Dobro si prešel u svakom slučaju. Inače RTX 4070 super je jača od 4070ti u ray tracingu radi više jezgri.

Ništa strašno ali jeste.

Da, izgleda da su rezultati, barem što se tiče Cyberpunka, tu negdje. Znači Frame Generator, Path Tracing i sve ultra na 1440p daje 70-100 FPS-a na ovako random lokacijama i vožnjom po gradu. Vjerujem da ima lokacija gdje bi to išlo niže, ali stvarno impresivno s obzirom da imam R5 5600. Temperature ove MSI Ventus 2X isto nisu tako loše kao što sam čitao po netu, hotspot mi je 80C, a sam GPU 70C sa samo 46% dan speed-a . Čitao sam da hotspot nekima kod ovog modela ide puno više, no i da može ići do tipa 105C.

Moram malo baciti oko na tutoriale za undervoltanje da probam nešto srediti ako ide.

5 dana kasnije

Nadam se da će to postati standard na PS6 i next xboxu.

Možda ne path tracing ali ray tracing visoke rezolucije refleksija i sjena svakako u svim igrama.

Nvidia uvijek gura tehnologiju naprijed, dostupna je svima odmah ali za visoku cifru do kad ne postane cijenovno pristupačna.

pravednik ma bit će i prije, zadnjih godina ono šta me najviše raduje u gamingu što developeri uz pomoć novih alata mogu bolje prenijeti svoju kreativnu viziju. 3D zvuk, ray traced GI, seamless loading/tranzicije u cutscene, kompleksne animacije i high-res texture itd. jako pomažu kod atmosfere u igrama/ ne moraju gubiti vrijeme na workarounde da postignu umjetnički/željeni efekat. Recimo Alan Wake2, TLOU2, Death Stranding, Cyberpunk, GOW R, itd. jako profitiraju od novih tehnologija i zasigurno bi bile lošije igre da tih tehnologija nema.

Ja već vidim da će opet biti homoseksualci i zaključati neki novi AI tech iza 5K serije pa stoga čekam sljedeću generaciju pa ću se onda tek upgradeati, pogotovo sada kad je FG postao software riješenje koje se može primjeniti svim igrama.

prayer Ja već vidim da će opet biti homoseksualci i zaključati neki novi AI tech iza 5K serije pa stoga čekam sljedeću generaciju pa ću se onda tek upgradeati, pogotovo sada kad je FG postao software riješenje koje se može primjeniti svim igrama.

Ovisi koliko će nova serija biti brža…ako bude puno brža prodavat će ju bez zaključavanja novog techa, naravno po višoj cijeni od trenutne serije, koliko rastu performanse toliko će i cijena.

Pratit ću rasterećeno, jer više nisam kupac novih grafa, ikada. Ili polovno ili gotovo sigurno neka nova konzola za tri godine.

Ja ću vidjeti, iako sam sada s ovom konfom koju imam izuzetno zadovoljan budući da sve nove igre igram na 100+ framerateu (osim path tracing igara koje idu na 60+).

Živote robijo.

prayer pogotovo sada kad je FG postao software riješenje koje se može primjeniti svim igrama.

Treba vidjeti kakva ce biti Rdna 4 u mid-range segmentu, Amd ima FG unutar drivera za sve igre, bilo bi dobro da nesto slicno i Nvidia uvede na driver razini.