I tako se danas ušeće stari jazavac u firmu da bi kupio nešto robe. Pošto smo veleprodaja, uvijek sve ide na pravnu osobu. E sad čim je on rekao koja je firma, odmah sam znao da će bit show. Već je prije pičkarao sve kolegi oko tog što mu roba nije stigla koju je naručio, iako mu je bilo jasno dano do znanja da je avansno plaćanje u pitanju. Dakle, prvo plati pa ćeš dobit robu.
I tako on hoće vidjeti uzorke posuda i naručit. Ja mu pokažem i to sve. Kaže koliko će komada pojedinih artikala i ja sastavim ponudu znajući da će se pravit grbav. I naravno, odma:
- "a šta ja ne mogu sad uzeti robu, usputno mi je kada sam već tu"
- "Ne, ne možete, prvo platite tu cifru s ponude, onda možete"
- "ja tu godinama radim s vama bla bla bla" (upitno je jel to uopće istina, al nebitno)
- "sve je to u redu, ali s mojim kolegom ste dogovorili uvjete, i plaćate po ponudi"
- "mogu ja virmanski to platit.." (aludirajući da je plaćanje virmanom zapravo odgoda plaćanja
E sad je kolega pored mene počeo njemu objašnjavat što je plaćanje virmanski. I ovaj je popizdio. Nazvao knjigovotkinju da plati ponudu koju sam poslao na mail. I onda krene:
- "ovo je zadnji puta da radim s vama, bla bla, nikad više!"
- Kolega pita: "dobro, u čemu je problem?"
- "Kakav problem, ja znam u čemu je moj problem, znaš li ti u čemu je tvoj? Ti ćeš meni govorit ovo ono bla bla"
Ja gledam, i razmišljam dal da se uopće upletem jer vidim da se stari izarlaukao. Znači duplo je stariji od mene, i ima onu aliensku fizionomiju. Velika glava sa nerazvijenom donjom vilicom i tankim visećim podbratkom kao kod pijetla nasađenom na uska ramena. Mislio sam ga pitat - gospodine, a da vam skrešem malo tu glavu za par brojeva s pajserom možda? Al ajde, nije moja firma. Da je, već bi ga poravnao sa zemljom.
Uglavnom stiže uplata, rekoh, možete po robu. I zahvali se on i ode, na ironičan način uz opet napomenu da više nikad neće ovdje doć i kupit. Rekoh mu - ne moraš. Tko te sili.
Tako da, @Flipper ima jazavaca koliko hoćeš. Prvih 2, 3 puta te to dočeka. Sad me više to nasmijava. I što je najgora stvar, 100% će se za mjesec dana vratit. Al tad asko budem na licu mjesta bit će - mrš napolje stoko neodgojena 😃