Grafa će ti na toj rezoluciji biti totalno neiskorištena, mijenja monitor pod obavezno na 1440p 144 hz ili 4k

Za tu rezoluciju ti je i rtx 3060 Ti overkill.

Sterlok Ma ići će sa novim procesorom kad budu bolji dani , do tada će ići resolution scale na 200% i ostalo sve na max. Baš gledam bottleneck i igra radi jednako “dobro” na 2K i na 1080p s ovim monitorom. Ali je opet sve iznad 100 fps-a i to mi je jedino bitno.

Ne treba ti novi cpu nego novi monitor. Šteta ne iskoristi grafu od soma eura, šteta da radi na 50%, to sam mislio.

Na tvoje mjestu bi išao na 21:9 3480x1440p sobzirom na tak jaku grafu, naravno kad budeš mogao.

Neznam jeli ovdje odgovara ali neznam gdje da pitam zanima me gdje ima ovo za kupiti i koliko dođe ?

A za kaj ti treba? Najbolje ti je uzeti mesh ak je za kućni wifi.

@Sterlok

Imam kuću 600 m2 i redovito bude dosta ljudi pa da nemaju problema s spajanjem na internet to bih htio riješiti . Bude oko 30 ljudi na internetu od nas pa do kuhara , vrtlara pa itd..

Sterlok

Jeli problem to instalirati ? Znači uštekam gdje je na kojem katu lan kabal i podesnim ?

Ovdje

Mi je sve dovedeno u ovu kutiju

Jedan ušteakaš lan kabelom u router a druga dva samo u struju po različitim prostorijama, imaš upute po netu, jednostavno je

chono

Kak to misliš nisam nista dirao Unifi lik mi je samo spojio u lan kabal u utičnici i baca jedno deset metara ali problem što na drugom katu je nikakav signal …

Kuća je na dva kata dolje je 8 soba za osoblje , a gore je naš stan od 280 kvadrata …

Jeli moguće da pojačam na postavkama signal ? Vidim da ima Unifi long range , a kod mene je unifi 6 lite..

Pošto sam izabrao procesor koji sam izabrao i matičnu koji sam izabrao ipak mislim da je sa trenutnim procesorom bottleneck pre velik za 1080p na 4070Ti, pa čak i na 2K. No zato sam gledao šta mi je najbolje za 1080p a da ne guši procesor pa sam se na kraju odlučio na 3070. Vrti sve igre koje želim na više od 100 FPS-a i to mi je dovoljno. Moje pitanje za kraj je da li uzeti 2TB 980 Pro pa napravit particiju od 200-300 GB pa tamo puknuti Windows ili uzeti 500GB 980 Pro i 2TB QVO za igre.

Praktički ne postoji CPU koji bi tu grafu iskoristio 100% na full hd, eventualno nova intel serija i to kloknut. Jednostavno nije dizajnirana za tu rezoluciju i Nvidija ima na DX 12 cpu driver overhead problem, koji se naravno najviše vidi na tako "maloj" rezoluciji.

Dobro si napravio obzirom da ne misliš mijenjati monitor, s tim da bi ja na tvom mjestu umjesto RTX 3070 išao na RTX 3060 Ti koja je 10% slabija.

Kaj se diskova tiče svejedno…kak ti paše. Bolje je više naravno, ak ti nije skupo. Prostora nikad dosta.

Sterlok Ne bi, ne postoji procesor koji bi 100% iskoristio 4070Ti na 1080p, pola igara bi koristilo 50% grafičke, ako i toliko.

On već ima 3070, koliko znam, nije sad kupio.

Sterlok Ima, 5950X Ha-Ha-Ha ma u ZG je 3070 pa sam snjome bio zadovoljan na 2K a kamo li na 1080p. U biti za driveove pitam po performansama igri jer mi je samsung uvijek bio broj 1 što se tiče SSD-ova - no ako je reimo jedan QVO futureproof za brzine da se igre normalno učitavaju tak svejedno na kraju dana. U biti 980 Pro 2TB je cca 180 eura, dok je 980 Pro 500GB + 2TB QVO nekih 210 eura.

Heat On već ima 3070, koliko znam, nije sad kupio.

Ma gradim skroz novi komp.

8 dana kasnije

Fico Zadnjih se dana fino jebem zabavljam s nadom i molitvom da matična nije riknula. U noći će se raditi zadnji pokušaj čišćenja CMOS-a prije nego što krenu suze.

Evo mali goredatum oko situacije. Čini mi se da sam uspio popraviti i dobra je stvar što matična nije riknula. Kao prvo, za svaki sam slučaj promijenio CMOS bateriju i nakon što sam počistio CMOS, postavio sam ponovno BIOS, napravio sigurnosnu kopiju s BIOS B na BIOS A i upao u komp. Radio je dan-dva i onda je krenuo BSOD s MEMORY_MANAGEMENT greškom. Opet čišćenje CMOS-a jer mi nije htio uopće bootati i kad sam opet osposobio, krenuo sam prčkati po Windows Event Vieweru. U trenutku kad bi se poremetile stvari na mrežnoj kartici (pokušala bi 4 puta uspostaviti vezu i onda se ugasi), Windows je konstantno pokušavao zavrtiti TiWorker zadužen za ažuriranje Windowsa. Moja pretpostavka je da je u moru i masu ažuriranja, od Windowsa pa do periferije, koja sam – sačuvaj Bože – odgađao puna tri dana prije nego što su sranja krenula, nastao kaos s raznim driverima i počeli su se međusobno kršiti, a konstantni pokušaji da ažurira Windowse doveli su do memory leaka. Kombinacija bi završila sranjem.

RAM je ispravan, SSD i HDD ispravni. Sad ide par dana load testinga i, ako sve radi, dići ću friške Prozore, za svaki slučaj.