Sveti gral openito. Znaci vrtis 4K u 60fpsa za 1500€? xD
Ovdje je raytracing zapoceo i prije bi uzeo to nego jebeni 4k koji zapravo i nije tech nego sirovo cijedenje resursa.
Ja sam ti napisao sto je najavljeno i sto smo dobili, odnosno sto se konacno pokrenulo. To sto ti imas neke druge osobne prioritete, jebiga, tu nemogu ulaziti u raspravu.
EDIT: Evo FensiSuperstar samo za tebe iz prve ruke TechRadara:
"We also played a variety of other PC games that shall not be named, and saw performance run in excess of 100 fps at 4K and Ultra settings. Unfortunately, we also don’t know how much power these GPUs had to draw to reach this level of performance."
I nereferentne ce dolaziti sa boljim performansama i manjom cijenom kako je to bio slucaj i sa Pascalom.
NVIDIA, AMD i INTEL grafičke kartice
nece biti manja cijena da ga jebeš jer ja znam koliko sma ja platio svoju 1070 od vani i koliko je bila u hrvatskoj 4700 kuna u hr a ja sam platio sa popustom 4000 kuna. dok su obični modeli bili ispod 4000. to je takav bullshit da koštaju manje. Takav jebeni bullshit to što oni stave MSRP ne znači da će ITKO kod nas ili u bilo kojem shopu blizu nas imati takav price.
i đaba mi tih 4k preko 100fpsa kad nemaš monitor koji će ti vrtit 4k preko 100 fpsa. Neznam gdje idemo sa tom pričom. Kao što rekoh ako dvije grafe ne mogu 8k fail je.
https://www.youtube.com/watch?v=XNz-CLzEcCs
i to nek bude witcher 3 pošto je to vrh optimizacije realno. 4x Titan Xp gura u SLI sa maxanim grafama 8k preko 60fpsa. Ako moze u SLI gurati 8k onda je priceworthy ako nemoze onda je fail. točka.
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814126247&cm_re=DUAL-RTX2080TI-O11G-_-14-126-247-_-Product
$1,239.99 za non ROG verziju.
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814126249&cm_re=ROG-STRIX-RTX2080-O8G-GAMING-_-14-126-249-_-Product
$869.99 za rog verziju 2080
FensiSuperstar maloprije si hvalio 4k i pisao kako je novi GPU kurac ako ne potegne 60fpsa na 4k. Ne kuzim sta sad zelis reci...
Kako nisu manje cijene? Founders 1080 je skuplja od Strix, a Strix je skuplja od moje Aorus.
Cekaj launch date i kada pocnu ostali izbacivat modele.
FensiSuperstar maloprije si hvalio 4k i pisao kako je novi GPU kurac ako ne potegne 60fpsa na 4k. Ne kuzim sta sad zelis reci...Polako polako. 1080ti vrti 4k60fps većinu naslova vrlo pristojno.
znači ako želim 4k a slučajno sam vlasnik 1080ti npr nema mi smisla upgrejd.
ja igram na 1080p. igram sve u 60fpsa. Zar ima smisla upgrade? nema.
Kad bi radio upgrade, kupio bi ili 1080ti za 4k gaming ili bi išao na iznad 4k. znači nema između.
4k @90 fpsa mi ne značl kurac. razumijes? pričamo logično.
Ides ili 1080p @60 ili @144
i za 4k @60. Druge opcije ne postoje. kuzis Chono7 ?
ići preko ovih brojki samo isključivo ako ja mogu doći do 8k rezolucije. Mislim ako sam dovoljno lud da potrošim oko 3k eura na SLI onda sam dovoljno lud da kupim 8k monitor za 4 soma eura. ako ja odvrtim 8k rezu sa SLI setupom grafa vrijedi para. Ako nemože ne vrijedi. Njihova snaga nije upitna. Samo je poanta da ako ova opcija u SLI (i bacam witchera jos jednom jer je to the game za takav test) ne odvrti 8k kako treba ta grafa je preskupa. I tu je svaka priča gotova.
Znači RTX kao opcija za fluid gaming je ispao. RTX je preearly tehnologija, možda je softwerski u kurcu bilo možda nije tko zna. Brojke su tu 34-40 i nešto (cba tražit link kojeg sma postao). Čak da je i to bilo očekivano znaš dobro i sam da entuzijasta traži magične brojke. Zero je rekao točno. na 7nm to će biti to
https://www.dell.com/en-us/shop/dell-ultrasharp-32-8k-monitor-up3218k/apd/210-alez/monitor-accessories
btw 8k monitor hello there.
Tek će nas Cyberpunk tjerati na kupnju RTX kartica. Možda (mislim gledajući samo na implementaciju ray tracing efekata, jel).: p Do tada ljudi mirno spavaju i s kategorijom GTX 1060 i RX 480.
Zero dok cyberpunk izadje bit će nova tehnologija. fear not.
Ma joj, ne budite smiješni. Danas je sve samo da proizvođači poberu novce i lijepo si zarade, dok mi kao običan narod padamo na svakojake gluposti i mislimo da je to WOAH! Treba biti realan i kupovati razumno, a ne bacati novce na proizvode čim izađu. Time samo otvaramo vrata njima da nas šopaju još raznim glupostima, a više manje dobijemo isti vrag, drugo pakovanje, a malčice bolje. A uz to bacimo ogroman novac samo za kurčenje, ono doslovno ništa.
GTX 1060 ili RX 480 i sl., mislim da je to minimalni vrh nekoliko godina, a sve do 1080 je luksuz tko ima para i može si priuštiti, super za njega, no budimo realni, 4K, 8K i sl., zaboli me kurac, bitno da mogu uživati u igri i to je to.
Koliko god uživam u novoj tehnologiji, s druge strane mi se počelo sve to gaditi jer jednostavno ide prebrzo i nemoguće je sve to pratiti.
FensiSuperstar Ali opet pricamo o tvojim preferencijama, a to me bas i ne zanima. Iskreno.
Ja sam komentirao sve one stvari koje si polovicno napisao.
Znaci napises tko ima 4k monitor, a s druge strane pises o 8k. Znaci lol!
Da, vidit cemo kako ce 1080 ili Ti vrtit nove nadolazece naslove u 4k. ;)
Cloud kontradiktoran si u istom postu.. Ovaj prvi dio posta ti je tocan, da dobijamo minimalan napredak u kratkom roku sto se tice hardwarea, ali bogami tehnologija i inovacije idu presporo, a ne prebrzo.
Chono7 pa moje preference su igrati najbolje što se može sa opremom koju imaš. kad sam kupovao 1070 ROG znao sam što pikiram.
Trenutno sva sredstva idu na dijete. ako će mi 1080 ti bit dostupna za male pare kupit ću si nju i roknt 1070 supruzi u njen pc kad joj napravim, i onda si kupim jednog predatora 4k. isto tako maksimalno što bi išao sa trenutnom tehnologijom i time koliko imam/ću imati para za pc.
uglavnom nebitna reza mora biti 60 frejma. sve ispod je ugly shit za moje oči.
da imam višak 7 i pol hiljada eura i da znam da mogu sa 2080ti SLI vrtit 8k content kupio bih instant 8k monitor, 2 2080ti i seasonic prime najbolje najjače napajanje. Naravno grafa mora svijetlit u mraku.
tl;dr 1080p60fps 4k60fps a ako mi netko da 7 i pol soma eura 8k 60fps.
Reci cu ti za par dana koliko moja 1070 vrti novi bf. Nes ti toster req. :-D vidit cemo sto artyom veli na sve to
Neces, jer nemozes ni pokrenut rtx
Reci cu ti za par dana koliko moja 1070 vrti novi bf. Nes ti toster req. :-D vidit cemo sto artyom veli na sve toFensiSuperstar hoćeš da ti posudim moju 1080?
Javite mi kako te kartice vrte God of War i RDR2.
Oko malog prsta
FensiSuperstar hoćeš da ti posudim moju 1080?posudi mi medicinsku ses.. može ta 1080 Cloud
Javite mi kako te kartice vrte God of War i RDR2.Javna je tajna da RDR 2 stiže na PC. Uostalom, do prije koju godinu nismo mogli zamisliti da ćemo na piceku igrati Tekken, Crasha i Yakuze. A vidi nas sad. :