5 dana kasnije

"Brzo" si kljuse i ne treba ti tu neki USB da te još više ubrza!

Ak to Windows veli onda je to zakon i jebiga, moraš vjerovat na riječ.

Ta opcija je imala nekakvog minimalnog smisla za vrijem izlazaka Viste kad je i uvedena, dok su ljudi bili na DDR3 ramu i sporije i kad su imali mali kapacitet, 2-4 gb rama. Tad ej u teoriji USB stik mogao imati brži ram i nešto ubrzati rad u windowsima. Danas kad kada page fajl na SSD-u i sa današnjim ramom to je relikvija.

Moj lapić ima sveukupno 2 gb rama s tim da mu opada na sistem oko gigu i neš sitno tak da mi efektivno ostane skoro manje od gige. Znam da mu redi fredi bust ne bi pomogao ali fora mi je kako sistem veli da je to dovoljno brzo računalo i da ne bi imal koristi od te funkcije RB.

Yakuza bi da ga hitim, nedaj Bog mog ljubimca jer dobio sam ga teškom mukom nakon prvog servisa jer proputovao je dobar dio Hrvatske da se umalo izgubio i ko Brijac sam nastupal da ga dobim nazad. i sad da ga bacim, NO WAY! Ha-Ha-Ha!

Kaiserus

ASUS ROG STRIX B760-F GAMING WIFI Motherboard Socket Intel LGA 1700 (Intel B760, ATX, DDR5 Memory, PCIe 5.0, WiFi 6E, 3x PCIe 4.0 M.2, Aura Sync) https://amzn.eu/d/0Xhenll

Da li se ovo isplati za tih 10-20€ više?

prayer evo ti video, pa vidi. Jedino šta ti naglašavam ako ideš sa ROG ili bilo kojom ASUS pločom je to da ne instliraš AI Suite program, jer je glup i promjeni krivulju na koji se način boosta CPU, bar na Ryzenu. Inače imam 570x strix E i ja sam zadovoljan i B760 ne može overclockati CPU, ali nikad sa Asusovim programima ne radiš to. Ali mislim da te neće to smetati.

Evo ti i z790 ploča kad već ideš do te cijene

https://www.caseking.de/asus-prime-z790-p-wifi-intel-z790-mainboard-sockel-1700-ddr5-mbas-648.html

Kaiserus Nisam davno clockao CPU jer nisam imao potrebe za time još, sve igre su se jako dobro vrtile jer sam imao dovoljno dobar HW a iskreno niti ne mislim. Ali thanks na heads up, sve sa procom i matičnom radim isključivo preko BIOS-a. Ali koja je razlika na kraju između B660 i B760? Mislim 20€ je 20€, šteta dati džabe.

EDIT: inače, jučer kupio Fractal Torrent Compact RGB za 70€ niže, isplati se pecati na Amazon.

prayer

PICE 5 ima 760, tako da futureproofing. A štediti 150 kn na matičnoj je glupo. To radi na ventovima (rgb/non rgb, isto tako na ramima vrijedi), kućištima koja su "brendirana" ili su overkill za tvoje potrebe, npr napravljena su da ciljaju korisnike koji će raditi vodeno hlađenje svega, grafičkoj (kupiš verziju koja je OC za +100 clock koji ćeš ionako moći izvesti sa afterburnerom, Strix je dobar primjer kog GPU-a, jer ljudima nije jasno da kad to kupuješ uzeo si ju radi kvaliteie komponenti od kojih je sastavljena a ne radi "OC turbo out of the box"). Suma summarum, ne štedi na napajanju i matičnoj, da citiram velikog (doslovno) @fensisuperstar

evo ti nekih 790 modele

https://www.caseking.de/msi-pro-z790-p-wifi-intel-z790-mainboard-sockel-1700-ddr5-mbmc-512.html

https://www.caseking.de/msi-pro-z790-a-wifi-intel-z790-mainboard-sockel-1700-ddr5-mbmc-510.html

https://www.caseking.de/asus-prime-z790-p-wifi-intel-z790-mainboard-sockel-1700-ddr5-mbas-648.html

Razlika u cijeni je ono… jedan izlazak u kafanu. Gledaj to tako. Pet naslova na steamu koje si kupio jer su na popustu i nećeš ih igrati sigurno sljedćih dvije-tri godine.

Googlaj recenzije poloča.

Kaiserus Ma iskreno znam da mi to kućište ne treba i da sam mogao proći jeftinije ali vidio sam onaj build i jednostavno sam se zaljubio, iako sam vidio i ono kućište koje si mi preporučio da je jedan od najboljih 2022. Kod ovog Torrenta mi je super što ima držač grafičke integriran pa ne moram one šipke stavljati ispod Ha-Ha-Ha. Nego, ja sam uvijek bio za Corsair što se napajanja tiče i uvijek sam išao snjima tako da drugo nisam ništa gledao niti istraživao. Da li ima neki beat buy da je pouzdan? Trenutno sam izabrao RM850X. Što se matične tiče imao sam ROG Maximum Hero XI i bio sam zadovoljan snjome tako da mislim da ću i sad sa ROGom ići

prayer To je dobro gold napajanje. Mene je navukao na Seasonic Fensi, tako da ja imam TX750 njihov. I ne mislim ih mjenjati. Gle, Seasonic, Corsair i Evga od gold kvalitete na gore i to je to. Pogledaj si matične ove. I da ti javim 980pro nvme su pali jako sa cijenom u hr, sa 200e na 120 cca. A kućišta kad su skuplja gledaj da ćeš u njemu i za 5 godina vjerovatno moći složiti konfu, tako da je i to ok.

Genesis

Ma sve u raid puknuti, komp se upali prije nego što ga upališ Ha-Ha-Ha

Imam pitanje. Koliko volti ide ako imam 8 jezgri, 4hz (tako mi resetira po defaultu) bi trebalo za tih 8, ali koliko volti? 1.2? 1? Jer kad stavim po tom defaultu zna mi se zacrnit ekran na 3 sekunde nekad, kad stavim na 3.7hz i jedan volt, nije mi se desilo to crnilo ali znam da nije dobro ni underclock baš za aparaturu.

oxi Ne ide to tako. Čak i za isti model voltaza može biti drugačija jer se drugačije serije određenog modela CPU-a različito ponašaju, ali matična to naravno ne prepoznaje. Imaš CPU ID pa vidi što točno imaš. Default voltaza u biosu bi trebala biti sasvim ok (obično bude i viša nego treba) ako je model CPU-a podržan u FW-u ploče. Ako je hlađenje lošije, isključi te opcije s turbo boostom i to bi trebalo biti bolje rješenje nego da ideš underklokati. Ako ne ide, zguglaj postupak, sigurno ima primjera.

Igranje sa klokanjem i undervoltanjem ti je kao kad se raspravljas sa ženom. Čak i kad sve dobro napraviš šanse su da ništa nije dobro.

Laptop Lenovo Ideapad 3 ima AMD procesor i grafičku. Podešavao sam svjetlinu i sve to, ali boje su mi izrazito prejake, pogotovo tamne. Pokušao sam kalibraciju, ali uvijek bude sve u redu. Ima li tko takvu situaciju, i kako je postavio unutar radeon aplikacije? Pokušao sam i u aplikaciji, ali to sve ostane otprilike isto. Kod drugih laptopa samo stavim svjetlost na 50 % i sve bude odlično (ali tamo je Intel Nvidia kombinacija).

Zero vidjela i kaže: od 3.8 do 4.3 hz i od 1 do 1.4 volta. Ništa određeno. I vidjela sam da u postavkama imala sam čekiran box da mi se vrati na standardno svaki put kad kad nanovo upalim komp što nema smisla, jer mi je na manual. Ugl hvala.