Blebetaonica 2
Ja se isto raspadam. Sjedenje duže od 3 sata u komadu i iz leđa mi se spušta niz desnu nogu do koljena kao neka nelagoda, ne bi to nazvao bol, ali mi je nelagodno i smeta me, a kad me ulovi onda ne mogu ni stajat ni sjedit više.
Također je izraženo ako bi morao dugo stajati na mjestu, bez da se krećem, onda je još i gore nego od sjedenja.
Ali ja točno znam što je mene sjebalo. PC i sjedenje ispred istog. Glava, trup i ruke su bile okrenute prema ekranu, no noge bi pod kutem od gotovo 90° okrenuo lijevo i digao na prozorsku dasku i tako sam sjedio, ne razmišljajući o posljedicama. I zato me i najviše boli u desnoj nozi, tamo je pritisak na živce bio najveći. Većinom sam ok i ne patim, ali ako zapnem na nekom dužem sastanku onda sam pečen, ne mogu doć sebi dok ne legnem na 10-15 minuta da izravnam kičmu, a to je na poslu teško izvedivo. Trebao bi se što više kretati.
StarFox_N Bilo je u jednom periodu gadno, doslovno bi me primilo već u autu na putu do posla, a trebalo je izdržati na poslu još čitav dan za stolom. Preko firme sam išao na rendgen, više manje je bio uredan, nešto mi je kičma blago savinuta bila, ništa strašno.
Napala me doktorica od valjda 75 godina da mi nije ništa i da moram što više hodati, da mi je to samo od sjedilačkog načina života.
Činjenica da sam do tad išao autom svugdje, nisam gotovo nikad nigdje hodao, niti se bavio sportom osim vožnje biciklom. Onda sam krenuo malo više hodati i bolje mi je, ali nisam dobio konkretne terapije i kažem, u ovim okolnostima što sam naveo me baš uhvati gadno uvijek, bez iznimke. Točno znam da će me primiti. Čekao sam karte za Dinamo - Salzburg samo sat vremena prije nego me frend došao zamijenit jer sam morao na posao, cijeli dan mi je na poslu bio užas koliko me mučilo to u nozi. Išao sam kod frenda u Dubrovnik jedne godine, doslovno 5-6 km od njegove kuće sam morao stati, nisam mogao više izdržati sjediti u autu, taman tamo na vidikovcu kod mosta Tuđmanovog, turisti su me gledali kao manijaka koliko sam se izvijao tamo kraj auta da se razgibam koliko toliko da mogu nastaviti put. Sad smo imali božićni domjenak u firmi, stajao sam na mjestu manje više skoro 3 sata, jedva sam do doma došao. Sve funkcionira normalno s nogom. Mogu ja hodati, stiskati pedale i sve, samo mi je taj užasan osjećaj u nozi. Kao da mi netko štipa živac duž cijele njegove dužine u nozi, uopće ne znam kako bi to opisao.
Ti imaš neku dijagnozu, terapiju?
buz Po ovome kaj pišeš živac ti je problem. Isti slučaj imala žena.
Idi na pregled dok se ne pogorša i odjebi doktora opce medicine. Traži specijalista.
Inače je kod takvih slučajeva dobro napravit magnetsku cijele kralježnice.
- Uređivano
Nisam ali sam isao na fizikalne dosta dugo. I sada idem jednom mjesecno. Mogu da idem u teretanu jer nisam htio odustati od toga ali smijem da radim vjezbe gdje su mi ledja upotpunosti podrzana kao npr bench. I tada osjetim laganu bol u donjem dijelu i utrnulost noge ali ne mogu da se odreknem tegova i mogu da zivim sa tim manjim bolom.
Imao sam i ja predispozicije za ovakvo stanje i prije sudara jer vecinom sjedim, takav posao ali nakon dijagnoze mnoge stvari sam promjenio od hodanja do teretane i ishrane. Nije lako ali sta ces. Kolegu je presjeklo do mjere da nije mogao kontrolirati mokrenje i stolicu i hitna operacija je bila. Njemu je disk izletio u teretani pri nepravilnom dizanju.
Ovo o cemu @buz pise i mene muci ne tako cesto ali zna se desiti. Najbolje uraditi snimak da znas na cemu si jer imas i sindrom piriformis koji oponasa simptome hernije ali se ustvari radi o misicu i dosta je lakse rijesiti problem.
Da, možda im je potreban samo dobar kajroprakter.
Zero bez magnetske rezonance vrata i kičme nije pametno ići kod dobrog kiropraktičara.
Uopće nije pametno ići kod kiropraktičara. To je pseudomedicina. Ako imate problema s vratom i kičmom, prvo idite fizijatru.
Od 2010 imam dijagnozu hernija diska jedan liječnik predlagao operaciju drugi nije bio siguran, nisam operirao normalno živim ali vježbam od tada neke specifične vježbe bez toga ne ide.
kauboj Kiropraktika nema nikakvu znanstvenu podlogu iza svojeg djelovanja. Dapače, začetnik kiropraktike je čovjek koji je tvrdio da mu je glas mrtvog liječnika rekao što da radi. Sve to donosi veći rizik od pogoršanja stanja ili čak smrti u slučaju kiropraktičara koji se bave područjem vrata (trganje arterije).
Današnja kiropraktika je nepotreban rizik. Fizijatar koji propisuje terapiju kod fizioterapeuta napravit će sve što potencijalno pozitivnog može doći od kiropraktičara, a da znaš da si u sigurnim rukama medicinski treniranog pojedinca koji svoje metode temelji na znanosti.
Fico naravno, bez specijaliste ne mozes na magnetsku preko HZZOa već plaćaš cca 4 soma kuna po skenu.
Ali:
Fico Uopće nije pametno ići kod kiropraktičara. To je pseudomedicina
je glupost. Mene je kiropraktičar spasio. Amer jedan kod kojeg sam išao u pulu. Dok sam imao problema sa donjim dijelom kičme zbog kojeg nisam mogao utonuti u san. Prvih 4 dana sam proveo budan, na rubu ludila. I kad nisam znao što napraviti otišao sam kod njega i lik me spasio. Prvo što me savjetovao da odem kod fizijatra u umag i trazim da se napravi taj kurac sa elektrodama i onda potom trazim magnetsku rezonancu. i onda me naučio kako pravilno lezati na boku na ručnicima. I to je bio jedini način kako sam mogao zaspati. Slažem se sa ovime što kaže @kauboj , zavisi za što, ali generalno kiropraktičari kojih se treba kloniti su manijaci koji čupaju atlas recimo. Fico kaze se atlas. već kad pišeš.
Inače kad smo kod toga. Ima jedan specijalista ortoped u umagu koji me odbio poslati na magnetsku rezonancu jer je rekao da je sve što ja imam zapravo problem kila i dao mi je diagnostiku da imam giht. Na svoje oko. Mojoj mami je rekao da je zrela za operaciju kuka a mog prijatelja bubija je skoro osakatio. @Kaiserus zna o kome pričam. Tako da ponekad i specijalista može biti mrtvi debil. Fizijatar kod kojeg sam išao, Nijaz Burgić je fantastičan, i terapije koje sam primao od njega su bile top.
Ne zanima me kako je bilo u početku jer počeci svega, pa i medicine su bili ajmo reći "grbavi". Naravno da se do sada razvilo i usavršilo i nekad će te i kiropraktičar odbit jer nije nešto što on može popraviti a osobno uvijek tražim osobu sa 20+ godina staža koja zna šta radi i do sada mi je uvijek pomoglo.
kauboj tako je u početku je dio crkve proganjao vještice i heretike, a sad dio crkve proganja maloljetnike.
fensisuperstar taj kurac sa elektrodama
Elektromioneurografija iliti EMNG. Bio na pregledu prije tri i pol godine zbog trnaka u rukama pa mi našli oštećenje vratne kralježnice na desnoj strani i karpalni tunel na lijevoj ruci. Terapiju počinjem ove godine.
fensisuperstar Kao prvo, ne nije glupost. Kiropraktika je službeno klasificirana kao pseudoznanost. Kao drugo, upravo govoriš da te kiropraktičar spasio na način da te poslao fizijatru koji je propisao fizioterapiju.
Svatko neka radi što mu paše, no neka su svjesni rizika odlaska kod nekoga tko nije medicinski stručna osoba.
fensisuperstar Ma to je zaj…za Pavlovića. Dosad nisam imao potrebu ići kod nekoga da me "namješta", nadam se da i neću, pogotovo ne kiropraktičaru. Dosad sam imao samo lakše bolove u leđima ili zglobovima, ali to nekad i najčešće nakon forsiranja vježbanjem. Magnezij i kolagen pomažu kod takvih stvari, ali ove stvari koje vi spominjete su ozbiljnije.
- Uređivano
Fico Kiropraktika je službeno klasificirana kao pseudoznanost
Mislio sam na to da nije pametno ići kod Kiropraktičara. @kauboj je sportaš isklesan poput grčkih bogova i sam je rekao da mu je odlazak kod kiropraktičara pomogao. Znači on je u zabludi, i zapravo je sve to u njegovoj glavi.
Fico ao drugo, upravo govoriš da te kiropraktičar spasio na način da te poslao fizijatru koji je propisao fizioterapiju.
Je ali me namjestio tamo gdje treba a da ne dira područje zbog koje sumnja da je izvor mojih problema. Poslao me kod fizijatra koji me moze kasnije poslati na Magnetsku rezonancu za đabe, koju sam do sad 2 put odradio u puli u zgradi Croatia Osiguranja preko puta policije.
Fico Svatko neka radi što mu paše, no neka su svjesni rizika odlaska kod nekoga tko nije medicinski stručna osoba.
O čemu pričaš? Stambolija iz Umaga je diplomirao fizioterapiju u Ri. Što sad? Njegov centar je najpoznatiji u našoj regiji. TKo god je išao kod njega, pomogao mu je. Frajer je očito lucky as fuck. Posrećilo mu se.
fensisuperstar Elektromioneurografija iliti EMNG
E to je moj čale sa svojom ekipom radio i servisirao za bolnicu Vrapče i za područje bivše Juge.
Uf :-D
Zato je bilo bolje kad je životni vijek trajao 35 godina.
privatno košta nekih 1600kn. Tak je bilo prije dva mjeseca. Da li su ove godine to digli na 4000, ne znam.
Ima li još neko problema sa aplikacijom discover na guglu? Od neki dan mi ne radi, ne prikazuje mi feed sadržaj npr. vijesti, aktualnih zbivanja i onog kaj mene interesira. Veli da ažuriram aplikaciju i odem na ažuriranje i odvede me do google aplikacije deinstaliraj i otvori i nigdje ne stoji da napravim novi update i tako u krug se vrtim. Radi se o staroj verziji androida ali mislim da nema veze sa tim ili ima.
Tzereen ako pričaš o MR uzmi u obzir da imaš više vrsta. Imaš i MR krvnih žila koji košta isto toliko pa te dođe na kraju duplo.
fensisuperstar da. Magnet glave. Mislim da mi je za kolor dopler ili kontrast, kak se već zove, rekao još dodatnih 600kn.
čisti penal
Torgue I tebe zele lijecit strujom? Mozes doma i sam
Kad citam sve ove postove nekako mi je lakse jer i sam imam problema s kicmom (pitam se zasto). Meni su pomogle vjezbe i radim ih kroz tjedan nekad i svaki dan, od plankova, dead bugova, klasicno cucnjevi, sklekovi… Najvise radim core, i pokusavam pravilno radit jer nepravilnost isto nosi sranje. Od kad vjezbam puno mi je bolje, barem u leđima, no cim stanem i sjedim 2-3 dana grbav, sve se vrati.
foggy tebi treba stalak za lakat
fensisuperstar SL 3000
- Uređivano
Topčina