Pa oke, kao da nikad niste dobili pošiljku preko koje je netko prešao kamionom.

chono7 pa koliko sam vidio, ako ne misliš igrati na 4K rezoluciji, 3070 je best buy.

Al katastrofa godina što se tiče launcha nove generacije. Uopće ne kužim koja je svrha “launcha” ako 99,99% ljudi nije u prilici doći do tvog proizvoda.

Pa nema smisla je tak?
AMD, Nvidia, Sony, Microsoft.
Pa nećeš prodavati ako nemaš dosta proizvoda.

Ovo stize sutra (nadam se)

Sad ću pametovat, al i meni je bilo major otkrivenje.

2K je 1080p.

WAT?! KAKO! ŠTO POBOGU MISLI OVAJ VUDI!?!?

Enivej, p označava vertikalnu rezoluciju dok K označava horizonalnu.

4K ima horizontalnu rezoluciju od približno 4000 piksela, 1080p ima horizontalnu približno 2000.
Therefore 1080p=2K

1440p bi bio nekih 2.6K

wooddiebone jasno, ali je vec uhodano i opceprihvaceno da je 1440p kao 2K. Cim kazes 2K asocijacija ide na 1440p. Uglavnom, razumijemo se 🙂

chono7

Znam da. i meni je to tak bilo do jučer.
      Baš žešći epiphany.

Mislim da ću se prebacit na pravilno. Čisto da imam razloga nekom zadat brainmelter ubuduće.

Vjerojatno se išlo na varijantu da je 4K = 4xFullHD.
      Nadalje, po tom je FullHD = 1K.
      A 2560x1440 onda ispada ugrubo 2K (točnije 1,78K).

Nikad čuo da netko 1440p zove 2k. Sve što čujem i čitam je "fourteen forty p".

chono7 Giphy - meg ryan orgasm GIF

@wooddiebone 2k je kod nas 2 put veća rezolucija od 1080p a 4k je 4 put veća. Ako hoćeš biti precizan od sad piši u pixelima.

znači @chono7 kupuješ monitor sa 3,686,400 pixela? 😃

a 1440p se zove QHD. što je retardirano.
      a 2k je sve što počinje sa horizontalom od 2000 što znači da je 2048×1080 2k rezolucija. sve što počinje sa 2000 rezolucijom se smatra 2k makar bila 2048 × 858 kao što piše na wikiju.

Meni je osobno smiješno da je 4k standard UHD 3840 × 2160 koji je 4 puta veća rezolucija od 1080p koji je standard a točno duplo manje pixela nije 2k.

Smiješno.

Pa,ni 4K nije identičan UHD-u, niti je 2K isto što i WQHD. Kako god okreneš, jedino kod odabira monitora je bitno da znaš što sve ove kratice znače ako ciljaš na nešto iznad THD, a ispod 4K.

fensisuperstar Vidiš, prvi put vidim to DCI.: (

Sjetilo me na moj stariji monitor s 1680*1050 rezom i 16:10 omjerom. Nikad više nestandardni monitor za mene, sakati devovi tipa Ubisoft ti samo odrežu gornji i donji dio ekrana kad staviš nativnu rezu.