijedna nije otrovna osim poskoka, pa i nema toliko brige.