Nexus Nvidia je govorila da ce performanse na 3089 biti 2x2080ti kartice.

u minecraft RTX
u nekim igrama ide 2x u nekima ide 70% jebiga nije optimizacija najbolja
u jednoj igri je razlika između 2080ti i 3080 10% a u drugoj 45
da ne pričamo kako sve te igre udaraju CPU limit, sve je jebeni bottleneck
u render testu 3080 ubila 2080 za 3 puta a ne 2 puta. samo da se zna
control sve opcije na max 3080 sa rtx on ima 31 fps u 4k a sa dlss 2.0 71-100 fpsa a kvaliteta slike nije bila vidljivo lošija
i 2080t i 2080 mogu sanjati to

Zero uzmi u obzir dok dodje softverska podrška za nvidia I/O korištenje memorije VRAMA bit će prošlost. a siguran sam da će svi veliki next gen naslovi imati podršku za to. možda igre neće biti komprimirane na takav način ali će samo učitavanje biti brze.

fensisuperstar Uzeo sam. Ne vjerujem da će to u potpunosti eliminirati eventualni manjak memorije, ali vidjet ćemo. Nvidia sponzorirane igre su druga priča. Očekujem od AMD-a da svoje grafe barem natrpa ramom. Poslužit će to itekako u novim igrama.

Heat

oh lol nisam ni skuzio da je napisao TI

pa generalno grafa je do 40% jača od TI modela. ovo što je mala razlika to je CPU bottle neck ili loša optimizacija
    vide se brojke u controlu i u par jakih naslova.

Nexus u next genu ce biti jos bolje, ne gore. Marketing im je bio spot on, sve je potvrdeno testovima. Nikakav overhype nije u pitanju, sve prikazano od strane Nvidije je potvrdeno na testovima, na current gen naslovima. A pravi setup tek stize, sa novim driverima, novim pipelineom izrade igara i skaliranjem s onim sto ce konzole moci prikazati u multiplatformima. Nvidia je doslovno bacila otvorene karte na stol i svi su ih mogli vidjeti, usporediti sa testovima i reci to je to. Zato facepalm, jer dok recenzije pisu hvalospjeve, tvoje misljenje je manje bitno jebiga, nisi vlasnik te kartice niti imas znanja ovo ocjeniti. Sorry, ali tako stvari stoje

chono7

Zato facepalm, jer dok recenzije pisu hvalospjeve, tvoje misljenje je manje bitno jebiga, nisi vlasnik te kartice niti imas znanja ovo ocjeniti. Sorry, ali tako stvari stoje

Gdje sam ja rekao da kartica nije odlična? Ili da ne zaslužuje hvalospjeve? Nigdje.
      Rekao sam Day1 da je kartica za tu cijenu odlična i da će poslužiti korisniku cijelu generaciju, ali sam isto tako rekao da treba pričekati real life testove na pravim next gen igrama.

Meni je jedini relevantan test trenutno (kao next gen naslov) MSFS 2020, u tom naslovu na 4K Ultra, 3080 nije potegla 60 fps-a već 41.
      Kako će to sve izgledati za godinu-dvije? Pa vidjet ćemo.

Nexus Flight Sim je trenutno directx 11 naslov. Alfa verzija

Nexus nije, to je zapravo simulator, a ne igra u klasicnom smislu. Jest da izgleda godly i vjerojatno najljepse kroz cijelu generaciju, ali uvijek je bio sinonim za nekoliko grafickih u SLIu i mega cpu. I ovo je jos nedovrsen proizvod

chono7

nije, to je zapravo simulator, a ne igra u klasicnom smislu.

Ne...već je igra. Ne koristi je Airbus ili Boeing u svojim simulatorima. Kao što ni F1 ekipe ne koriste Assetto Corsu ili iRacing za svoje simulatore.
          Uostalom sam si govorio kako je MSFS 2020, prva prava next gen igra. Tako da ono...

I ovo je jos nedovrsen proizvod

Kao i skoro svaka igra koja je izašla nakon 2010. godine. Da MSFS će dobivati ažuriranja i sve ostalo, ali igra je vani i ljudi je mogu kupovati i igrati sasvim normalno.

Nexus nope, MFS izgleda kao next gen igra, prva, sto je i jasno nakon ovakve konfe Sonya. Ali u konacnici je ipak current gen.
            Mozes ti normalno igrati i kickstarter kampanje odnosno igre tamo, ali...
            MFS ima svoje probleme i to je poznato, a to sto si ti mislio da ce nextgen kartice Nvidije nekim cudom vrtiti neoptimizirani proizvod u aktivnom razvoju, to je druga stvar. Da ne duljimo, mozes se slobodno maknuti iz teme, kao sto je @Fenix i trazio kod ostalih provokacija i navlakusa.

Hail to the king
            https://www.tomshardware.com/uk/news/nvidia-geforce-rtx-3080-review

chono7

Da ne duljimo, mozes se slobodno maknuti iz teme, kao sto je @Fenix i trazio kod ostalih provokacija i navlakusa.

Neka @Fenix procjeni moje postove i da li su oni toksični ili trolerski. Mislim da nisu, već su konstruktivni. Baratamo s brojkama, a one su jasne.

Nexus da jesu, umjesto cistih 50%, imas fluktuacije zbog current gena izmedu 10 i 70%, te dobijes prosjek od 33% bolje performanse od 2080ti na 4K.
                Ti si se uhvatio mfsa kao oglednog i jedinog primjera, nesto poput primjera da uzmes Fortnite i kazes da ce PS5 vrtiti igre u 120fpsa.
                Ne zanima te ovo i dosao si sam sebi nesto dokazivat i provocirat navlakusama i hvatanjem za nekakave ekstreme i marginalne primjere. Ne doprinosis nikakvoj raspravi, sto si dokazao uletom kako je overhype i sa onim gifom.
                Dosao si ovdje samo s tom namjerom, provocirati.

sa time da MFS koristi real time informacije nije čista igra vec simulator letenja
                a to što ima 40 fpsa u 4k sa svime upljanim je zato što microsoft radi MFS kao futureproof naslov za testiranje budućeg hardvera.
                kad dođu novi procesori, windows direct drive za NVIDIA I/O i novi driveri za bolju kontrolu grafičke izvuci ce jos 10etak fpsa ako ne iv iše.

Ovo je općenito! Nevezano tu za forum, ali može se naći...
                Zašto ljudu "navlače" na nvidiu i NADAJU se da AMD neće ništa samo da zeleni BUDU PRVI!!!

Zar svima nije u interesu da imamo konkurenciju i automatski bolje cijene zbog konkurencije!!

Ali gledajući okolo pa i tu ljudi natežu majmuna kako je nvidia napravila čudo, da će ispalit 700 eura bez greške i uz to se nadaju, NADAJU da AMD neće prismrdit zelenima!!

Ja uopće to nisam primijetio, već je samo više puta komentirano kako se AMD ne može nositi s high-end ponudom Nvidije, što je vrlo vjerojatno istina. Štoviše, vidio sam kako puno ljudi govori da im se sviđa Nvidijina ponuda, ali da čekaju vidjeti što će AMD ponuditi.

Ja također još čekam ponudu AMD-a, no sumnjam da mogu ponuditi nešto bolje od 3080. Bilo bi super da sam u krivu, no teško.

@doktor1 ja sam u svojoj fantastičnoj kolumni napisao da se treba čekati da svi igrači spuste karte na stol. ne bi ni razmišljao o kupnji prije

@doktor1 ja to nisam primjetio ovdje. Prate se obje strane, ali sam vrlo jasno rekao da uzimam Nvidiju zbog svega dosada i zbog ray tracinga.
                Sto god AMD dobro napravio i pokazao apsolutno podrzavam, ali moje iskustvo mi govori da se drzim zelenog.

pa dobro ali ako AMD izbaci grafu koja je jednostavno bolja sa cijenom i performansama i to se pokaže iskreno to bi bilo to. iako ne vjerujem da će to biti. u glavnom trebamo samo čekati

chono7

Ćo mona, rekao sam općenito, pogotovo okolo da ljudi natežu majmuna i nadaju se da se AMD neće približiti!!
                  Ono, šta? WTF? Pa kome to treba!
                  Treba nam konkurencija!
                  I ja smatram da će se AMD najviše približiti neko 3070 / 3080

Ali sve nam treba, nama krajnjim korisnicima!! Dabog AMD sjebo nvidiu kao intel sa procesorima! I onda ćemo se tu smijat i ljepit RTX screenshotove za "badava"

treba da. nvidia je napravila posao sa smanjivanjem marže da se priblike korisnicima a i cijena visokog proizvodnog procesa rtx 2000 im je samo pomogla sad. tak da realno za sad su pobjednici. sa time da čekaju da se smiri voda vrlo i je vjerojatno da ciljaju na između 3070 i 3080 jer se ne žele gurati u prodaju 3080 i 3090. mislim to je pametan potez. iskreno ako cijena i performans budu između 3070 i 3080 moglo bi pasti i crveno meso

doktor1 iskreno meni se povraca od takvih rasprava na koje nailazim kada istrazujem po portalima. Upravo to sto govoris, na samu najavu pojedinci su vec prekrizili AMD, ali ne bi to bio problem da se zajebavaju poput nas ovdje sa nekim gifom ili sprdnjom, vec zaista tako misle.
                    Ako AMD dode u high end opet i ponudi konkurentan proizvod cjenovno i performansama, to je samo veliki plus za nas igrace

Ali ljudi, morate shvatit da AMD najavljuje povratak u high-end već godinama.

Tak je bilo sa R9, pa Vegom, pa sa Radeon 7 i tako će bit i sa Big Navi.

AMD ima price to performance na svojoj strani i tu pametno ostaju.

Moći će konkurirati RTX 3070, eventualno malo iznad, a dalje niti misle niti imaju mogućnosti, niti znaju kako.

Mislim, kad Audi najavi novi A8, nitko ne kaže daj strpi se, novi Passat će ga otpuhat.

Malo bolje od 3070, više rama, DX RT i viša cijena za 50-100 eura. Tako nešto bih očekivao za najjaču karticu iz ponude. Druga ili par ostalih bi morale pokriti razred ispod 500 eura. Neki mid range na razini 3060 prije izlaska Nvidije bi bio poželjan, čak dobrodošao.

@Zero jebo ga ti više sa ramom 😃 evo ti i gamer's nexus kaze. Ram nije problem, bandwith je. poslusajte malo
                      10 giga gddr6x vrama je dovoljno za 4k ali u igru ne ulazi samo on.
                      jer po toj logici 24 giga gddr6x nije dovoljno za 8k 60 kuzis? pričamo o 4 puta većoj količini podataka.

Smiri se. Samo je napisao da će ga AMD staviti više.

Logično s obzirom da to uglavnom rade. Stave 16 jezgri u proc koji ima iste performanse kao Intelov quad core sa hyperthreadom.
                      Isto tako će stavit 12GB VRAMa u grafiku koja ima performanse RTX 3070.

Kolicina rama je dostatna. Nvidia je napravila analizu prije odluke i rekli su da je 10 optimum za 4k gaming sada, ali i u nadolazecim naslovima. Mislim da ovaj pravi nativni 4k gaming je li, a ne ovaj marketinski s druge strane 😋

ali na ovoj listi i nema 2080 nego 2080 super. a razlika u njima je već 10%
                      samo da se zna.

chono7

Ja se grčim svaki put kad vidim 3080 i 80-85 fpsa.
                        Reko pa nije tak jaka kak svi kažu.

Al svaki put.

I onda vidim 4K i Gamers Nexus i znam da oni ne koriste DLSS.

BOG MATER IDEMOOO!!!! OVO SE KUPUJE.

wooddiebone I onda vidim 4K i Gamers Nexus i znam da oni ne koriste DLSS

pa da to je sve bez DLSS 2.0

control 4k DLSS 2.0 RTX on i sve opcije 71 do 100 fpsa kuzis...

i ne samo to NEGO GAMERNEXUS KORISTI INTELA 10700K A NE AMDA. a znamo da je za gaming 10700k jednostavno jači atm
                          ekipa stavljala na amdov proc jer je na pciexpress 4.0 a doslovno udara u CPU limit. Ne kuze ljudi da jednostavno ova grafa treba PCIexpress 4.0 matičnu i procesor nove generacije. znači dok dodje to i direct drive, rtx, dlss. samo ti fali da spojis 4k 120 hz oled monitor sa varijabilnim refresh rateom i svake sekunde dozivis 20 mentalnih orgazma dok gledas

sad bi linusu pukno šamar. njegov benchmark na 4k je jedva 35 fpsa. loš procesor za testiranje.

na horizonu, kad gledaš score supera kad bi uzeo 2080 i stavio pored 3080 bilo bi ravno duplo..

samo da intel prestane jesti govna i krene radit procesore koji se mogu usporediti sa rastom amda.
                            pazi sad ovo @wooddiebone jebeni TSCM za dvije godine ide u masovno printanje 2nm procesora! znači ako se intel fakat jebeno ne požuri amd jednostavno neće imati konkurenciju.

treba vidit što će biti sa novim amdovim procesorom. polažem nadu

fensisuperstar Od svih Super varijanti najjmanja je razilika između 2080 i 2080 Super. Kakvih 10%, 2-3% maks.

A što se tiče 6900xt, vjerujem da će biti malo ispred 3080 i pravih $700, a ne fejk 700 kao kod Nvidije.

Evo test sa i7 7700k, tl:dr dobri rezultati na 1440p, na 4k skoro da nema razlike. 😃

Na 4K doslovno svijećom trebaš tražiti procesor koji je ustvari bottleneck.