Pronašao sam jednu jaku zanimljivu stranicu, koja služi kao simulator udara asteroida/komete na planetu nam Zemlju na onu lokaciju koju vi odaberete kao i veličinu objekta, brzinu udara i ugao pod kojim bi pala.

https://neal.fun/asteroid-launcher/

I dalje je stranica ograničena na brzinu udara i veličinu svemirskog objekta, ali i sa takvim limitacijama, strašno je i za pomisliti destrukciju kakvu bi napravila kad bi pala na određenu lokaciju.

Fenix što je sve poskupilo?

Dosta stvari. Doslovno preko noći je cijena tekućem deterdžentu za veš skočila cijena 20+ kuna. Isto one tablete za suđe koje su sad 180 kuna, a bile su 120 kad san ih zadnji put uzimao. Tim pizdarijama vidim skok jer su drkice, a koštaju 100+ kuna.

Zanimljivo ali ne moramo se brinuti jer udara za naših života neće biti. Kada stvoritelj poželi da bude kraj zemlji i njenim stvorenjima tad će naudit i kamenčić zemlji. Inače Zemljina atmosfera je slojevita i ako i dođe neki kamen i zemlja ga privuče sebi pretvorit će se u kamenčiće i završit u nečijemvrtu kao gnojivo 😂

Mene su cijene omekšivača i tekućih deterdženta frapirale.

Imam običaj za sve takve stvari čekat akciju pa se opskrbiti za 5-6 mjeseci unaprijed. Tada je to na akcijama bilo moguće naći za po 10kn/l. Sada na staru godinu je na akciji bilo 40kn za 1.4 litre.

Mislim da su to sve skokovi uoči eura, a da je baš skočilo toliko preko noći na euro, to nismo primijetili. A gledali smo cijene svega što inače kupujemo, jedno 40ak proizvoda, pa i toga. Sad ne znam koji točno proizvod je kod vas u pitanju, ali kažem, nakon tog transfera na euro u toj jednoj noći nisam ništa primijetio.

E sad, što se događalo zadnjih godinu dana, i jesu li cijene samo rasle zbog inflacije ili i zbog kartela trgovaca, to je pitanje.

Ne idem toliko često i temeljito u dućan da bi znao jel nešto skočilo 15.12. ili 1.1.

Kiwi je ok, košta 1,33 eura lol

Bilo bi dobro kad bi neki portal sad usporedio cijene Lidl HR-SLO

Teško da su cijene mijenjane nakon prvog jer je do danas bio data freeze na matičnim podacima većine sustava, na nekima još je. Do 20.1. kad se zatvaraju knjiženja za prošlu godinu nebi bi očekivao neke veće promjene na cijenama, uspoređujete ovo sad i sljedeći mjesec kako će bit.

weky Isto one tablete za suđe koje su sad 180 kuna, a bile su 120 kad san ih zadnji put uzimao

Mislim da je ovo otišlo gore nedavno, zadnji put sam uzimao jer zafalilo i šokirao sam se cijenom, srećom bile su neke na akciji pa sam uzeo te. Znam da je u DM-u bilo najjeftnije, ali i oni su digli. Svakako nije sad s 1.1. otišlo, ali je debelo otišlo. Izgleda da ćemo se vratit prat suđe na potok. I robu. I ženu.

evo gorivo opet poskupilo

foggy Izgleda da ćemo se vratit prat suđe na potok. I robu. I ženu.

ne trebaš tak daleko ići.

uzmeš neki najjeftiniji deterđent, dobar je i Likvi nije tak skup i ručno nad sudoperom opereš suđe ili tvoja ljubimica.

ili znaš onu žena opere suđe a ti zbrišeš 😆

TITANXIS Ovo da zbrišem najbolje znam, budem nastavio prakticirati 😃

foggy I ženu.

Ma taman posla. Nek si pere picu sama.

Evo kod nas lokalne bertije na staru godinu kava bila 11kn, danas 12.06kn odnosno 1.60e.

Da bi stvar bila zanimljivija, u Slovenija na isti dan kava 1.10e.

Kod mene nije bilo lipa, sve je bilo u kunama..sad nakon konverzije imamo cente..

Da bi to izbjegli moramo zaokružiti cijene. Nitko normalan nece zaokruzit na manju cifru 😃

Sve je postalo preskupo. Popularno je za to kriviti EU i Hrvatsku Vladu.

Ni najmanje nisam fan vlasti ali činjenica je da su trgovci najveći lopovi.

Svjestan sam da su njima skočili troškovi ali svejedno ga seru na najjače.

Jebote kakvi ste vi penzioneri. Ja tek sad dosao kuci, poceo sa rajom u lokalnom kaficu, zavrsio 2 dana u Splitu. Sretna nova svima!

voltriz Neki rade…jer eto nisu učili dovoljno da budu slobodni za blagdane xD

Žene se manje peru nego muški.

Endruw Tejt - Bookakerusht przhun, Romania 2023