fensisuperstar To se zove mazanje očiju. Sve super ako želiš tako raditi, ali govoriti da dođe na isto je baš bedasto.
Blebetaonica 2
- Uređivano
fensisuperstar Svakako, svatko ima pravo birati što želi jesti i činiti. Međutim, treba biti svjestan da odabir hrane utječe na okoliš i ekosistem. Preporučljivo je razmisliti o posljedicama svojih izbora i možda učiniti male promjene u svom načinu života kako bi se smanjio utjecaj na okoliš. U svakom slučaju, važno je pronaći ravnotežu između vlastitog zadovoljstva i brige za okoliš. Ali naravno, nekome je to nebitno.
Veganstvo nije u suprotnosti sa zaštitom pčela. Pčele su važne za opstanak mnogih biljaka i uključene su u polinizaciju, što je ključno za proizvodnju mnogih vrsta hrane, uključujući i neke koje su dio veganske prehrane. Međutim, monokulturna poljoprivreda, pesticidi i druge prakse u industrijaliziranom poljoprivrednom sektoru su glavni uzroci smanjenja broja pčela i drugih polinizatora. Veganstvo, kao stil života koji se temelji na odbacivanju proizvoda životinjskog podrijetla, može biti način da se podržava pravilna upotreba zemljišta, zaštita biodiverziteta i smanjuju negativni utjecaji poljoprivrede na okoliš.
Vegetarianstvo i proizvodnja hrane su kompleksne teme koje utječu na okoliš i društvo na mnoge načine. Netko može smatrati da je pridržavanje vegetarijanstva povezano sa smanjenjem negativnog utjecaja na okoliš, dok drugi smatraju da proizvodnja nekih biljnih proizvoda također ima negativne posljedice. Na kraju, odluka o tome što jesti je osobna i svatko treba odabrati ono što misli da je najbolje za njega/nju i okoliš.
I hvala ti na tvojem mišljenju, nismo ni mislili da si ljubitelj zelenjave s obzirom na svoju kilažu koja se jasno vidi na mnoštvo dobrovoljno uploadanih fotografija.
Fico To se zove mazanje očiju. Sve super ako želiš tako raditi, ali govoriti da dođe na isto je baš bedasto.
Mazanje očiju je ovo što ti radiš. Trebao bi pogasiti sve fabrike, povući sve brodove i maknuti sve avione i potpuno promijeniti način na koji se sve na ovoj jebenoj zemlji radi da se kroz dugi period nešto promijeni. Tvrdit bilo što drugo je arogantno do same srži. Kad vidim aktivistu koji počne sa "AKŠČUALI ZNASTVENO JE DOKAZANO" odmah ugasim jer nije dokazano. Da je dokazano ne bi bili u ovoj situaciji. Ako želiš promijeniti sistem onda moraš promijeniti sistem. čitav sistem.
doctorfreak I hvala ti na tvojem mišljenju, nismo ni mislili da si ljubitelj zelenjave s obzirom na svoju kilažu koja se jasno vidi na mnoštvo dobrovoljno uploadanih fotografija.
Fat shaming prekriven zajebancijom. Yeah neće ići frende. Mene ti apsolutno boli kurac za to. Krivu si osobu našao.
Ja sam zapravo ljubitelj zelenjave, konzumiram tikvice kao što @maverick konzumira alkohol; na dnevno bazi.
razlog moje debljine nije hrana već piće. Ja osobno ne krijem da se volim zalit sa monsterom i udarit 9 piva nakon toga i udarit malo štroha pa 4 jacka. Ali da razlog što sam debeo je to što sam pojeo piletinu u woku. Mental žimnestiks.
MRZIM OKOLIŠ HUE HUE KME KME ZAO FENSI. bog te jebo na što smo spali. Kakvi moralisti. Prvo ovi koji mrze homoseksualno opredjeljenost pa sad ovo. Jedva čekam vjerske fanatike sa seks prije braka je zlo.
btw @Kaiserus nema više mesa. gotovo je.
Svašta mogu razumijet, i gejeve, i krosdresere, i transđendere, i ravnozemljaše, i vakse, pa čak i ove koji mole krunice na trgu al vegetarijance ne mogu
- Uređivano
fensisuperstar Ovo kaj ti pišeš čak nije ni smiješno. Jadno je. Način izražavanja je top.
Jedino što mrzim kod vegana/vegetarijanaca (znam da postoji razlika između pojmova al neda mi se gledat)
- Moraju obznanit općoj populaciji uvjek i svugdje u bilo kojem trenu da su vegani/vegetarijanci
- Par puta mi se dogodilo da napravim kavu doma i napravim grijeh lijevanja mlijeka u kavu za gosta (a rečeno mi je da napravim i njima kavu kako pijem JA) i onda proljevanje te iste kave u sudoper uz objašnjenja tih istih zašto je mlijeko osmi smrtni grijeh i zato imam suhu kožu/podočnjake/slomljeni nokat/bol u križima jer jedem životinjske proizvode i koliko bi mi se život promjenio da ih prestanem jesti.
- Uređivano
fensisuperstar budimo realni, razlog zasto si debel je matematika, vise unosis nego sto trosis. Sve ostalo je mentalna gimnastika. Da, mozes pospjesiti cijeli proces secerima, junk foodom i opcenito industrijskim sranjima
@Zero ja bi rade da ide u smjeru prahova i pilula. Dodes doma, roknes neku kockicu koja sadrzi sve sto ti treba za rucak i vozis dalje. Nesto kao lambas bread, da te zapuni i da ti potrebne nutrijente
Vegetarijanac i vagan postaneš jer ti je žao ubijanja, mućenja i iskorištavanja živih bića za vlastitu prehranu, pa tek onda briga za okoliš.
Razumijem u potpunosti vegane i imam grižnju savjeti što jedem živa bića koja vole svoje mlade, ili čak svoje ljudske vlasnike koje ih mrcvare zarobljene u štalama, i nakon toga zakolju i pojedu…ali nisam dovoljno jak da se prebacim samo na hranu od biljaka. Umrijeti ću ko licemjerni mesojed.
chono ja bi rade da ide u smjeru prahova i pilula
chono fensisuperstar budimo realni, razlog zasto si debel je matematika
Fensi, prestani se bavit matematikom.
chono I meni bi to bilo super, jer koliko god volio uživati u hrani (pogotovo u mesu onoga što hoda, leti ili pliva - tu stvarno ne diskriminiram jer ću pojesti manje-vise sve: p), nekad bi bilo jednostavnije uopće ne gubiti vrijeme na hranjenje. Ali tu dolazimo do sljedećeg problema zbog kojeg i dalje suplementi imaju ograničen značaj, recimo vitamini imaju ograničen efekt i apsorpciju jer im nedostaje pomoćnih tvari i nutrijenata kakvi se prirodno nalaze u voću i povrću. Zato i ono što je unijeto ne bi trebalo automatski gledati kroz prizmu apsorbiranog, tu je naravno i pitanje vlakana i kakav efekt bi to dugoročno imalo na organizam (kao i kod svega što čovjek umjetno i u laboratorijskim uvjetima proizvede, naravno). Tko zna, možda i tu usavrše proizvodnju i primjenu suplemenata odnosno hrane novog doba, no nekako se ne bih tome ni toliko radovao jer će sigurno biti sve većih pokušaja eksploatacije i na kraju bi stvarno mogli doći do toga da nemaš blage veze što zapravo unosiš u sebe, makar ni danas nismo daleko od toga - dovoljno je samo pogledati na što liči sastav jeftinije salame.
U međuvremenu bi morali cijeniti i što imamo obilje i dalje relativno pristupačne hrane iz svih kutaka svijeta, nešto što je bilo velik luksuz već prije stotinjak godina. Unatoč svemu što se događa u svijetu, u globalu na Zemlji smo u onoj kategoriji koja živi nikad bolje i pitanje je koliko će dugo biti tako, samo to treba osvijestiti.
Jedina razlika između vegana i vegetarijanaca trebala bi biti što vegani ne konzumiraju ništa životinjskog porijekla a u tu grupaciju spadaju mlijeka, jaja i morski proizvodi a vegetarijanci mogu jesti morske plodove, jaja iako se svuda može pročitati kako to nije tako i da vegetarijanci ne jedu nit ribe.
Veganstvo i vegetarijanstvo je u današnje vrijeme postalo pokret, filozofska stvar, da se ne ubijaju životinje a ne da se živi zdravo a šta onda sa ubijanjem biljaka? Tome nema kraja.
Da nije pokret onda ne bi bilo ni pojma veganstva. Oba slučaja su za današnje vrijeme postali pokreti i izgubili se pritom pravi razlozi postojanja a to je samo zdrav život. Riba i jaja su zdravi, dapače ribu bi trebalo jesti barem dva puta tjedno.
Vegetarijanska hrana nisu samo biljke ali nisu samo meso. To je zdrava pomalo mediteranska ishrana baš kao u stara vremena kad se meso jelo samo nedjeljom i blagdanima.
Na kraju krajeva treba jesti svega ali pomalo.
Ha ne znam. Kad na dokumentarcu vidim da 3 lava napadnu bizona, krvoločno ga pojedu i ostave nešto mladuncima, dođe mi da se zapitam…
- Uređivano
yakuza_stinger Ha ne znam. Kad na dokumentarcu vidim da 3 lava napadnu bizona, krvoločno ga pojedu i ostave nešto mladuncima, dođe mi da se zapitam…
Lavovi nisu bizona držali na 2x2 cijeli život u vlastitim govnima, sisali mu mlijeko i na kraju ga zaklali. Ubili su ga slobodnog, bez mučenja koliko je to moguće i pojeli kako bi preživjeli, ne da bi se prežderavali ili ga pola bacili u smeće.
TITANXIS Jedina razlika između vegana i vegetarijanaca trebala bi biti što vegani ne konzumiraju ništa životinjskog porijekla a u tu grupaciju spadaju mlijeka, jaja i morski proizvodi a vegetarijanci mogu jesti morske plodove, jaja iako se svuda može pročitati kako to nije tako i da vegetarijanci ne jedu nit ribe.
Underneath the bridge
Tarp has sprung a leak
And the animals I've trapped
Have all become my pets
And I'm living off of grass
And the drippings from my ceiling
It's okay to eat fish
Cause they don't have any feeeeeeeeeelings
Sterlok ko im smeta da sagrade svinjac i uzgajaju svinje?
yakuza_stinger srakazam ovdje ne prolazi, pričamo o logici vegana i zašto ne jedu meso. Zato jer ljudi muče životinje u uzgoju, čak i jaja jedemo od kokoši koji nikada ne vide danje svjetlo.
Sterlok sve to stoji. Ali nerijetko nailazim na toliko kontradiktornih izjava oko tematike veganstva, pa cak i na forumu da mi nema druge. Ili redovito negledanje sire slike. Al dobro