Mislim da su samo Samsung serije 980 od 2tb imale taj bug i to se rijesi sa updateom firmware, tako da se ja ne bi brinuo previse oko toga.

Jedini su problem diskovi koji su vec u upotrebi i koji su se zalockali jer onda ne pomaze vise novi fw.

BTW konfa je bomba, inace zagovaram DDR4 jer su razlike u performansama jako male ali buduci da se tu radi o konfi od 4500€ ja se ne bi opce zamarao sa starijim tehnologijama nego DDR5 unutra i miran si 😉

Da, mislim, vjerojatno je sad ok, ali koliko sam vidio zahvatilo je i druge serije, ne samo 980.

https://www.pugetsystems.com/blog/2023/02/02/update-on-samsung-ssd-reliability/
https://www.techpowerup.com/forums/threads/samsung-870-evo-beware-certain-batches-prone-to-failure.291504/

Čak i taj 870 evo navodno ima probleme, sad, radi li se samo o jednom batchu iz 2021, ne znam. Čak i da je riješeno, i dalje nakon toliko komentara po internetu nekako ne bih želio riskirati s time za OS boot drive. Ovaj 870 sam mislio koristiti za dodatni drive za manje bitne programe, igre i pohranu. Moguće da je overkill, ali ne znam koja je alternativa, ovaj je među najjeftinijim SSD-ovima, a želim barem 4TB. Ili da ipak ostavim HDD? Također sam prije toga mislio uzeti MX500 koji je nešto jeftiniji, ali i kod njih se počeo događati pomor.

Momci, šta kažete na 7600x naspram 13600k? Koliko vidim performanse u gaminga su skoro pa iste a 7600x košta onako 100€ jeftinije trenutno na akciji. Stavio bih istu matičnu samo i AM5 formatu koji je navodno podržan do 2025 ili 2026. Ne znam, uz procesor ide i Jedi Survivor gratis tako da mi se čini malo pre dobro da bi bilo istinito za 250€. Zadnji procesor od AMD-a koji sam imao je bio FX4150 i doslovno sve oko njega je bila laž pa se nebih htio ponovno opeci.

Sterlok

Nisi ni loše rekao, gledao sam malo performanse u usporedio što dobijem i što gubim te sam se odlučio za tvoju varijantu i uštedio +400 eura, dok su performanse 20% niže u porsjeku. 20% za te pare se ne isplati dati. Bio je 5800X za 30 eura više ali koliko sam vidio na kraju dana isti K.

Ovo sam na kraju uzeo:

Kučište mi je došlo, naručio sam još 2X 140 i 1X 120 Prisma ventilatora od Fractala te mi još fali SSD, Grafička, Cooler i napajanje.

Kaiserus 4070Ti Tuf. Taj je jedini koji bi mi stao u kučište sa svim čačkarijama. Ali nisam još sve uzeo, ne žuri mi se pa za sada pecam popuste. Zašto pitaš?

prayer jer ćeš na svemu ispod 4k dosta bottleneckat karticu sa tim procesorom

Kaiserus Jbg, puno mi je sada pljunuti 400+eura ekstra. Za matičnu i procesor. Budem ovako ovo koristio gdje ću puknuti resolution scale u igrama da upogoni malo više grafu pa kad budem bio pri parama kupim nešto jače a vj. do tada bude i jeftinije. Ima za kupiti prošlu generaciju za dosta jeftino no mislim da će čak i uz bottleneck ovo biti jače od toga.

Tam di je cpu "problem" upališ frejm generator tj. dlss 3 koji rješava nvidia problem sa driver cpu overhdom za visok fps…

prayer 5800x3d ti je prvo bliže riješenje šta imaš. Pci express 4 ti je dovoljno i dalje mislim. Sa low latency 3200 ramima će raditi super.

Kaiserus

Budem vidio kako će mi vrtiti igre pa lako kupim novi pa ovaj prodam. Inače imam 1080p 144hz monitor i jedino što bi htio da gura nove igre iznad 100 FPS-a.

Grafa će ti na toj rezoluciji biti totalno neiskorištena, mijenja monitor pod obavezno na 1440p 144 hz ili 4k

Za tu rezoluciju ti je i rtx 3060 Ti overkill.

Sterlok Ma ići će sa novim procesorom kad budu bolji dani , do tada će ići resolution scale na 200% i ostalo sve na max. Baš gledam bottleneck i igra radi jednako “dobro” na 2K i na 1080p s ovim monitorom. Ali je opet sve iznad 100 fps-a i to mi je jedino bitno.

Ne treba ti novi cpu nego novi monitor. Šteta ne iskoristi grafu od soma eura, šteta da radi na 50%, to sam mislio.

Na tvoje mjestu bi išao na 21:9 3480x1440p sobzirom na tak jaku grafu, naravno kad budeš mogao.

Neznam jeli ovdje odgovara ali neznam gdje da pitam zanima me gdje ima ovo za kupiti i koliko dođe ?