ThaUrban

Nisam sve, prve dvije onako i ovu sad zadnju jučer jesam malo više i bila mi je mogu ti reć čist solidna.

TITANXIS
    Ovo je još gore od (ne sjećam se tko je napisao) onoga da skipa samo na bitne scene. 😁

Mene isto zanima kakav je Rickchonne, izgleda da cu prije pocet gledat sam 😆

DarkPunisher

Skellington Pogledao 5 epizoda TWD The ones who live i hvala bogu da ima još samo jedna. Neka melodrama cijelu sezonu, preživili 2 pada helikoptera, toliko besmislenosti da jedva čekam da završi i da se ne vraćam više niti jednom spinoffu ili ćemu već jer ovo je užasno ispodprosječno.

TITANXIS Ja i prestao to gledat već nakon 2 epizode, baš se vidi prisiljeno i razvlačeno ko tijesto da ima više a taj kolač neće puno ljudi jesti.

Skellington Ta serija je umrla kad su došli u zatvor, pa ih je Negan kao zlikovac jedno vrijeme držao na životu. Pogledao sam sve jer mi je bilo žao prestati nakon toliko gledanja, ali s vremenom se samo srozavala kako logikom tako i svime ostalim. Ni meni nije jasno kako drži takvu ocjenu na imdbu, to me i nagnalo da pogledam, mislio sam nešto se promjenilo, ali po čitanju samih reviewa se vidi koliko je to tup review, a serija je stvarno slaba.
        Sterlok odlučan da izmuze šta još stigne. Ne možeš mi napravit dva pada helikoptera di se oni kao glavni likovi samo stvore živi i zdravi s nikakvim ili sitnim ogrebotinama, pogotovo drugi iz kojeg su iskočili po nevremenu i samo se stvore u toploj sobi sve super krasno i onda drama ko će šta će 50 minuta. Smijurija po meni teška..

Evo par komentara iz druge teme 😆

ThaUrban

Gledam sa koncetracijom ak mi je zanimljivo a ako nije tada sam manje koncetriran na samu seriju, epizodu. Epizoda ide u pozadini dok ja nešto drugo radim.

Kao čitava nova serija mi nema nekog smisla. Originalna serija je bila ajd koliko toliko prolazna sa posljednjim sezonama i svršena je u cijelosti i sad su počeli nešto novo, pa dokle će tako a još i novi spin offovi se rađaju. Hobotnici čiji se krakovi otkinu i svaki krene drugim putem.

Nisam bio a ni sad ljubitelj razgranjivanja i odsjecanja nekog velikog komada koji ima neku formu i put. Po unaprijed osmišljenom scenariju od A-Ž. Za zadnjih par sezona scenarij je pisan naknadno i to se odmah skuži.

Ovo sada kao da od krhotina radiš novi izgled vaze. To nema jasnu viziju nego se krene pa kud te put odvede. U pravilu neće žanjet uspjeh.

ThaUrban Jesi gledao The Ones Who Live?

Odlična, u rangu prve dvije sezone. Visoka produkcija, dobro napisano i odglumljeno, napeto i zabavno, na trenutke dirljivo. Prva i zadnja nabolje, ostale vrlo dobre.

6 mjeseci kasnije

Jel gleda ko novu 2 sezonu Daryl Dixona?

Nisam gledal prvu epizodu jer sam zaboravio pa rekoh budem već i tako došla druga pa treća i sad nema više mi smisla se vraćat unazad.

5 mjeseci kasnije

Nanovo sam počel gledat seriju od prve sezone jer vikendom će se prikazivati na Star Channelu počevši od ovog vikenda. Dvije epizode zaredom u subotu i dvije u nedjelju s početkom u 22h.

Na temelju mog ponovnog gledanja uočavam sad neke sličnosti sa Days Gone jer mi je još friško igranje Days Gone i sad gledanje The Walking Deada.

Prije sam pisao da ima nekih sličnosti sa The Last of Us i ima dijelova koji podsjećaju na igru. Crpilo se iz serije za igru.

Sad sam se baš dotakao par sličnosti sa DG koje nisu nimalo slučajnosti već su preuzete iz serije i malo izmjenjene uloge u scenariju.

Recimo kao prva primjedba je sam naslov prve epizode koji je Days Gone By.

Kao drugo Rick je bio u potrazi za ženom ne mareći ni pred raznim opasnostima i ne odustajući baš kao Deacon za svojom u igri.

Rickov prsten se nalazio kod žene dok je on ranjen ležao u bolnici kada su se susreli vraćen mu je prsten nazad a u igri također je priča oko prstena kao simbol zajedništva i ponovnog okupljanja.

Rick ima najboljeg prijatelja Shanea koji su ko prst i nokat koji se možda i više nego što treba brine za njegovu ženu dok on izbiva misleć da je mrtav i kum im je vjenčani kao što je to Boozer Deaconu i Sarah s tim da je Boozer ipak pošteniji, ljudskiji i nije kresnul Deaconovu ženu.

Onda je tu na početku serije scena sa medvjedićem na cesti kojeg zaražena djevojčica uzima u ruke a scena sa ležećim medvjedićem na cesti je i u DG igri na samom početku i tada vidimo Deacona i Boozera kako jure cestom kroz šumu na motorima i ganjaju čovjeka koji ih je izdao no to nije sad bitno. Možda i jest jer jurnjava za nekim tipom je u igri i u seriji a taj neki tip je latino amerikanac u oba slučajeva.

Biti će još tih sličnosti, prije bih rekao identičnosti i to mi je ovak jako zanimljivo vidjeti relacije između dva suprotna medija.

7 dana kasnije

Prva epizoda druge sezone.

Ova scena mi je cool i smješna pomalo. Kad Daryl raspara zombija ne bi li on i Rick otkrili šta je zombi zadnje pojeo jer sumnjali su na Sophiju odnosno djevojčicu koja je nestala prilikom bjega od horde zombija pa misleč da je naišla na tog zombija. Pretraživali su želudac i izvadi Daryl malog kolibrića i veli a dobro sad znamo šta je jeo. Nije curicu.

Volking ded nikad ne umire!

U Svibnju nas očekuje druga sezona volking deda: ded siti.

Vikendom odgledavam sve sezone sa svojim epizodama koje nisam prije od 7 sezone koju sam tek bio započeo i umorilo me. Možda se opet to dogodi da prestanem ali sad sam baš zagrijan opet za TWD pa ću vidjet dokle će me to držati.

Danas na tv-u je na redu 3 epizoda 2 sezone.

Nisam baš gledal te videje kak se stvarala serija u ovom slučaju prvog videa prve sezone koja je osobno meni jedna od najboljih, dok drugi video prikazuje mix. Zanimljivo za pogledat.

6 dana kasnije

Još jedan detalj koji je viđen u Days Gone. Daryl u 6 epizodi druge sezone je u okršaju sa hodajućim spodobama skupio par njihovih uha baš kao što ih u igri skupljamo i prodajemo po kampovima.

Te sitne detalje kod prvog gledanja serije nisam toliko primječival, već samo akciju, klanje i bježanje. Dobro je to sve dramaturški razrađeno. Uživam u svakoj epizodi.