fensisuperstar

Pa sad kad imamo situaciju da je mid-range grafika sposobna gurati apsolutno sve sa gaming strane, a sa strane produktivnosti možeš imati i 15 kartica da rade ono što želiš svaka posebno ili sve isti zadatak, koja je svrha PCIa?

Pa očito ne možeš koristit dvije grafičke u jednoj igri na takav način bez nvlink SLia jer ga inače 3090 ne bi imao. to je vjerojatno za ove perverznjake koji žele dostići još veće rezolucije i onda se kurčit

fensisuperstar

Pa zato kažem da nema potrebe za time.

PCI je već dugo opcija isključivo za ekipu koja želi pokazat prijateljima da im u kompu stoje dvije grafičke kartice, a ne jedna.

znači taman napišem članak isad moram dodati ovaj komad infa
    amd jebem ti mater

Mislim da ću rezervirat odma Asusicu i uzet day one.

Znači dam 3000 odma, 3500 na tri rate i neću osjetit to skoro.

wooddiebone pretpostavio sam cim si spomenuo placanje pola kes pola kartica 😁
      Ali realno takva opcija i meni odgovara. Imam 3 milje spremno odmah sada. Mislis da je moguce tako nesto isposlovat pitajuci direktno?

wooddiebone

onak ispod stola veze i to.

Što si sve spreman napraviti?
        Giphy - close up flirting GIF

Fenix hocu, ali ga necu kupiti 😊 koliko god dobru prezentaciju odradili ili ako stvarno budu imali konkurentan ili bolji high end proizvod, ne vjerujem im. Previse losih iskustava sam imao s njihovim karticama i nekako to ostane u glavi, averzija prema takvom brandu

chono7 ma ja se zajebavam 😃

Ali kako je Fensi napisao u kolumni mislim da se oni mi neće natjecat u tom nekom high endu. Vidit ćemo

chono7
          Ne znam ti niš reći još.
          Da radim još tamo navuko bi ti sigurno nešto.
          Ak niš uzeo bi ja dvije na sebe 🤣
          Pitam.

DarkPunisher ja cu uzimati vani grafu, ali ako je ovo moguce kod nas, why not, lakse za garanciju

ako je razlika 200-300 kuna onda se ne isplati uzimati vani. ako je razlika 100 eura na gore kao sto je bilo meni iako je moja bila rog strix a razlika od 100 eura je bila onaj običan saphire dual cock sranje

Rudarenje je bilo popularno dok je cijena rasla eksponencijalno, taj vlak je davno prošao.

Idući put kad vidim majnera probiću ga nogon.

Probiću majnera nogon.

Znači...overhajp?
          Giphy - charlton heston laughing GIF

Ja sam pogledao HW Unboxed testiranje (napreskokce), i RTX 3080 je definitivno super kartica za one koji imaju ili će imati 4K monitor. Praktički sve vrti u toj rezi na preko 60 fpsa na ultra detaljima (68% u prosjeku bolje od RTX 2080). Što se tiče 1440p dobitak u odnosu na RTX 2080 je 50% u prosjeku 14 testiranih igara.

Što se mene tiče 3070 i posebno 3060 će biti od puno većeg značaja s obzirom da sam na 1080p/144Hz.

Hype was real! Dobrodosli u mainstream 4k gaming gospodo ❤️

3080...koji skok sa 1080ti...covjece.....4k 60fpsa minimalno

chono7
            Dao si mi facepalm zato što sam napisao da je overhajpana. Kad je. Jbg.

Nvidia je govorila da ce performanse na 3089 biti 2x2080ti kartice.

Prema GamerNexusu, Linusu itd. to je daleko od tog marketinga i onome što su govorili.

Umjesto 2x 2080ti vidimo porast od 20-30%, što ipak nije ono što su govorili. Sintetički testovi, da, ali oni su nebitni u gaming kontekstu i pravih brojki.

Npr. MS Flight Simulator na 4K Ultra daje prosječnih 41 fps-a, još uvijek daleko od pravog cilja. A to je prva prava next gen igra.

U nekim naslovima je problem memorija. Kad vidite ogromnu razliku između 3080 i 2080 u npr. Doom Eternal na 4K, zapravo je velik bottleneck u manjku memorije u slučaju 2080 i 8 GB koliko ih ta kartica ima. Isto se postavlja pitanje koliko će se dobro držati 3080 u next gen naslovima u 4K s obzirom da ima "samo" 10 GB. Ali to su slatke muke, jel.