iskreno, da sad slazem komp vise ne znam ni sam sto bih uzeo, imao sam i ryzena a sad sam na intelu....

To je dobro. Napokon je situacija na tržištu CPU-a takva da nisi ništa posebno zakinut ako uzmeš procesor bilo kojeg tabora. I previše godina je prošlo dok je AMD bio u sjeni, sad je uvjerljivo prvi posebno kad je budžet limitiran.

Prvi kao logican izbor, ali nazalost jos daleko u onome sto se broji, kesu. Treba odrzati ovakav rast par godina i to je to

Genesis pa ono. da uzimam novo cekao bi pci express 4.0 i nove grafe od nvidije. jebiga doslovno imam 1700x sa corsair platinum dominator ramom i 1070 strix i sve igram 60 1080p. sto god da uzmem a da nije 4k 60 fps ili 2k i 144 hz mi je bacanje novaca.

fensisuperstar 2k i 144 hz

preporoditi ces se. ne samo gaming neko normalne radnje poput brovzanja i skrolanja su nebo i zemlja. nisam ni ja vjerovao, ali kada sam probao... cak sam mislio overclockat na 155 Hz jer ima monitor podrsku, ali zbilja ne vidim svrhu, pogotovo kada mi igre ionako ne stizu ni 100 fps-a pri 1440p. moras znati da ce ti igre i u 60 fps izgledati fluidnije na 144Hz monitoru. 4k naravno ima svoji prednosti, pogotovo ostrina, medjutim gamerima nikad ne bih preoprucio 4k@60 nad 2k@144. ja cekam isto da izadje ovaj gen konacno, da pojeftine malo pc komponente i krecem lagano u slaganje, medjutim nemam u planu pretjerivati pogotovo jer moram i burazu neki pc do soma eura uzeti pa ne zelim bankrotirati...

Zaključaj fps na 24, šta će ti više.

fensisuperstar ja sam na i7 8700k,1080ti te Trident z rami, al moguce da cu grafu samo zamjenit sad kad dodje 30xx seria...sve 2k i 144hz na acer predatoru

@Genesis al doslovno nemas kaj menjati na tome. Znači definitivno dok sve izadje pričekat cu par mjeseci da pogledam kako stoje stvari sa matičnim pločama. Znači uvijek su prve serije kriminalno loše. I ne samo to, prve serije matičnih ploča generalno popuse support ful brzo na update biosa. Treba pustit prvu seriju da nam njubovi betatestiraju matične i onda uzeti v2 seriju tak da nemamo otvarače piva na matičnim kao u gornjem videu.

fensisuperstar da...kad se sjetim tomahawk maticne kad je dosao ryzen, sami problemi, tako da sam nakon par mjeseci presao na intela iako nisam htio puno ulagat u PC nakraju je doslo do toga da mi sam monitor kostao 1500 eura xDDD al sam ga u medjuvremenu dao frendu i uzeo njegov....
        mislim da ce mi bit skok u grafickom djecu jer je ipak 2 generacije, al me zanima sad cijena 30xx serije, imao sam nedavno priliku nabavit 2080ti za sitne pare al sam se predomislio i cekam 30xx 🙂

@Genesis definitivno cekat seriju. Mozda 3060 ne bude bila jaka kao 2080 ili ti u "sirovoj" snazi, ali tehnoloogija u njoj će biti šamar koji će svi vlasnici top range rtx kartica osjetit. Iskreno od svih RTX modela 2060 super je najbolji bang for buck atm.

ahahaha tjedan i pol nakon što sam slozio frendici setup. A gle kaj ima 3000 ram a ovaj je 3200. Neš ti razlike. ali defitivno se isplate OBA.

@Genesis kaj 500-600 kuna cijena gore za nevidljive performanse. TI se isplati samo u top modeleu ili ako donosi nešto out of this world tipa kao što je 1050ti bil mini powerhouse za kikiriki. ovaj KO je bruka lud ali kaj limitirana proizvodnja 300 dolara u US 450 u njemačkoj u HR bi bila sigurno 600. Zna se... PeDeVe i Kradeze.

19 dana kasnije

Ne da mi se trošiti vrijeme na to sad, o čemu se radi uopće?

Btw. vidio sam vijest da se Ryzen 4000 APU-i vrte bez aktivnog hlađenja u zahtjevnijim situacijama i to mi je fakat impresivno, tim više ako i na konzolama postignu takvu razinu temp. menadžmenta (ne doslovno takvu na duže vrijeme u igrama jer je to nemoguće, jel).