Kako ces znati koja je roba pred izdisajem?
Pitat ce vlasnika  :

7 dana kasnije

Nova budget kartica Nvidije:

https://www.pcworld.com/article/3274547/components-graphics/nvidia-3gb-geforce-gtx-1050.html

14 dana kasnije

Ekipa, koliko bi mogao dobiti za Nvidia MSI GeForce GTX 960 Gaming 4G, staru 2. godine i garancija traje još godinu dana? Kartica u odličnom stanju, očuvana.

Oko 1000-1300 se vrte cijene. Plus je 4 GB i garancija svakako.

https://www.pcgamer.com/nvidia-ceo-says-it-will-be-a-long-time-before-next-gen-geforce-gpus/

Proci ce jos neko vrijeme do nove generacije grafickih kartica Nvidije. Kako sam i govorio, nema potrebe za novim proizvodima u gamingu. Imamo drasticnu stagnaciju i nema igara koje traze novu arhitekturu. GTX 1070, 1080 i 1080Ti su dovoljne do PS5 ili novog Boxa.

Baš maloprije vidio. Čemu kada će aktualne konzole biti u pogonu još barem 2-3 godine. Dok se sjetim kako se nekada često nadograđivao PC, sada se komotno igraš na istoj kanti cijelu konzolašku generaciju.

Da, tako je sada doslo vrijeme. Evo viper89 s GTX 1060 pici sve najnovije naslove bez problema. Zato sam i pisao da to vise nije kao nekada, kada se cesto u versusima uzimaju argumenti ceste nadogradnje. Nisu to vise devedesete. PC hardware napreduje jako brzo i ove konzole su izasle "stare" s obzirom na dostupne konfiguracije tada.

Ništa čudno, trenutna generacija ima očajne procesore i ne računajući Pro/X varijante konzola, grafička snaga se vrti ispod 2 TF, što je standard za 1080p/30 fps-a. S 1060 miran san još barem 2 godine. Čini mi se da se novim karticama vesele najviše rudari, ali navodno Nvidia radi i na rješenju za njih.

Ne samo za njih, vec i na ultimativnom super GPU racunalu, AIu, autima, robotima, istrazivanju...

Da, tako je sada doslo vrijeme. Evo viper89 s GTX 1060 pici sve najnovije naslove bez problema. Zato sam i pisao da to vise nije kao nekada, kada se cesto u versusima uzimaju argumenti ceste nadogradnje. Nisu to vise devedesete. PC hardware napreduje jako brzo i ove konzole su izasle "stare" s obzirom na dostupne konfiguracije tada.
Da, još uvijek je neka sitna prednost za konzole šta se tiče cijene, ali s obzirom na skuplje igre na konzolama ako kupiš oko 10 igara godišnje kroz 5 godina dođeš na isto. Cijena je faktor danas samo ljudima koji odigraju igru- dvije godišnje.

I u konacnici je danas puno isplativije imati obje platforme. Win Win za sve igrace

Ja u desktop kanti imam GTX 960 i čak ta kartica bez beda vrti nove igre u 1080p rezoluciji, samo malo smanjim neke post FX efekte i sjene. 1060 u laptopu me može služiti minimalno 3-4 godine još. Doduše, za ove Pillarse koje trenutno igram dovoljna je i integrirana

Meni je PS4 Pro i komp skylake i 1060 grafa odlican kombo.
Samo neka rokaju dobre igre sad kad ce jos potrajat generacija.

Oko 1000-1300 se vrte cijene. Plus je 4 GB i garancija svakako.
Hvala ti na ovome. Budem ju onda stavio za 1200 kn, za početak, pa ćemo vidjeti. Stoji mi doma bezveze, a želim je se riješiti.

Chono7 jel po tebi u redu tražiti 1200 za MSI GTX 960 4GB Gaming?

Moja mala 1080 Gaming X od MSI-a odrađuje vrhunski posao i zadovoljan sam. Igre lete! 

Ako je u dobrom stanju onda svakako da. Ja sam za 770 dobio nekih 800kn prije godinu dana

Jest, u odličnom je stanju, očuvana.

Hvala!

15 dana kasnije

https://youtu.be/UBbyACygmAs

Znači prema ovome ići će oko 700 eura za 1180 i datum izlaska 30. srpnja. Čeka se mid range za smrtnike.: p

10 dana kasnije

Navodno se sljedeći mjesec očekuje pojeftinjenje grafičkih za nekih 20% jer su proizvođači precjenili potražnju od strane rudara, pa je ostala hrpa na zalihi. Ovo je nezgodno za Nvidiu i vjerojatno jedan od razloga zašto odgađaju datum za novu generaciju. Uz to konačno cijena memorije počinje padati, valjda ima nešto i u onim milijarderskim tužbama iz Kine.

Ne odgadaju nista, krajem ljeta izlaze

http://www.ffa.hr/index.php/vijesti/item/6961-lenovo-prakticki-potvrdio-izlazak-nove-generacije-nvidia-grafickih-kartica

Pa da, ali očekivalo se da će nova serija biti vani još tijekom kraja proljeća.