Zero
Kužim, pa evo da pojasnim
- Zato jer nisu imali na lageru 2TB ni 1TB model, a jedini drugi PCIE 4.0 disk koji je bio je od GIGABYTE 500GB AORUS model, a i da jesu vjv ne bi uzeo jer 4 soma za jedan disk mi je ipak previse, razmišljao sam o samsungovim 970 ili wd black modelima, ali sam odustao jel mi takve performanse ne trebaju, a i svi ti diskovi su na TLC tehnologiji koja je marginalno bolja od QLC-a, samsung je izuzetak, njihovi diskovi koriste MLC tehnologiju.
- Radim dosta s virtualkama na kojima si vrtim trenutno kubernetes cluster i pripremam se za Certified Kubernetes Administrator (CKA) exam, tako da mi je sami kapacitet storage-a bitniji nego performanse.
A konkretni setup je sljedeći:
- Na kartici su 2 nvme diska i to će biti spojeno u pcie_2 slot, ne može više od dva jer slot ima 8 pcie laneova tako da će vidjet samo prva dva diska
- 1 nvme je zaštekan u m2_1 slot a drugi u m2_2 slot
Na taj način nema konflikta za pcie laneove, jedino što grafička radi u x8 modu , al to nije nikakv problem, moglo se složit da grafička radi u x16 modu , ali onda bi bila 3 diska s time da je ovo pod 2. isto ali kartica bi bila spojena u pcie_3 slot koji ima 4 dedicirana pcie lane-ova