Iako sam pratio live prikaz gameplaya i sve to, namjerno nisam htio komentirati odmah jer komentar ne bi bio realan. Čekao sam prvi da se slegnu dojmovi i da se smirim nakon što sam isti gameplay pogledao 900 puta.
Ovo će definitivno biti igra samo takva! Vjerujem da je čitava ekipa iz Froma dala sve od sebe u ovo. Ono što su započeli u 2009. s Demon's Souls, pa sve kroz Dark Souls, Bloodborne i Sekiro se jasno vidi kroz ovo.
Prije nego što krenem nabrajati što mi se sviđa a što ne, treba napomenuti jednu stvar, a to je da nam je FORM još 2016. nagovijestio da radi na projektu sličnom kao Dark Souls:
“Project 1: An action role-playing game with a dark fantasy setting similar to Dark Souls, but approached from a ‘different angle’.“
https://metro.co.uk/2016/09/14/dark-souls-makers-from-software-working-on-three-new-games-6127466/
- Miyazakieva izjava iz 2019. :
According to Dark Souls creator Hidetaka Miyazaki though Elden Ring is a third person action role-playing game and, ‘The gameplay is not so far from Dark Souls. That doesn’t mean that the gameplay will be identical, but you could say that Elden Ring belongs to the same genre.
- još sličnih intervjua ohohooo
Doslovce godinama govore što možemo očekivati, kakav će biti naslov, na što će se referirati, na prvom traileru jasno istkanu da je igra (bila) ciljana za stare konzole i onda po internetu odjednom vlada čuđenje zbog izgleda igre i zbog toga što je kao Dark Souls ??!?
Stvari koje mi se ne sviđaju:
- To što se spominje Guiding Light, tj - Rays of Guiding Light are markers that guide players to their next objective. Rays of Guiding Light spawn when players rest at Sites of Grace, Elden Ring's equivalent to Bonfires
Ovo je prvi Dark Souls maestralno odradio! Nikakav guide, nikakva pomoć. Prvi lvl ti služi kao upoznavanje s kontrolama, kako stvari fukncioniraju itd. Ako ne možeš proći prvog bossa, nema dalje. A i kad odlepršaš iz asyluma – tko te j****! Izvoli se snalaziti, umri milijardu puta, izvoli učiti na greškama, traži, idi u krivom smjeru, muči se!! Nikakav guide i ostale gluposti!
- To što okoliš izgleda življe u odnosu na DS i Bloodborne. Jednostavno, do mene je, više volim mračniju atmosferu.
Ali opet, nisu radili igru da udovolje meni, niti bilo kome, nego da prate svoju viziju i svoje ideje.
Stvari koje mi se sviđaju:
Sve ostalo! Ovo mi djeluje kao spoj Skyrima, LOTR čak i malčice Zelda: BOTW – sve na FROM način, što može biti samo dobra stvar! Također, posebno bih izdvojio efekte koji se manifestiraju prilikom izvođenja magije, vrhunski odrađeno!
I za kraj – Glazba!!! Ono JBT! Oni koji su gledali live, dok su odbrojavali 15 min to početka znaju o čemu pričam. Za sve vas koji ste propustili, evo, bilo je slično ovome