Brijac Koliko si platio ako se smije znati?

Naravno! Sama sedacija je bila 700€. Naravno ako je krace onda je manje. Puno-nije puno to je individualno, s obzirom na moj strah nije mi bilo zao dati iako mi je to puno love.

moschus Na kraju krajeva je rijec o ulaganju u zdravlje i mislim da tu, kad se sve zbroji i oduzme, jednostavno cijena i je li nesto vrijedno novca pada u vodu jer je zdravlje ipak zdravlje.

Fico Tocno to! Kod mene je rijec o fobiji a ja bi isto radje da sam te novce potrosio recimo na novi OLED (ukupno je bilo 2200€) i otisao kod "socijalnog" zubara ali jednostavno za to nisam bio sposoban. Stoji mi to nad glavom vec valjda godinu dana jer znam da moram otici kod zubara i ne mogu se prisliti a padne mi na pamet barem jednom dnevno. To me je vec pocelo psihicki tlaciti da sam jednostavno rekao ne mogu vise, moram to rijesiti.

Fico Rizik opće anestezije osobe je daleko veći od rizika dal češ preživjeti bez ikakve anestezije. Zato se u pravilu i potpisuje pristanak uz moguće komplikacije pa i smrt. Rijetko je ali postoji mogućnost.

moschus Nekome smijesno i glupo ali svako tko ima neku fobiju ce me razumijeti

Ja to mogu razumijeti ali je pravo pitanje od kuda ta fobija. Očito si imao od vrlo rane mladosti vrlo loša iskustva sa doktorima dentalne medicine.

Stvar je u tome da ja osobno imam vrlo niski prag boli ali moram priznati da ni jedan popravak zuba nije bio ni približno toliko neugodan ili bolan da bi odustao. Jedino teže iskustvo je vađenje zuba ili rezanje zubnog mesa, ali uz obaveznu lokalnu anesteziju je doslovno ništa.

Probao sam i znam da postoji daleko težih i strašnijih stvari u medicini.

Šteta da se ne možeš riješiti fobije, jer danas ima odličnih stomatologa…koji staju i na najmanju mogucu bol…moja curica primjerice ide sa osmjehom kod svoje zubarice…jer smo jenod prvog pregleda pripremali…a i oni ima odnos kakav bi svaki liječnik trebao imati.

Danas možeš mijenjat plombu uz lokalnu anesteziju i ideš kuci sa osmjehom…ali uspavljivanje je vec teži psihicki problem. Šteta ali šta je tu je.

Ovdje barem brzo dobijemo dijagnozu i preporuku liječenja, a bome i gledajući druge teme ni generaliziranja ne fali. Zato forum.: p

Anyway, jučer sam platinirao megateški Horizon 2. I ćevapi na fritezi na vrući zrak su po običaju bili vrh. Eto, to mi je uljepšalo dan.

doctorfreak ovo nije puno uspavljivanje kao kada ides na neku operaciju nego tzv. svjesna sedacija. Znaci tamo si na pola, kao da spavas samo nema nikakve boli ni straha. Uglavnom vrlo ugodan osjecaj.

moschus Sve jasno..žao mi je jedino što si morao to prolazit…jer dentalna medicina je danas daleko daleko naprednija i sve se moze obavit uz klasičnu lokalnu anesteziju.

Moj susjed ima fobiju od igala. Vadi zube bez anestezije.

Nazvao Playstation Hrvatska podršku.

U svojih 37 godina nikada nisam pričao sa prstojnijom i pristupačnijom osobom u bilo kojoj podršci, žena mi uljepšala dan.

Nikall Kad je vec bila tako pristojna mogao si je pitati kada ce staviti Euro umjesto Kn😅

Zero jučer sam platinirao megateški Horizon 2. I ćevapi na fritezi na vrući zrak su po običaju bili vrh. Eto, to mi je uljepšalo dan.

Male tajne velikih mjstora a ujedno male stvari koje te mogu razveselit, kud ćeš bolje!

moschus

Jesi imao kakvih neželjenih nuspojava, poput blage konfuzije, mučnina i sl. nakon što ti je sedacija popustila?

Eto prvi put čujem od tebe za takav tip sedacije.

TITANXIS Nista! Stvarno su detaljni i pazljivi, hrpu pitanja mi je zena postavila prije nego smo poceli i mozda mi se malo kao vrtilo prvih minutu-dvije nekon sto smo zavrsili. Samo su mi rekli da sjednem umjesto da se odmah dignem i pricekam i to je bilo to. Moras prije toga izvaditi krv i donijeti im nalaze da vide jel ti sve ok.

TITANXIS Inace postoji i Methoxyflurane kao inhalcijsko sredstvo koje koriste neke zemlje kod trauma gdje je osoba u svjesnom stanju i kroz samo par udisaja bude nadrogiran ko da je uzeo morfij i heroin u jednom 😃

Naravno da kod nas to ne prakticiraju jer je preskupo.

Kaj se tice anestezije od kolege mislim da nije ni sama kemija toliko skupa koliko to što je na taj dan trebao doc anesteziolog. S obzirom da ih fali u svakoj mogucoj bolnici u Hrvatskoj imaju fine financijske kvote. Bilo kako bilo taj posao izgleda jednostavan, ali je vrlo stresan, u vecini slucajeva anesteziolog je osoba koja je odgovorna ako izgubis znakove života i tada mora primjeniti svoje znanje i iskustvo.

Zato sam pisao ranije da je opca anestezija vrlo rizična jer svako tijelo drukčije reagira i makar prođeš sve testove prije operacije zna se desit da se tijelo više ne želi probuditi, tj dolazi do različitih komplikacija.

Ak to nije stresno neznam sta je.

moschus 700 eura je mala cijena za mir čovjeka. Nisi pod anestezijom svaki drugi dan, vjerujem da ti je ovo bila prva anestazija u ohoho godina. Pretpostavljam da nemaš nikakvu kroničnu bolest, tako da je sigurno.

Sjećam se kako mi je stari pričao kad je operirao sinuse sa 12 godina, imali su "anesteziju" pa kada nije bila dovoljna morali su ga gušiti sa krpom punom kloroforma dok ne padne u nesvjest pa su ga gušili jedno 5 minuta. Užas.

Tako da, ako imamo luksuz moderne medicine na raspolaganju i mogućnost korištenja iste, ja sam uvjek za. Opet kažem, 700€ ja jako mala cijena ako imaš svoj mir 👍

Ja bih ponekad uzeo anesteziju iz zabave. Živite život ljudi.