Nexus Nvidia je govorila da ce performanse na 3089 biti 2x2080ti kartice.

u minecraft RTX
u nekim igrama ide 2x u nekima ide 70% jebiga nije optimizacija najbolja
u jednoj igri je razlika između 2080ti i 3080 10% a u drugoj 45
da ne pričamo kako sve te igre udaraju CPU limit, sve je jebeni bottleneck
u render testu 3080 ubila 2080 za 3 puta a ne 2 puta. samo da se zna
control sve opcije na max 3080 sa rtx on ima 31 fps u 4k a sa dlss 2.0 71-100 fpsa a kvaliteta slike nije bila vidljivo lošija
i 2080t i 2080 mogu sanjati to

Zero uzmi u obzir dok dodje softverska podrška za nvidia I/O korištenje memorije VRAMA bit će prošlost. a siguran sam da će svi veliki next gen naslovi imati podršku za to. možda igre neće biti komprimirane na takav način ali će samo učitavanje biti brze.

fensisuperstar Uzeo sam. Ne vjerujem da će to u potpunosti eliminirati eventualni manjak memorije, ali vidjet ćemo. Nvidia sponzorirane igre su druga priča. Očekujem od AMD-a da svoje grafe barem natrpa ramom. Poslužit će to itekako u novim igrama.

Heat

oh lol nisam ni skuzio da je napisao TI

pa generalno grafa je do 40% jača od TI modela. ovo što je mala razlika to je CPU bottle neck ili loša optimizacija
    vide se brojke u controlu i u par jakih naslova.

Nexus u next genu ce biti jos bolje, ne gore. Marketing im je bio spot on, sve je potvrdeno testovima. Nikakav overhype nije u pitanju, sve prikazano od strane Nvidije je potvrdeno na testovima, na current gen naslovima. A pravi setup tek stize, sa novim driverima, novim pipelineom izrade igara i skaliranjem s onim sto ce konzole moci prikazati u multiplatformima. Nvidia je doslovno bacila otvorene karte na stol i svi su ih mogli vidjeti, usporediti sa testovima i reci to je to. Zato facepalm, jer dok recenzije pisu hvalospjeve, tvoje misljenje je manje bitno jebiga, nisi vlasnik te kartice niti imas znanja ovo ocjeniti. Sorry, ali tako stvari stoje

chono7

Zato facepalm, jer dok recenzije pisu hvalospjeve, tvoje misljenje je manje bitno jebiga, nisi vlasnik te kartice niti imas znanja ovo ocjeniti. Sorry, ali tako stvari stoje

Gdje sam ja rekao da kartica nije odlična? Ili da ne zaslužuje hvalospjeve? Nigdje.
      Rekao sam Day1 da je kartica za tu cijenu odlična i da će poslužiti korisniku cijelu generaciju, ali sam isto tako rekao da treba pričekati real life testove na pravim next gen igrama.

Meni je jedini relevantan test trenutno (kao next gen naslov) MSFS 2020, u tom naslovu na 4K Ultra, 3080 nije potegla 60 fps-a već 41.
      Kako će to sve izgledati za godinu-dvije? Pa vidjet ćemo.

Nexus Flight Sim je trenutno directx 11 naslov. Alfa verzija

Nexus nije, to je zapravo simulator, a ne igra u klasicnom smislu. Jest da izgleda godly i vjerojatno najljepse kroz cijelu generaciju, ali uvijek je bio sinonim za nekoliko grafickih u SLIu i mega cpu. I ovo je jos nedovrsen proizvod

chono7

nije, to je zapravo simulator, a ne igra u klasicnom smislu.

Ne...već je igra. Ne koristi je Airbus ili Boeing u svojim simulatorima. Kao što ni F1 ekipe ne koriste Assetto Corsu ili iRacing za svoje simulatore.
          Uostalom sam si govorio kako je MSFS 2020, prva prava next gen igra. Tako da ono...

I ovo je jos nedovrsen proizvod

Kao i skoro svaka igra koja je izašla nakon 2010. godine. Da MSFS će dobivati ažuriranja i sve ostalo, ali igra je vani i ljudi je mogu kupovati i igrati sasvim normalno.

Nexus nope, MFS izgleda kao next gen igra, prva, sto je i jasno nakon ovakve konfe Sonya. Ali u konacnici je ipak current gen.
            Mozes ti normalno igrati i kickstarter kampanje odnosno igre tamo, ali...
            MFS ima svoje probleme i to je poznato, a to sto si ti mislio da ce nextgen kartice Nvidije nekim cudom vrtiti neoptimizirani proizvod u aktivnom razvoju, to je druga stvar. Da ne duljimo, mozes se slobodno maknuti iz teme, kao sto je @Fenix i trazio kod ostalih provokacija i navlakusa.

Hail to the king
            https://www.tomshardware.com/uk/news/nvidia-geforce-rtx-3080-review

chono7

Da ne duljimo, mozes se slobodno maknuti iz teme, kao sto je @Fenix i trazio kod ostalih provokacija i navlakusa.

Neka @Fenix procjeni moje postove i da li su oni toksični ili trolerski. Mislim da nisu, već su konstruktivni. Baratamo s brojkama, a one su jasne.

Nexus da jesu, umjesto cistih 50%, imas fluktuacije zbog current gena izmedu 10 i 70%, te dobijes prosjek od 33% bolje performanse od 2080ti na 4K.
                Ti si se uhvatio mfsa kao oglednog i jedinog primjera, nesto poput primjera da uzmes Fortnite i kazes da ce PS5 vrtiti igre u 120fpsa.
                Ne zanima te ovo i dosao si sam sebi nesto dokazivat i provocirat navlakusama i hvatanjem za nekakave ekstreme i marginalne primjere. Ne doprinosis nikakvoj raspravi, sto si dokazao uletom kako je overhype i sa onim gifom.
                Dosao si ovdje samo s tom namjerom, provocirati.

sa time da MFS koristi real time informacije nije čista igra vec simulator letenja
                a to što ima 40 fpsa u 4k sa svime upljanim je zato što microsoft radi MFS kao futureproof naslov za testiranje budućeg hardvera.
                kad dođu novi procesori, windows direct drive za NVIDIA I/O i novi driveri za bolju kontrolu grafičke izvuci ce jos 10etak fpsa ako ne iv iše.

Ovo je općenito! Nevezano tu za forum, ali može se naći...
                Zašto ljudu "navlače" na nvidiu i NADAJU se da AMD neće ništa samo da zeleni BUDU PRVI!!!

Zar svima nije u interesu da imamo konkurenciju i automatski bolje cijene zbog konkurencije!!

Ali gledajući okolo pa i tu ljudi natežu majmuna kako je nvidia napravila čudo, da će ispalit 700 eura bez greške i uz to se nadaju, NADAJU da AMD neće prismrdit zelenima!!

Ja uopće to nisam primijetio, već je samo više puta komentirano kako se AMD ne može nositi s high-end ponudom Nvidije, što je vrlo vjerojatno istina. Štoviše, vidio sam kako puno ljudi govori da im se sviđa Nvidijina ponuda, ali da čekaju vidjeti što će AMD ponuditi.

Ja također još čekam ponudu AMD-a, no sumnjam da mogu ponuditi nešto bolje od 3080. Bilo bi super da sam u krivu, no teško.

@doktor1 ja sam u svojoj fantastičnoj kolumni napisao da se treba čekati da svi igrači spuste karte na stol. ne bi ni razmišljao o kupnji prije

@doktor1 ja to nisam primjetio ovdje. Prate se obje strane, ali sam vrlo jasno rekao da uzimam Nvidiju zbog svega dosada i zbog ray tracinga.
                Sto god AMD dobro napravio i pokazao apsolutno podrzavam, ali moje iskustvo mi govori da se drzim zelenog.

pa dobro ali ako AMD izbaci grafu koja je jednostavno bolja sa cijenom i performansama i to se pokaže iskreno to bi bilo to. iako ne vjerujem da će to biti. u glavnom trebamo samo čekati