Fico Rizik opće anestezije osobe je daleko veći od rizika dal češ preživjeti bez ikakve anestezije. Zato se u pravilu i potpisuje pristanak uz moguće komplikacije pa i smrt. Rijetko je ali postoji mogućnost.
moschus Nekome smijesno i glupo ali svako tko ima neku fobiju ce me razumijeti
Ja to mogu razumijeti ali je pravo pitanje od kuda ta fobija. Očito si imao od vrlo rane mladosti vrlo loša iskustva sa doktorima dentalne medicine.
Stvar je u tome da ja osobno imam vrlo niski prag boli ali moram priznati da ni jedan popravak zuba nije bio ni približno toliko neugodan ili bolan da bi odustao. Jedino teže iskustvo je vađenje zuba ili rezanje zubnog mesa, ali uz obaveznu lokalnu anesteziju je doslovno ništa.
Probao sam i znam da postoji daleko težih i strašnijih stvari u medicini.
Šteta da se ne možeš riješiti fobije, jer danas ima odličnih stomatologa…koji staju i na najmanju mogucu bol…moja curica primjerice ide sa osmjehom kod svoje zubarice…jer smo jenod prvog pregleda pripremali…a i oni ima odnos kakav bi svaki liječnik trebao imati.
Danas možeš mijenjat plombu uz lokalnu anesteziju i ideš kuci sa osmjehom…ali uspavljivanje je vec teži psihicki problem. Šteta ali šta je tu je.