Nanovo sam počel gledat seriju od prve sezone jer vikendom će se prikazivati na Star Channelu počevši od ovog vikenda. Dvije epizode zaredom u subotu i dvije u nedjelju s početkom u 22h.
Na temelju mog ponovnog gledanja uočavam sad neke sličnosti sa Days Gone jer mi je još friško igranje Days Gone i sad gledanje The Walking Deada.
Prije sam pisao da ima nekih sličnosti sa The Last of Us i ima dijelova koji podsjećaju na igru. Crpilo se iz serije za igru.
Sad sam se baš dotakao par sličnosti sa DG koje nisu nimalo slučajnosti već su preuzete iz serije i malo izmjenjene uloge u scenariju.
Recimo kao prva primjedba je sam naslov prve epizode koji je Days Gone By.
Kao drugo Rick je bio u potrazi za ženom ne mareći ni pred raznim opasnostima i ne odustajući baš kao Deacon za svojom u igri.
Rickov prsten se nalazio kod žene dok je on ranjen ležao u bolnici kada su se susreli vraćen mu je prsten nazad a u igri također je priča oko prstena kao simbol zajedništva i ponovnog okupljanja.
Rick ima najboljeg prijatelja Shanea koji su ko prst i nokat koji se možda i više nego što treba brine za njegovu ženu dok on izbiva misleć da je mrtav i kum im je vjenčani kao što je to Boozer Deaconu i Sarah s tim da je Boozer ipak pošteniji, ljudskiji i nije kresnul Deaconovu ženu.
Onda je tu na početku serije scena sa medvjedićem na cesti kojeg zaražena djevojčica uzima u ruke a scena sa ležećim medvjedićem na cesti je i u DG igri na samom početku i tada vidimo Deacona i Boozera kako jure cestom kroz šumu na motorima i ganjaju čovjeka koji ih je izdao no to nije sad bitno. Možda i jest jer jurnjava za nekim tipom je u igri i u seriji a taj neki tip je latino amerikanac u oba slučajeva.
Biti će još tih sličnosti, prije bih rekao identičnosti i to mi je ovak jako zanimljivo vidjeti relacije između dva suprotna medija.