Ubaci SSD unutra za prvu ruku.
Računalne komponente i problemi
jeste čuli vi kad za ninite ?
jeste čuli vi kad za ninite ?A daj me nemoj
Dođi da te ljubim u bradicu čupavu <333
Just sayin.. nemojte kenjat po necemu sto skinete s neta od tko zna kojeg izvora i koje verzije. Ako cete vec Windowse ocjenjivat onda skinite direktno s MS stranice i to instalirajte.
Cek, Win10 se potpuno legalno besplatno moze skinuti i updateati komotno kad dodu azuriranja?
Da.
nisu aktivirani ali mozes redovno koristit godinu dana đabe
Već dosta kopam po webshopovima naših dućana s informatičkom opremom i mislim da sam si našao laptop nakon kvara starog, pa ako netko može bacit procjenu da li mi se isplati uzimati ovaj(https://www.hgshop.hr/prijenosno-racunalo-dell-inspiron-3567-i3-6006u-4gb-1tb-r5-m430-2gb-15-6-ubuntu-crno-272784561-n0403/proizvod/219384). Cijenu višu od ovoga ne mogu u ovome trenutku, a čini mi se da je laptop sasvim u redu pošto mi već dosta vremena fali laptop koji normalno radi, s time da imam SSD za izvadit iz starog, a ovaj od TB cu vjerovatno prenamjenit u externi. Plus ću uzeti još jednu memoriju od 4gb da iskoristim maksimum memorije.
Dell radi dobre laptope, ali s ovim zaboravi na igranje modernijih igara. Bit će dobar za ostalo (surfanje, pisanje itd.). Ne vidim smisao u kupnji dodatne memorije osim ako nisi tip osobe koja primjerice ima otvoren milijun tabova dok si na netu, ali tvoj je novac i izbor.
Dell radi dobre laptope, ali s ovim zaboravi na igranje modernijih igara. Bit će dobar za ostalo (surfanje, pisanje itd.). Ne vidim smisao u kupnji dodatne memorije osim ako nisi tip osobe koja primjerice ima otvoren milijun tabova dok si na netu, ali tvoj je novac i izbor.Ma nisam ni mislio gejmat hardcore na tome, dovoljno mi je da zavrti LoL i poneke starije igre . A za moderne nije potrebno jer cu nabavit PS4 tako da mi je bitno imati PC doma samo radi interneta, officea, multimedije itd.
Za LoL i ovo ostalo će poslužiti jako dobro.
Zanima me mogu li zamijeniti RAM na laptopu, a da pritom ne izvadim bateriju (jer se nalazi unutra i morao bih sve rastavljati da je izvadim, a to nikako ne bi). Navodno je opasno ostaviti bateriju dok se mijenja RAM pa me zanima ima li ovdje netko tko bi mogao nesto korisno reci glede toga.
Na poledjini laptopa nalazi se jedino okvir koji vodi do RAMA tako da pretpostavljam da je proizvodjac (ASUS) predvidio mijenjanje bez vadjena baterije. Sto mi je ciniti?
Dok je ugašen, nema napona na ramu, koliko je meni poznato. Druga stvar da je na sleepu ili hibernaciji, onda bi već riskirao možda i kvar ili strujni izboj (lol). Pogledaj priručnik ako ga imaš. Uz to, budi siguran da prvo dotakneš nešto metalno da se isprazni tvoj statički elektricitet prije dodavanja memorije.
Dok je ugašen, nema napona na ramu, koliko je meni poznato. Druga stvar da je na sleepu ili hibernaciji, onda bi već riskirao možda i kvar ili strujni izboj (lol). Pogledaj priručnik ako ga imaš. Uz to, budi siguran da prvo dotakneš nešto metalno da se isprazni tvoj statički elektricitet prije dodavanja memorije.Jos cu pricekati odgovor ASUSA (proizvodjac laptopa) i Corsaira (proizvodjac rama), ali i ja mislim da ne bi trebalo biti problema. Master race na redditu mi je rekao isto sto i ti :)
EDIT: U prirucniku pise da bateriju trebaju vaditi jedino ASUS inzinjeri
Pametno, bolje da se dodatno osiguraš.
@Fan O'War jel si provjerio da je ram ispod tog poklopca?..ja sam imao onog malog acera,bio sam uvjeren da su tamo rami kao kod nekih.drugih modela ali bila je wifi kartica pa sam ga moro cijelog rastavit..al nije ni to bad,odmah ocistis ventilator od procesora
@Fan O'War jel si provjerio da je ram ispod tog poklopca?..ja sam imao onog malog acera,bio sam uvjeren da su tamo rami kao kod nekih.drugih modela ali bila je wifi kartica pa sam ga moro cijelog rastavit..al nije ni to bad,odmah ocistis ventilator od procesoraDa, pise u prirucniku da se ram tu nalazi. Novi je laptop, ne treba nista cistiti :)
https://www.youtube.com/watch?v=dBiqFNNfudA
WHAT THE FUCK
Joel je bog ! Inace on ima neki sponzoski ugovor sa nvidiom ,znam da je nastupao prosle godine na njihovom partyu tijekom dreamhacka u Austinu.
http://www.bestbuy.com/site/intel-core-i7-6700-3-4ghz-processor-silver/4712010.p?skuId=4712010
Je li se isplati za ovu cijenu? Ako racunam da mi je dostava besplatna i nema carine.