http://www.bestbuy.com/site/intel-core-i7-6700-3-4ghz-processor-silver/4712010.p?skuId=4712010

Je li se isplati za ovu cijenu? Ako racunam da mi je dostava besplatna i nema carine.
isplati,kod nas je 2500 pa na više

Treba mi neki solidan printer. Ima ih milijun i više ne znam što uzeti. Ne bih nešto preskupo, par tisuća kuna bi valjda trebalo biti dovoljno. Želio bih da bude u boji, ali koliko vidim, cijene laserskih u boji su visoke. Još bolje bi bilo i da ima skener, ali nije nužno. Što vi koristite i koji bi mi preporučili?

Više je za rad, tako da mi ne treba za igranje igrica, eventualno za koji indie.

Više je za rad, tako da mi ne treba za igranje igrica, eventualno za koji indie.
samo te gledam

9 dana kasnije

Prije pola sata mi crkao punjač za ovaj lenovo Z510 što imam.

Pa sad ne znam, da li je pametna ideja da odem sutra u radnju gdje sam kupio laptop da kupim neki univerzalni punjač ove voltaže i naponske snage istih specifikacija, ili da poručim originalni, pa da čekam kad će doći.
Imate li vi iskustva sa tim univerzalnim punjačima, da li mogu uraditi posao kao i originalni, naravno pod uslovom da bude onaj nastavak koji meni treba?

A ovako izgleda

Ak puno radis bez punjaca i ak ti je laptop vec malo stariji(tj baterija je vec izgubila snagu) ja bi uzeo originalni jer sam tak sa HP-om prije uzeo univerzalni ,pa nije bilo baš dobro.

Prije 2 godine ga uzeo, i tek mu je prije 3 mjeseca istekla garancija.
Baterija nije kao što je bila, ali i dalje u cugu zna 2 sata izdržati na High Performance mode.

A uzeo sam jutros neki univerzalni lenovo replacement adapter sa istom voltažom i svime, samo što je input starog bio 1.5A, a ovaj je 1.2A, pa nije snažniji kao originalni što je bio, ali će poslužiti svrhi definitivno.
Barem dok ne vidim i ne naručim originalni, ako uspijem.

Imam neki bizaran problem. Već 2 tjedna browseri mi ne rade kako treba. Chrome mi učitava recimo stranicu od foruma, index.hr i još možda koju stranicu ali drugo ništa ne, Firefox je gotovo pa beskoristan, dok začudo najbrže mi radi Internet Explorer kojeg do neki dan nisam nikada ni palio. Uspjevam ući na speedtest i tamo mi je brzina kakva treba biti, oko 30mbps download i oko 5-6 upload, svi uređaji spojeni na wireless od konzole do mobitela rade besprijekorno, a i utorrent skida brzinom od 5mbs. Skenirao komp malwarebyteom, 360 total securityem i avgom ali ne pronalazi ništa, tj ono sitno što su i pronašli su eliminirali. Disk cleanup radim svako malo, kao i defragment i više neznam što da napravim. Imam stabilnu internet vezu (zvao tcom, resetirali ruter i sve) ali browseri su mi beskorisni. Ima li itko kakvu ideju?

Probaj još zavrtiti AdwCleaner (Isto je od Malwarebytesa).

znači presporo ucitava ili ne ucitava uopce?jel to stolno racunalo il laptop?...jel si chekiro cpu usage?...sjecam se da je utorrent imao neki cpu miner ugrađen u sebe,neznam jel su to riješili?

Blade Skini CCleaner i još preko njega počisti registry nakon što pokreneš AdwCleaner kao što je Matador rekao.

znači presporo ucitava ili ne ucitava uopce?jel to stolno racunalo il laptop?...jel si chekiro cpu usage?...sjecam se da je utorrent imao neki cpu miner ugrađen u sebe,neznam jel su to riješili?
Kombinacija, ili presporo učitava, ili ponekad ne uopće ili učita pola stranice, npr tekst ali ne i slike. Budem napravio sve rečeno pa javim rezultate. CPU usage mi je na nekih 50% dok ne diram ništa, kad upalim Chrome i učitava mi fejs skoči na 76% negdje.

Stolno računalo, više od 8 godina staro, nikada nije bilo problema.

Pokušaj ovako.

Obrišeš ga kao program, obrišeš ga u registryu i bilo koju poveznicu koja bi se vezala za njegovo postojanje.
Instaliraš ga ponovo, ali ne u originalni direktorij, nego mu manuelno napraviš novi path, pa ako treba i na drugu particiju.
Kad instalira, pokreni, stavi ga kao default/glavni browser i vidi da li će se dešavati isto.

5 dana kasnije

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-hp-250-g5-w4n35ea-win10-pentium-n3710-dvdrw-4gb-500gb-hd-graphics-15-6-led-hd-d-sub-hdmi-g-lan-usb-3-0-windows-10-crno-014210145

jel ovo pristojno? cini mi se ok

Meni se cini preskupo s obzirom sto nudi..valjda zbog win10

Da...trebaju mi Win na hrv, nije za mene, a gledam to da će biti korišten za Word i net...

Ak nije za tebe kaj te briga kakav ce bit  ,salim se

To sam i ja pomislio, ali sa starom sam u istoj kući još barem godinu dana, volio bih doživiti faks 

To sam i ja pomislio, ali sa starom sam u istoj kući još barem godinu dana, volio bih doživiti faks 
Ja sam prije 2 godine kupio sličan laptop kćeri za 2800 sa Windows 7 (besplatno nadogradio na W10), stvarno se čini preskupo. Probaj u Sancta Domenica, tamo sam ja kupio, a nađe se i po manjim trgovinama povoljnih stvari. Za to što kažeš da treba laptop ja ne bi dao preko 2000-2500 Max i moralo bi se dati naći u toj cijeni nešto.

Zaboravio zahvalit na pomoći, na kraju ni sve ono što se preporučili nije riješilo problem, ali našao sam rješenje u obliku Vivaldi browsera. On radi bez ikakvih problema, dok se Chrome i dalje pati. Može bit i što još peglam na Visti za koju je ažuriranje prestalo, ali eto sve u svemu bit će i ovako ok.

A sada ako može prijedlog. Budžet mi je max 4500 kn, trebalo bi mi stolno računalo ili laptop. Nekada sam znao što tražiti na tržištu, ali sada sam potpuno pogubljen, pa ako može par preporuka kako za PC tako i za laptop.

Računajte da mi treba primarno za Internet, multimediu i da može vrtit Football Manager narednih 6 godina. Volio bih možda i još nešto zaigrat i na njemu, al ništa high-end.