Tema namijenjena razmjeni informacija o AMD i Intel procesorima. Pišite svoje dojmove, mišljenja i izvodite samostalne zaključke o pojedinom proizvodu i njegovim kvalitetama/nedostacima.
Dijelite vijesti o novim modelima, nadolazećim tehnologijama i promjenama koje su neizbježne. Pohvalite se svojim procesorom, podijelite koju sliku ili čak napišite kratki osvrt ili recenziju. Naravno da su i tablice performansi dobrodošle, bilo iz vaše vlastite radionice ili sa drugih stranica.
Ako imate kakav problem napišite o čemu se radi i isto tako pomozite ostalim kolegama u nevolji.
Intel website: http://www.intel.com/content/www/us/en/homepage.html
AMD website: http://www.amd.com/en-gb
INTEL, AMD, ARM... procesori
Ja sam na AMD Phenom II X4 960T.
Daju se otkljucati jos dodatne dvije jezgre, ali nisam jos imao potrebu za time.
Suportam AMD od 2000.g. ali prvenstveno, jer je jeftiniji od Intela.
I sam sam htio i5 2500K, ali razlika je bila duplo kada sam kupovao (ako me sjecanje ne vara).
Nisam ga overclockao, jer nisam dovoljno proucio kako i sta.
Niti sam osjetio potrebu za time, bez obzira sto sam kupio i dobar hladanjak koji bi trebao drzati i overclocakni X4 960T u granicama normale.
CM Hyper 612S
Nisi imao potrebe jer imas jednu od dvije dobre serije CPUa od AMDa! Ja sam zažalio onaj dan kad sam mijenjao svoj Phenom II X4 965 Black za FX 8150!
Drugi dobar CPU AMDa je FX 8350 Vishera i to je to manje više od njih kod CPUa.
I dalje sam na i5 2500k koji je na 4200mhz i sasvim je dovoljan i za ovu gtx 970 koju koristim.....
Pa i bit će do DX12 igara. Ali neki dan sam testirao i5 Skylake i to onaj početni 6400 i CPU je čudo!
Pa i bit će do DX12 igara. Ali neki dan sam testirao i5 Skylake i to onaj početni 6400 i CPU je čudo!Chono dx12 ce jos rasteretit overhead pa ce nasi procovi dobit ajmo rec boost ALI ako imas naprimjer i7 onda ce dx12 igre to znat koristit i bit ce vjerujem daleko vec razlika izmedju recimo i5 i i7 procova u korist i7...........iduci upgrade mi mora bit neki slatki slatki i7.
Jezgre skylakea rade s lakoćom. Nije sve u njihovom broju i taktu. I još k tome defaultno DDR4.
Jezgre skylakea rade s lakoćom. Nije sve u njihovom broju i taktu. I još k tome defaultno DDR4.To su 4 jezgre zar ne?
Naravno. 4 x 4 na 14nm FETu
Naravno. 4 x 4 na 14nm FETuKompletno sam ispao iz pracenja procesora,ali posto uskoro planiram nekakav upgrade morat cu se opet posvetit i toj temi.I AMD najavljuje zanimljive stvari ALI........sa njima nikad neznas sta ce od toga ispast.
Taj standardni i5 o kojemu pricamo se moze overclockat bez obzira sto nisu K modeli u pitanju,na nekim maticnim plocama...ili sam pomjesao?
A ne bi bas preporucio clock takvih modela. Ako ces uzimat skylake onda preporuka i5 6600K, naravno ako imas love onda i7.
A ne bi bas preporucio clock takvih modela. Ako ces uzimat skylake onda preporuka i5 6600K, naravno ako imas love onda i7.Znam da ces se zgrazat ali moja zelja je i7 3770k..........mislim da mi ne treba vise od toga za dx12 doba....
Propustit ces velike stvari.. Bolje onda haswella uzet. Ali pazi Skylake ne trosi nista struje i malo se grije. Clock potencijal kod K verzije je ogroman. I sami defaultni boostovi su veliki
Propustit ces velike stvari.. Bolje onda haswella uzet. Ali pazi Skylake ne trosi nista struje i malo se grije. Clock potencijal kod K verzije je ogroman. I sami defaultni boostovi su velikiAli i7 iz te serije kosta kao suho zlato pretpostavljam....a ako je sve vezano uz dx12 istina onda bih bio zakinut za dobar kolac performansi naspram onih sa i7 procovima.
Pa nije baš neka razlika u cijeni:
https://www.links.hr/hr/procesor-intel-core-i7-4790k-box-s-1150-4-4ghz-8mb-cache-gpu-quad-core-050606297
https://www.links.hr/hr/procesor-intel-core-i7-6700k-box-s-1151-4-0ghz-8mb-cache-gpu-quad-core-bez-hladnjaka-050606310
Da dignem malo temu iz mrtvih.
Trenutno imam:
MBO: Gigabyte GA-970A-UD3
CPU: AMD Phenom II X4 960T
GPU: XFX ATI HD 6870 Dual Fan 1GB DDR5
PSU: XFX 450W CE
Plan je uzeti oko nove godine ili ranije zavisno od cijene i akcija nesto izmedu GTX 1060 ili RX 480/470. 2000kn, pozeljno manje.
Ali to bih trebao docekati spreman s ostatkom komponenti.
Mislio sam uzeti FX 8370E. Vjerojatno polovni, ali s garancijom.
Manji osnovni takt, ali s boostom ide preko 4GHz. Sto mi odgovara da u idle trosi sto manje i da je kanta sto tisa.
Maticna bi trebala biti dostatna. Trebam staviti zadnji BIOS.
Napajanje je na knap i vjerojatno cu trebati neko vece u rangu 650W, ali to mogu uzeti skupa s grafickom kad dode red za to.
Da li ovaj moj plan uopce ima smisla ili sam profulao s njim?
Dobar plan, sviđa mi se računica za relativno povoljan upgrade. : To bi sve trebalo jako dobro funkcionirati. FX 8370E bi u paru s novom grafičkom trebao imati odlične rezultate u DX 12, gdje bi sve jezgre i dretve trebale biti uravnoteženije iskorištene u odnosu na prethodni DX.
Napravio sam OC na svom i5 3570k na 4.2GHz, koliko moram imati uključen prime95 da znam da je sve stabilno?
Je li dosta 10h?
Uf, to je koliko hoces. Mozes i odigrat nesto, ako je sve ok to je to
tek sam prije sat vremena stavio pa ću pustit do navečer, onda ću kasnije još upalit valley benchmark i to je to.