Koliko su mi ove cijene postale normalne ovo će biti pravi šok ako dosta padne.

3080 ispod 1000 eura....isseeee

bolje nemojte čitati ovo što je @chono poslao. Pogledao sam brojke i stisla me kita ful 😃

Dakle kupujem 5090Ti! I agregat uz njega.

@Sterlok a bas jucer smo raspravljali na temu 😁 meni iskreno ovo nikad ne bi palo na pamet. Bravo Nvidia u ovom slucaju!

Nvidia has introduced an open-source framework to make it easier for developers to plug anyone's upscaling algorithm into the rendering pipelines of their games. Intel's on board, and AMD's FSR 2.0 looks like a prime candidate, too.

https://www.pcgamer.com/has-nvidia-just-become-the-good-guy-in-the-whole-dlss-vs-fsr-vs-xess-debate/?utm_campaign=socialflow&utm_source=facebook.com&utm_medium=social

Sterlok osiguravaju dlss u svojoj paleti. Ako amd pristane naravno.

Sterlok Osjećaju poraz

ne lol. to su napravili isto kad su dodali mogućnost da se freesync monitori koriste sa nvidia grafama. To nije zbog toga što se boje AMDa već zato što je to pametan potez za biznis.

Normalno da je pametno za biznis, krajnji kupac nebu vidio razliku između FSR2 i DLSS-a i više ne moraju plaćati developerima posebnu dlss optimizaciju. Ovo je točno kao i freesync, prevladati će jednostavnija i dostupnija tehnologija, AMD freesync i AMD FSR.

Sterlok samo sto je dlss 2.3 jos uvijek bolji od FSR2.0. Tek kada bude radio isti ili bolji posao, moze se dogoditi situacija kao sa gsyncom. Iako realno, gysync je bio osuden na propast, zbog vezanja uz HW

i mean svi bolji monitori su imali gsync tako da ne vidim problem u tome

Fer bi bilo napisati da gsync ne postoji, samo AMD freesync i nvidijono plaćanje proizvođačima monitora da na njih forsaju gsync ime. Čisti marketing, i to jako uspješan sobzirom da nikoga više i nije briga.

https://www.hardwaretimes.com/the-first-batch-of-radeon-rx-7700-xts-are-about-to-be-tested-by-amd-faster-than-the-rx-6900-xt-at-nearly-half-the-price-report/amp/

Radeon RX 7700 XT with performance exceeding that of the Radeon RX 6900 XT (Navi 21) at roughly half the price.
      Radeon RX 7900 XT should be 2.2-2.5x faster than the RX 6900 XT, with the RX 7800 XT (Navi 32) beating the RX 6800 XT by 50-80%.

Taman pred izlazak prodam svoju rtx 3060 ti za 3900 kn, koliko sam ju i platio, i uzmem ovu RX 7700 XT 🤪

🤷‍♂️ Ja preskacem 4000 seriju, o amdu ni ne pomisljam u ovom trenu. Jednostavno ne vidim razloga za upgrade

Nemam ni nikakvog razloga još godinama ali ako se ukaže prilika za dobru prodaju i debelu nadogradnju uz malo ulaganje, zašto ne.

Niti su se top end grafe niti konzole oznojile da bi netko pomišljao o upgrejdu. Nema smisla.

Sterlok

Imat ćeš sad kad dođe Horizon 2 na PC plus Ratchet.

To su next gen igre koje koriste mikro detalje.

Zato čekaju da se PC tehnologija pomakne naprijed.

Gledaj God of War i Horizon Zero Dawn.

Na top GTX 780ti iz doba PS4.
        https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-gtx-780-ti.c2512

Grafička je koštala više nego PS, skoro duplo kao i sada.
        I jako je loše ostarila dok se PS4 smanjio sa slim verzijom te navedenu vrti odlično.
        Sada i Horizon 2, GTX 780ti neće ga moći ni pokrenuti.

Tak da nemojte misliti da nema razloga za upgrade.
        Oznojile su se grafičke pošteno.
        Na 4K se pate i najbolje.

Na PC-u pratiš korak i upgradeaš, kasnije previše izgubiš prodajom, ako se čeka par godina.