Što ste zadnje kupili ili dobili?
- Uređivano
moschus Znaš kaj, sad imam 55" TV, a planiram stavit 75". Bojim se da će mi onda soundbar biti previsoko ipak ako je iznad TV-a. Estetski mi nije to baš sretno rješenje, a i ima dva zvučnika uperena prema gore, treba biti niže pozicioniran da bi imali smisla. Molio sam starog da kod sebe izmjeri razmak između nogica na 65" TV-u i 110 cm je razmak, a soundbar je 123 cm. To mi da je nadu da ću ga moći uglazbiti ispred većeg TV-a.
@StarFox_N Nemam ti s čime usporedit, ali rekao bi da je baš u tome razlika. Pravi sustav mora biti bolji, ali je zajebancija to sve provući i montirati na pravo mjesto, kablove imati na sve strane. To je možda za amere s onim velikim dnevnim sobama gdje je kauč u sredini sobe pa možeš to složit kako spada.
Mislim da je soundbar dobar kompromis u tom smislu, da se to sve lakše postavi (osim ako nisi ja pa nisi mjerio TV stolić). Nije tako dobar zvuk, ali nije ni toliko lošiji koliko je s njim lakše. Čak je na ovom mom i woofer bežičan tako da imam svega 2 kabla, strujni i HDMI.
Ali što se samog soundbara tiče, odličan je, puno bolji od mog Sony HT-RT3 na kojem igram. Žena kaže kad krene bass da misli da je potres krenuo, onda znaš da valja.
- Uređivano
Baš radi toga što mi je bio problem staviti soundbar ispred TV-a (a TV nisam želio stavljati na zid) uzeo sam zvučnike Logitech Z906 koje koristim kao 2.1 sustav i prezadovoljan sam. Čak imaju i daljinski te sam ih preko optičkog kabela spojio s TV-om. Po meni za 300€ još uvijek best buy i u tom (ali i nekom višem cjenovnom) rangu nisam ziher da se neki soundbar može mjeriti s njima.
- Uređivano
Možda da si na prvu složiš sam jednu "policu", na koju će ići TV, a ispod, unutra soundbar. Da stoji na komodi, ne na zid.
Treba ti samo iveral u istoj boji kao komoda.
Znači u ajmo reći slovo U, da su nogice kratke, a ploha dugačka koliko je soundbar, i malo duža. I riješio si problem.
Onda ovo sto Torla pise, nekakav "monitor stand" stavis ispod jer zvucnik iznad 75" tv-a stvarno nema smisla.
Ili jednostavno stari tv stolic u oglase i kupis novi s rupom iako to nije idealno za soundbar koji ima i zvucnike prema gore :/
- Uređivano
Torla Znači u ajmo reći slovo U
Prvo ću vidjet s drugim TV-om kako će bit, pošto sad znam što mi treba da bi sve stalo. Nisam ništa još planirao uzimati, ali uletio je dobar deal za soundbar pa sam ga uzeo bez da sam uopće provjeravao stane li. Za prvu ruku ću ušerafiti neku daskicu u stolić sa zadnje strane da bude osigurač za trenutni TV, da se stvarno ne prevrne u slučaju nečega.
Uzeo se Nespresso Citiz s hrpetinom kapsula za eksperimentiranje. Kava mi je postala dnevni ritual, a ne obicaj, tako da vjerujem da ce biti isplativo ulaganje.
StarFox_N Ja sam bas nedavno probao moku po prvi put i bilo mi je skroz ok. Nespresso mi je ipak prakticniji pa je zato pala odluka. Radim i treba mi kava, samo salica ispod, kapsula unutra i masina u pol minute napravi sve kaj treba. I jos je lako za cistiti na kraju dana.
Do sada sam bio na instant 3 u 1 tako da je osvjezenje osjetiti okus kave u onome sto pijem.
Miro Ono sto je meni fora je mogucnost koristenja kapsula drugih proizvodaca. Lavazza, Starbucks, Jacobs… Tako da imam sad hrpetinu Nespresso kapsula, a nakon njih onda idem eksperimentirati s ostalima koje se mogu naci po Sparevima, Kauflandima itd.
Fenix Poceo sam se redovitije brijati jer sam dobio sijede u bradi. Bojim se.
Ima i ona neka metalna kapsula za recikliranje bilo čega, staviš unutra što želiš. Ima li netko to?
- Uređivano
Ne možeš vjerovati kolika je razlika od kapsule do kapsule. Istina. I Dolce Gusto ima nekih jako dobrih kava, ali Nespresso je fakat u prosjeku bolji. Odlične arome. Za svakog ponešto. Kisela, gorka, jača, slabija, aromatična, voćna, čokoladna…
Plus ovo kaj Fićo kaže - lavazza, Jacobs, hausbrandt, costa, Starbucks, Julius meinl pa čak i Lidlove jeftine.
Ali isto tako, svako malo se napravi i turska kava. Ipak je to skroz drugačije.
Inače, na poslu smo imali odličan Lavazza aparat za kojeg bi reko da je čak i bolji od Nespressa. To je onaj deal da su aparat i održavanje besplatni, ali moraš mjesečno uzimati 100-150 paksula.
https://www.la-firma.hr/lavazza/lavazza-aparati-za-espresso-kavu-na-kapsule/
Ja san probao skoro sve koje nisu bas orginal dolce i apsolutno niti jedna mi nije dobra ko orginalne.
Cortado mi je najbolji
A bacio san oko kod nas i nisan vidija nespresso kapsula
To bice mislis na umjetnu vaginu tamo stavljas svasta ali mislin da nije metalna
To ti je najbolja ideja ikad
Pokušao sam naći dobre slike, ali uzalud.
Znači samo si složiš nadogradnju na gornju ploču tvog elementa, u istoj boji po mogućnosti. Na to će ti ići TV.
Lijeva i desna "noga" onoliko visoko da ima mjesta za soundbar i još malo više od toga.
Gornja ploha tog stalka široka koliko i tvoja sadašnja gornja ploča, ili nešto uža (ako soundbaru ide zvuk prema gore, to bi mogao biti mali problem).