Samsungovi SSD-evi smeće, @fensisuperstar na aparatima.
Računalne komponente i problemi
Ne padam na provokacije
- Uređivano
Momci, šta kažete na 7600x naspram 13600k? Koliko vidim performanse u gaminga su skoro pa iste a 7600x košta onako 100€ jeftinije trenutno na akciji. Stavio bih istu matičnu samo i AM5 formatu koji je navodno podržan do 2025 ili 2026. Ne znam, uz procesor ide i Jedi Survivor gratis tako da mi se čini malo pre dobro da bi bilo istinito za 250€. Zadnji procesor od AMD-a koji sam imao je bio FX4150 i doslovno sve oko njega je bila laž pa se nebih htio ponovno opeci.
Po meni za gaming ništa osim ryzena 5600 za 150eura i B550 za 140 eura + 32 gb jeftinog ddr 4 3200 mhza nema smisla
CPU AMD Ryzen 5 5600 MPK (tray s coolerom), 100-100000927MPK (adm.hr)
Matične ploče Gigabyte B550 Gaming X V2, AMD B550, AM4 (adm.hr)
DDR4 32GB (2x16) Kingston 3200MHz Fury BEAST (adm.hr)
ako se već gleda uloženo/dobiveno
ak to nije bitno onda može nilo kaj, nebo je granica
Nisi ni loše rekao, gledao sam malo performanse u usporedio što dobijem i što gubim te sam se odlučio za tvoju varijantu i uštedio +400 eura, dok su performanse 20% niže u porsjeku. 20% za te pare se ne isplati dati. Bio je 5800X za 30 eura više ali koliko sam vidio na kraju dana isti K.
Ovo sam na kraju uzeo:
Kučište mi je došlo, naručio sam još 2X 140 i 1X 120 Prisma ventilatora od Fractala te mi još fali SSD, Grafička, Cooler i napajanje.
dobre cijene
Kaiserus Jbg, puno mi je sada pljunuti 400+eura ekstra. Za matičnu i procesor. Budem ovako ovo koristio gdje ću puknuti resolution scale u igrama da upogoni malo više grafu pa kad budem bio pri parama kupim nešto jače a vj. do tada bude i jeftinije. Ima za kupiti prošlu generaciju za dosta jeftino no mislim da će čak i uz bottleneck ovo biti jače od toga.
Tam di je cpu "problem" upališ frejm generator tj. dlss 3 koji rješava nvidia problem sa driver cpu overhdom za visok fps…
- Uređivano
Grafa će ti na toj rezoluciji biti totalno neiskorištena, mijenja monitor pod obavezno na 1440p 144 hz ili 4k
Za tu rezoluciju ti je i rtx 3060 Ti overkill.
Ne treba ti novi cpu nego novi monitor. Šteta ne iskoristi grafu od soma eura, šteta da radi na 50%, to sam mislio.
Na tvoje mjestu bi išao na 21:9 3480x1440p sobzirom na tak jaku grafu, naravno kad budeš mogao.
A za kaj ti treba? Najbolje ti je uzeti mesh ak je za kućni wifi.
Imam kuću 600 m2 i redovito bude dosta ljudi pa da nemaju problema s spajanjem na internet to bih htio riješiti . Bude oko 30 ljudi na internetu od nas pa do kuhara , vrtlara pa itd..