Kupio zadnje laptop (HP) Omen 16 -> konfiguracija AMD Ryzen 7 5800H 3.2Ghz, 16 GB DDR4 3.200Mhz, RTX 3070.
Nisam već godinama bio na Windows laptopu, a kako sam preko ljeta imao dobru priliku za PC da ga prodam što sam i realizirao, rekoh idem probati spojiti na jednom uređaju posao i zabavu (Macbook Pro kojeg sam koristio je naslijedila supruga).
Za sada izuzetno zadovoljan dobivenim - nema naravno trajnost baterije Macbooka (izdrži cca 4h normalnog rada) i Appleov build quality, no perfomanse su fantastične, nije previše bučan pod opterećenjem, nije pretražak (oko 2,3kg) i naravno, više ne moram koristiti jebene dockove ako želim bilo što uštekati u njega (USB stick, memory karticu, hdmi kabel itd.).
Što se tiče gaminga, Battlefield npr fino leti u 75 fps-a na mojem ultrawide 1440p monitoru, dok sam laptop ima ugrađen 144HZ full HD ekran pa dok ne igram na eksternom monitoru, može to i bolje. Valhalla također ide u 60 fps-a, u biti sve moderno radi kako bi čovjek zamislio i želio.
Još si planiram uzeti malo bolji cooling station tako da spustim temperaturu procesora dok gejmam ispod 80 stupnjeva, grafička se ne grije više od 72-3. Uglavnom, imam na laptop 5 godina garancije, ako mi dojadi i ne bude mi supportao posao kako sam zamislio, prodam ga i vratim se na Macbook. Mali eksperiment za 2023. 🙂