Nexus Launch ti je bio marketing za Founders Edition grafičke i cijenu od "samo" $700.
a) Zarada im je ispod 10% po FE komadu
b) Ne postoji $700 3080

E sad zamisli da su čekali 12. mjesec i izbacili 500,000 komada. Imali bi 2 opcije, da prodaju mizeran broj FE pa bi se ljudi pitali gdje su te $700 grafičke ili da naštancaju puno njih i u konačnici unište profit.

Heat Mislim da su svi znali da cijena 3080 nije actually 700, već oko 800 u dobrom slučaju.
    Svakako su sjebali launch.

Zbog 20.000 komada, naljutili su i odvratili hrpu igrača, a AMD uskoro izlazi sa svojom konferencijom, vjerojatno nižom i realnijom cijenom i s većom dostupnošću.

Nexus Nvidia je ime i opet će se desetak puta bolje prodavati. AMD svaku drugu generaciju izbaci kompetitivne grafe pa se opet mizerno prodaju. Nvidia bi trebala failati cca 5-6 godina u kontinuitetu, a oni rasturati, da ih jedva prestignu.

Nexus AMD je vec izasao s grafama i nista od toga. Nastavlja se prica kao dosada.
      Sto se tice launcha, nema nista od toga do nove godine, zapravo do Cyberpunka.

Mislim da je next-gen launch podbacio na svim frontovima, uključujući NVIDIA-u, Sony i Microsoft. Doduše, imajući u vidu pandemijsku situaciju, dobro je da će uopće bilo što doći u narednih 6 mjeseci.

Zero well, tako je kako je, ako dode i 0.1% toga u hr bit ce za svakoga

Bogme kakvom stopom tehničkih mogućnosti su konzole krenule, NVidia ne da je jednu generaciju s ovim preskočila, već vjerovatno i dvije.

Totalno je zapanjujuće kad vidiš sve postavke i mogućnosti kakve grafička kartica nudi.
      Još da se nađe neki sposoban developer koji se neće ograničavati na sposobnosti konzole, pa da uradi igru koristeći maksimalnu snagu današnjih PC performanci, ne mogu ni zamisliti kako bi to vizuelno brutalno izgledalo.

Raziel

pa da uradi igru koristeći maksimalnu snagu današnjih PC performanci, ne mogu ni zamisliti kako bi to vizuelno brutalno izgledalo

Mislim...može neki dev to napraviti, ali slabo će on te love vratiti s obzirom na to koliko malo ljudi na PC-u imaju uistinu tako sposoban hardver. Jako malo je takvih.

Što je najjače, skok u sirovoj snazi uopće nije impresivan, bilo je i većih. Po meni, impresivnije su konzole za cijenu koju idu. Ono što je jebeno su tensor jezgre i magija DLSS. 3060 će se prodavati kao 1060 i biti na vrhu mjesečne Steam ljestvice, a s time konačno pokopati 1080p gaming na PCu. 😃

Heat istina, skok je nikad manji, ali brate jedna 3060 ce poharati trziste s ovim techom. Bas su nabili toga masu. I jos stize mid end AMD

5 dana kasnije