Tho, potrošnja je visoko, a i cijena rudarima ne ide na ruku.
NVIDIA, AMD i INTEL grafičke kartice
Rudarenje je bilo popularno dok je cijena rasla eksponencijalno, taj vlak je davno prošao.
Idući put kad vidim majnera probiću ga nogon.
Probiću majnera nogon.
- Uređivano
- Uređivano
Ja sam pogledao HW Unboxed testiranje (napreskokce), i RTX 3080 je definitivno super kartica za one koji imaju ili će imati 4K monitor. Praktički sve vrti u toj rezi na preko 60 fpsa na ultra detaljima (68% u prosjeku bolje od RTX 2080). Što se tiče 1440p dobitak u odnosu na RTX 2080 je 50% u prosjeku 14 testiranih igara.
Što se mene tiče 3070 i posebno 3060 će biti od puno većeg značaja s obzirom da sam na 1080p/144Hz.
Hype was real! Dobrodosli u mainstream 4k gaming gospodo
- Uređivano
AJMOOOOOOO!! Dobro mi dosla ljubavi, dobro dosla ostani!
3080...koji skok sa 1080ti...covjece.....4k 60fpsa minimalno
- Uređivano
chono7
Dao si mi facepalm zato što sam napisao da je overhajpana. Kad je. Jbg.
Nvidia je govorila da ce performanse na 3089 biti 2x2080ti kartice.
Prema GamerNexusu, Linusu itd. to je daleko od tog marketinga i onome što su govorili.
Umjesto 2x 2080ti vidimo porast od 20-30%, što ipak nije ono što su govorili. Sintetički testovi, da, ali oni su nebitni u gaming kontekstu i pravih brojki.
Npr. MS Flight Simulator na 4K Ultra daje prosječnih 41 fps-a, još uvijek daleko od pravog cilja. A to je prva prava next gen igra.
U nekim naslovima je problem memorija. Kad vidite ogromnu razliku između 3080 i 2080 u npr. Doom Eternal na 4K, zapravo je velik bottleneck u manjku memorije u slučaju 2080 i 8 GB koliko ih ta kartica ima. Isto se postavlja pitanje koliko će se dobro držati 3080 u next gen naslovima u 4K s obzirom da ima "samo" 10 GB. Ali to su slatke muke, jel.
- Uređivano
Nexus Nvidia je govorila da ce performanse na 3089 biti 2x2080ti kartice.
u minecraft RTX
u nekim igrama ide 2x u nekima ide 70% jebiga nije optimizacija najbolja
u jednoj igri je razlika između 2080ti i 3080 10% a u drugoj 45
da ne pričamo kako sve te igre udaraju CPU limit, sve je jebeni bottleneck
u render testu 3080 ubila 2080 za 3 puta a ne 2 puta. samo da se zna
control sve opcije na max 3080 sa rtx on ima 31 fps u 4k a sa dlss 2.0 71-100 fpsa a kvaliteta slike nije bila vidljivo lošija
i 2080t i 2080 mogu sanjati to
Zero uzmi u obzir dok dodje softverska podrška za nvidia I/O korištenje memorije VRAMA bit će prošlost. a siguran sam da će svi veliki next gen naslovi imati podršku za to. možda igre neće biti komprimirane na takav način ali će samo učitavanje biti brze.
fensisuperstar Uzeo sam. Ne vjerujem da će to u potpunosti eliminirati eventualni manjak memorije, ali vidjet ćemo. Nvidia sponzorirane igre su druga priča. Očekujem od AMD-a da svoje grafe barem natrpa ramom. Poslužit će to itekako u novim igrama.
Nije. Govorili su x2 performanse 2080 obične.
oh lol nisam ni skuzio da je napisao TI
pa generalno grafa je do 40% jača od TI modela. ovo što je mala razlika to je CPU bottle neck ili loša optimizacija
vide se brojke u controlu i u par jakih naslova.
Nexus u next genu ce biti jos bolje, ne gore. Marketing im je bio spot on, sve je potvrdeno testovima. Nikakav overhype nije u pitanju, sve prikazano od strane Nvidije je potvrdeno na testovima, na current gen naslovima. A pravi setup tek stize, sa novim driverima, novim pipelineom izrade igara i skaliranjem s onim sto ce konzole moci prikazati u multiplatformima. Nvidia je doslovno bacila otvorene karte na stol i svi su ih mogli vidjeti, usporediti sa testovima i reci to je to. Zato facepalm, jer dok recenzije pisu hvalospjeve, tvoje misljenje je manje bitno jebiga, nisi vlasnik te kartice niti imas znanja ovo ocjeniti. Sorry, ali tako stvari stoje
Zato facepalm, jer dok recenzije pisu hvalospjeve, tvoje misljenje je manje bitno jebiga, nisi vlasnik te kartice niti imas znanja ovo ocjeniti. Sorry, ali tako stvari stoje
Gdje sam ja rekao da kartica nije odlična? Ili da ne zaslužuje hvalospjeve? Nigdje.
Rekao sam Day1 da je kartica za tu cijenu odlična i da će poslužiti korisniku cijelu generaciju, ali sam isto tako rekao da treba pričekati real life testove na pravim next gen igrama.
Meni je jedini relevantan test trenutno (kao next gen naslov) MSFS 2020, u tom naslovu na 4K Ultra, 3080 nije potegla 60 fps-a već 41.
Kako će to sve izgledati za godinu-dvije? Pa vidjet ćemo.